Bakan Bozdağ: Soruşturmalar ucu kime uzanırsa uzansın devam edecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Soruşturmaların ucu kime uzanırsa uzansın sonuna kadar devam edecek, adalet yerini bulacak.

GİRİŞ 28.02.2023 13:35 GÜNCELLEME 28.02.2023 14:48
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adıyaman'da açıklama yaptı. 

Bozdağ, Adıyaman Adliyesi'nde hafif hasar olmasına rağmen çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Adalet Bakanı, büyük felaketin ardından vatandaşların yaralarını çözme konusunda verilen sözlerin de yerine getirileceğini vurguladı. 

Adli süreç ve delillendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakan Bozdağ, "Hiçbir enkaz, delil tespiti yapılmadan kaldırılmamıştır. Vatandaşlarımız emin olsunlar. Herhangi bir hak kaybına neden olacak ihmal söz konusu değildir" diye konuştu. 

Soruşturmaların sadece müteahhitlerle ilgili olduğuna yönelik kamuoyunda değerlendirmeler yapıldığını hatırlatan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bu soruşturmalar sadece müteahhitlerle ilgili değil. Yapı sahipleri, denetim elemanları, fenni mesullerle ilgili. Bir inşaatın tamamlanma sürecinde kimler hangi konularda görev aldıysa bunların tamamıyla ilgili soruşturmalar kendi usulü çerçevesinde yürüyor. 

Binalar çoğunlukla 99 öncesinde yapıldığı için fenni mesulleri, denetim yapanları kimdir gibi sorumluların tespiti zaman almaktadır. İhmali, kusuru olan kim varsa yargı önünde hesap verdiğini herkes görecektir. 

Herhangi bir kişiye ya da şirkete karşı ayrımcılık söz konusu değildir. Soruşturmalar, ucu kime uzanırsa uzansın sonuna kadar devam edecek, adalet yerini bulacaktır. Bir yanlışlık yapan ve yargı kararıyla tespit edilen herkes hesabını verecektir."

ŞEHRİN 15 NOKTASINA KONTEYNER ALANI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da kentteki son duruma ilişkin bilgi verdi. 

Burada açıklama yapan Karaismailoğlu, vatandaşların çadırlardan konteyner kente alınmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Konteynerların da geçici bir süreç olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, "Bir taraftan da kalıcı konutlarımızın temellerini atıyoruz. Vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam alanlarını üretmek için yoğun bir çaba sarfediyoruz. Burada bin 825 adet konteyner olacak inşallah. Şu anda da 300 konteyner hazır, misafirlerimizi buraya aldık. Onları rahat ettirmek için her türlü imkanı düşündük. Her türlü psikososyal destek alanlarından, aş evinden, çamaşırhanelerden, Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim çadırlarından, sağlık çadırlarından, yaşam alanında olabilecek her şeyi burada kurmak için çok özverili bir çalışma gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, şehrin 15 bölgesinde konteyner alanları planlarının yapıldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. İkinci aşamada şehrimizin yine doğu kısmında hem otogar hem de hastanemizin hemen bitişiğinde 2 bin 400 konteyner alacak alanımızda da altyapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Bir taraftan da konteynerlarımızın nakillerini gerçekleştiriyoruz. Yine aynı bölgede prefabrik yapılar da yapıyoruz. Orada da 36 metrekarelik yaşam alanını buluşturuyoruz. Önümüzdeki hafta sonu itibarıyla da inşallah onları da hizmete alıp vatandaşlarımızı orada misafir etmeye başlayacağız. Yine şehrimizin güneyinde 1.000 adet 30 ila 35 metrekare büyüklüğünde prefabrik yaşam alanları üretiyoruz. İnşallah kısa zamanda faaliyete geçireceğiz."

HASARSIZ BİNALARDA DÜKKANLAR FAALİYETE GEÇMEYE BAŞLADI

Şehirde ekonomik hareketliliğin önünü açmak için de önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, "Şehrimizde hasarsız olan binalarda dükkanlarımız az da olsa faaliyete geçmeye başladılar. Organize sanayi bölgesinde de konteyner alanlarımızın hem altyapılarını yaptık hem bir kısım konteynerlarımızı faaliyete geçirerek oradaki çalışanlarımıza yaşam alanları üretmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kamu çalışanlarının da ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlamalar yaptıklarını dile getiren Karaismailoğlu, sözlerini, "Sadece Adıyaman'da değil depremden etkilenen bütün illerimizde aynı şekilde büyük bir özverili ve yoğun bir çalışma var. Adeta bir seferberlik halinde çalışıyoruz. İnşallah bu zorlukların üstesinden geçmişte nasıl gelmişsek bundan sonra da hızlıca geleceğiz." diye tamamladı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    BİZ BU LAFLARI ÇOK DUYDUK ülkede sizin zamanınızda adalet falan kalmadı 99 depremindede bu lafları çok duymuştuk!!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım 1999 dan bu güne binalara ruhsat veren 1 tane belediye sorumlusu tutuklanmadı. inşallah tutuklarsınız.
    Cevapla
  • Aaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    He he kesin oyledir
    Cevapla
  • denge ölçü 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah. Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını almasını sağlayan yücelir. Yoksa hep beraber yok olup gideceğiz. Müstakbel depremler milli güvenlik sorunu. Batıya yığınak yapanlar acziyetimizi beklediği gibi güneye konuşlanmaya çalışanlarda ilk fırsatı değerlendirecektir. Halkımıza ve torunlarımıza ihanet etmeyelim. Yalan, dolan, hile, hırsızlık, işini savsaklamak, Allah'ın evrene koyduğu yasalara iman etmemek haramdır. dürüstlük, ihsan, ihlas bizi ve milletimizi yüceltecek. Toprağı vatan yapacaktır.
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Kensel dönüşümü iptal eden hakimlere de ceza verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu