6'lı masanın mutabakat metnindeki vaatlerini AK Parti tek tek hayata geçirmiş

Ortak Mutabakat Metni açıklayan 6'lı koalisyonun, özellikle eğitim alanında 'Yapacağız' dedikleri her vaat, AK Parti hükümeti tarafından fazlasıyla hayata geçirildi

GİRİŞ 03.02.2023 07:36 GÜNCELLEME 04.02.2023 15:24
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Şimdiye kadar yaptıkları 11 toplantıda ortak aday çıkaramayan 6'lı koalisyonun açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni, 6 partinin şimdiye kadar AK Parti'nin hayata geçirdiği hizmet ve projelerden bile haberinin olmadığını gözler önüne serdi.

Özellikle eğitim alanında 6'lı koalisyonun "Yapacağız" diyerek vaat ettiği ne varsa, Mahmut Özer yönetimindeki MEB ve hükümetin zaten fazlasıyla hayata geçirdiği uygulamalar olduğu görüldü.

İşte 6'lı koalisyonun mutabakat metninde yer alan bazı vaatler ve hükümetin hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle eğitimdeki mevcut tablo:

EĞİTİME ERİŞİMDE ENGELLER KALDIRILDI

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: Özel eğitime ihtiyacı olan dezavantajlı çocukların eğitime erişiminin önündeki tüm engelleri kaldıracağız.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: Dezavantajlı öğrencilerin eğitime erişimleri için 20 yılda 525 milyar TL sosyal yardım yapıldı. 51 hastanede yaklaşık 1500 öğrenci, evde ise 11 bin öğrenci eğitim hizmeti alıyor. Yaklaşık 12 bin öğretmen görev yapıyor.

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: Okul öncesi eğitimi çalışan ebeveynlerin ihtiyaçlarını da gözeterek "tam gün tam destek" ilkesi çerçevesinde düzenleyeceğiz.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: Bakanlık çalışan-çalışmayan ebeveyn ayrımı yapmaksızın tüm çocukların okul öncesi eğitime ulaşması hedefiyle çalışmalarını yürütüyor.

KIZLARIN OKULA GİTME ORANINDA REKOR

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: Eğitimde cinsiyet, etnik köken, din, dil, yerleşim yeri, sağlık durumu, sosyo-ekonomik koşulları ayırt etmeden, fırsat eşitliği ve adaleti kapsayıcı bir anlayışla düzenleyeceğiz.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: Kız çocuklarının eğitime erişimi artırıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu dönemde, okuyan kız çocuklarının sayısı erkekleri geçti.

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: MEB ana hizmet birimlerindeki idari pozisyonlara eğitim kökenli ve liyakatli atamaların yapılmasını esas alacağız.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: MEB'in idari kadrolarının tamamı bakanlık bünyesinde kariyer basamaklarında yükselerek atanmakta ya da üniversitelerin ilgili bölümlerinde görev yapan akademisyenler arasından atanıyor.

ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: Öğretmenlik Meslek Yasası'nı değiştirecek, öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirecek, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen uygulamasına son vereceğiz.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: Mesleki ilerleme uygulaması birçok ülkede var. 10 yıllık öğretmenlere yaklaşık 2 bin 400 TL, başöğretmenlere ise 4 bin 900 TL ek iyileştirme yapıldı.

TÜM KÖY OKULLARI AÇILIYOR

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: Kapatılan köy okullarını yeniden açacak, taşımalı eğitimi bitireceğiz.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: MEB, 2022'de 2 bin 325 köy okulunu açtı. Şubat ayının sonuna kadar ise hane sayısı 10'un üzerindeki tüm köy okulları açılacak.

6'LI KOALİSYONUN VAADİ: Ders saatlerini ve müfredatı yeniden planlayıp pedagojik açıdan çocukların yaşına uygun hale getireceğiz.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİZMET: Ders saatleri ve müfredatın belirlenmesinde temel ölçüt zaten çocukların yaşları. MEB'in müfredat geliştirme ve tüm eğitim politikalarında çocukların yararı gözetilerek adım atılıyor.

 

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    7'li masa ağaçların yapraklarını saysın, balık kavak ağacında yetişirmi, Mars'ta karpuz olurmu araştırsın bunun gibi yapabilecekleri binlerce iş var.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin yaptığı içraatleri Yapacağız demeleri kazara geldiklerinde yaptık deyip oturarak gelen birikimleri ABD ye fonlayacaklarını işateri ve gizliliğin açığa çıkmaması için...Ne yaptınız derse halk,Erdoğan'ın yapmış olduğu projeleri gösterip işte bunları yaptık diyecekler..Sakın sakın muhalefete güvenmeyin artık ciğerlerini biliyoruz
    Cevapla
  • Ramazan tomruk 1 yıl önce Şikayet Et
    bu altılı masa siz hırsizların burnundan getirecek fitil fitil.
    Cevapla
  • Faruk 5656 1 yıl önce Şikayet Et
    7 li masa bu ortağınızdan utanıp. Neden igşa etmiyorsunuz. Hırsıza suç üstü yap. İfşa et. Gözünle görüp ifşa etmezsen hırsızdan farkın kalmaz. Bu ülke 85 milyonun ülkesi korumak kollamak sahiplenmek gerekirse ülke için şehit olmak. Ülkemizde tum vatandaşlarin ülkesine sadakatin nisanesidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çalışan kazanır,elması kızarır.
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimize yerleştirilmiş abd uşağı 6 lı masa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!