BBP Genel Başkanı Destici, deprem bölgesini ziyaret etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, deprem afetinin etkili olduğu Adana, Osmaniye, İskenderun, Hatay ve Belen’de incelemelerde bulundu, arama-kurtarma çalışmalarına refakat etti

BBP Genel Başkanı Destici, deprem bölgesini ziyaret etti
BBP Genel Başkanı Destici, deprem bölgesini ziyaret etti
GİRİŞ 11.02.2023 12:57 GÜNCELLEME 11.02.2023 13:01

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasara yol açtığı Adana, Osmaniye , İskenderun, Hatay ve Belen’de incelemelerde bulundu ve arama-kurtarma çalışmalarına refakat ederek, depremzedelerin acılarını paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 06 Şubat Pazartesi günü meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yaptığı ziyaretleri, TBMM’deki OHAL oylaması nedeniyle bir günlük ara veren BBP Genel Başkanı Destici, bugün yeniden bölgeye giderek yıkımın yaşandığı noktalarda incelemelerde bulundu.

Temaslarına Adana’dan başlayan Destici, depremde yıkılan Çukurova’nın Güzelyalı Mahallesindeki 12 katlı Zeray Apartmanında ve afetten zarar gören pek çok enkazda inceleme yaptı, AFAD görevlilerinden kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı, Ramazanoğlu Camisinde Cuma namazı sonrası vatandaşlara helva dağıttı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ardından Osmaniye’ye geçen Destici, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığı yerlerde kurtarma ekipleriyle görüştü, depremzedelerin ihtiyaçlarını dinledi. Destici, Osmaniye’deki incelemeleri sırasında İstiklal Mahallesi Musa Şahin Bulvarı'nda hasarlı bir binanın aniden yıkılması üzerine bu noktaya geçerek kurtarma ekiplerinden bilgi aldı ve çalışmalara bir süre refakat etti.

Depremzede vatandaşlarla görüşen Destici, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Anne ve babası göçük altında kalan AFAD görevlisini de bir süre teselli eden Destici, BBP Osmaniye İl Başkanı Tamer Taşdelen’nin halası ve eniştesinin bulunduğu İstasyon Caddesi Bilge Apartmanının enkazında kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Destici, Osmaniye’de çocukları 5 yaşındaki Mikail Tuğra ve 8 aylık Eslem Doğan’ın depremde hayatını kaybetmesinden dolayı BBP üst kurul üyesi Abdullah Doğan’a taziye ziyaretinde bulundu ve burada okunan duaya iştirak etti.

BBP Lideri Destici, deprem bölgesindeki incelemeleri kapsamında İskenderun Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı ve AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile arama kurtarma çalışmalarını değerlendirdi. Destici, burada, kayınpederi rahmetli olan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya da taziyede bulundu.

İncelemelerini Hatay’da sürdüren Destici, Belen’de depremin ilk gününden bu yana gece-gündüz durmaksızın görev yapan Konya Alperen Ocakları’na bağlı ALPKURT timini ziyaret ederek moral verdi ve özverili çalışmalarından dolayı arama-kurtarma ekibine teşekkür etti.

“HEP BİRLİKTE BU ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ”

BBP Genel Başkanı Destici, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Depremde kayıplarımız 20 bine yaklaştı, teşkilat mensuplarımızdan kaybettiklerimiz, hala enkaz altında olanlar var. Depremde ölenler şehittir. Acımız büyük ama biz güçlü bir devlet ve milletiz dayanışmayla bunu atlatacağız. Gittiğim her yerde devlet yetkililerimizin cansiperane çalıştığını, yardımların düzen içinde dağıtılmaya çalışıldığını gördüm. Toparlanıyoruz, dün bir önceki günden daha iyi organize olduk, bugün daha iyi olacak, gittikçe daha organize olacağız ve yardımlar yerine ulaşacak.

Kendisini siyasetçi kabul eden provokatör ya da bunlara hizmet eden siyasi kılıklı ya da başka sıfatlar altında devletin-hükümetin hiçbir şey yapmadığı, yardımların engellendiği açıklamaları yapanlar var. Bunlar yalan ve iftiradır, aziz milletimiz bunlara itibar etmeyecektir. Gördüğümüz kadarıyla her yerden malzemeler çok yoğun bir şekilde gitti, çadır, barınma, soba ihtiyacı var, bunlar süratle tamamlanıyor ama daha önemlisi yaraları sarmak, acıları hafifletmek gerekiyor. Orada da yine ilgili kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlar herkes üzerine düşeni yapıyor. Hep birlikte bu zor günleri atlatacağız. Başta devlet kurumlarımız olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü, halkımız, bu meselede vatandaşlarımıza yardıma etmek için her türlü fedakarlığı gösteriyor, onlara şükranlarımı sunuyorum. Buradaki kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar