Türkiye'den İsveç açıklaması: Terör örgütleri mayınlar döşüyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Terör örgütleri özellikle İsveç'in NATO üyeliğinin yoluna mayınlar döşüyor. İsveç bu mayınlara bilerek basıyor. İstese temizler"

GİRİŞ 04.02.2023 17:42 GÜNCELLEME 04.02.2023 18:57
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Alanya Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye'nin terörle 40 yıldır mücadele ettiğini ve bu konuda beklediği desteği göremediğini aktaran Çavuşoğlu, İsveç'i kastederek bu ülkede terör örgütü üyelerinin cirit attığını belirtti.

"BUNLARI YAZMAYA GEREK VAR MI?"

Çavuşoğlu, İsveç'in terör örgütü PKK ve Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına yönelik tutumunu eleştirerek, "Her gün bölücü başının fotoğraflarıyla, terör örgütünün paçavralarıyla (teröristler) senin sokaklarında cirit atıyor. Diğer taraftan ifade özgürlüğü deyip Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin vereceksin, Türkiye'ye karşı her türlü alçaklığa müsaade edeceksin, sonra 'ben NATO'ya üye olacağım' diyeceksin. Bu mümkün mü arkadaşlar?" diye konuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında imzalanan mutabakat zaptında din konusunun olmadığı yönündeki açıklamasına değinen Çavuşoğlu, "Peki orada mantıklı olacaksın, sağduyulu olacaksın, ahlaklı olacaksın diye yazıyor mu kardeşim? İnsanların kutsal değerlerine saygı duyacaksın diye yazıyor mu? Bunları yazmaya gerek var mı? Bir kere bu en temel insanlık görevi." değerlendirmesinde bulundu.

"MAYINLARA BİLEREK BASIYORLAR"

Çavuşoğlu, "Bu terör örgütleri, bu radikaller, bu ülkelerin özellikle İsveç'in NATO üyeliğinin yoluna mayınlar döşüyor. Finlandiya'yı biz ayrı tutuyoruz ama İsveç bu mayınlara bilerek basıyor. İstese bu mayınları temizler. Sana kalmış, temizleyebilirsin, üzerine basarsın. Üzerine basarsan patlarsın. Hiç kimse kusura bakmasın, sözünde durmayan hiç kimseyi bu şekilde ödüllendiremeyiz. Mutabakatın yükümlülüklerini yerine getirenle otururuz, konuşuruz. Türkiye olarak da Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) liderliğinde bir söz verdiğimiz zaman, sözümüzü tutarız, sözümüzün her zaman arkasındayız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 39
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    DÖSETDIRME. pisirik kalma
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi adamlar olduğu sürece bu Türkiye'nin yıkılmaz kardeş devam böyle ALLAH sizden razı olsun
    Cevapla
  • Doğruya Doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet ! Gerçekten mayınlara bilerek basıyorlar ve Türkiye'nin aczini dünyaya gösteriyorlar...
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Isveç şu an Türkiyede yapılacak olan seçimleri bekliyor.
    Cevapla
  • reis-vec 1 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapan boş tenekeler.Reisin planı çatır çatır işliyor.isveçi silin demiş birisi , vs vs reis gibi düşünün biraz boş tenekeler.Her türlü ülke menfaatine göre iş yapıyor.İllaki girecekler ve girmek isteyenlerde çoğalacak.Türkiye nin istekleri yerine gelecek eninde sonunda.reisi de satın alamayacaklarına göre.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı