Bakan Çavuşoğlu: Bunlar çirkin iftiralar!

Bakan Çavuşoğlu: 12 ülke arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Bunların dönüşü ile ilgili dezenformasyon yapılıyor. Bazıları için eşya alındı diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar da doğru değil.

GİRİŞ 15.02.2023 12:09 GÜNCELLEME 15.02.2023 12:47
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem bölgesinde görev yapan ve ülkesine dönen İspanyol ekiple ilgili çıkan dezenformasyona tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"12 ülke arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Bunların dönüşü ile ilgili bazı konularda olduğu gibi dezenformasyon yapılıyor. Bazıları için eşya alındı diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar da doğru değil. Bu ülkelere de ayıp ediyoruz, onlar iyi niyetleri ile gelmişler yardım ediyorlar.

Bazı arama kurtarma ekipleri ile ilgili iftiralar atıldı. Maalesef bunları yapanların önemli bir kısmı kendi medyamız ve sosyal medya kullanıcılarımız. Bundan ne elde ediyorlar bilmiyorum ama bu ülkelere ayıp ediyoruz.

Şu anda arama kurtarma ekibi bakımından sahada bulunan ülke sayısı 76, personel 7 bin 607, ekip göndermesi beklenen 2 ülke daha var. 712 personel daha gelecek."

İSPANYOL TERCÜMAN: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Deprem bölgesinde yurtdışından gelen ekiplere İspanyolca tercümanlık yapan Oğulcan Tatar, sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama yaptı. 

Tatar, "Birkaç gün afet bölgesinde İspanyol ekiplere rehberlik etmiş biriyim. Herkes orada bir can kurtarmak için olağanüstü çaba sarf ederken sosyal medyada rastladığım bir habere çok üzüldüm. İspanya'dan gelen bir ekibin "bölgede arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği ve iş makineleriyle enkaza girildiği için Türkiye'den ayrıldığı" iddiaları tamamen dezenformasyondur. 9'uncu günde bile enkaz altından sağ çıkarılan canlar var ve benim ekibim de dahil herkes bölgede canla başla çalıştı, çalışıyor. Lütfen hem bizim hem de diğer yabancı ekiplerin emeğine zeval getirecek iddialara itibar etmeyiniz." dedi. 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 65
  • yakup ismailoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    insan ölür adı kalır eşek ölür semeri kalır bu yaygara yalan haberin bir cezası olmalı hele hele bu zamanda bu sıkıntılı ve zor günlerde Allah ıslah eylesin olmayacak ise imha eylesin
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakın konuşsunlar kimin ne olduğu çıksın ortaya millet tanısın haini vatanseveri ayırsın. chpliler karakterlerinin dibini ispanyollara da gösterdiler.
    Cevapla
  • DATÇALI 1 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET BU HAİNLER KİM OLURSA OLSUN ayırım yapmadan tepelerine çöksün olağan üstü cezalar verilsin.
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben onu bunu bilmemde güzelim ülkemde nekadar çokkk hain varmisss Allah'ım onlarında başına versin aynı acıyı inşallah Allah desinler tövbe desinlerrr Türkiyem desinlerrr hainlerrrrrr
    Cevapla
  • Timur 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain degil bunlar, tarlanin icindeki yabani otlar.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yer yerinden oynamış on binlerce kardeşimizi kaybettik üzülüp yardım etmek ölenlerimize azından dua varken fitne peşinde olanlara yazıklar olsun,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi