6'lı masanın adayını açıklayacağı gün belli oldu

Son dakika haberine 6'lı masadan yapılan ortak açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız." denildi.

GİRİŞ 02.03.2023 19:37 GÜNCELLEME 03.03.2023 00:47
Bu Habere 983 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlarının katıldığı "Liderler Buluşması", Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Liderler Buluşmasında bir araya geldi.

KARAR ÇIKMADI YENİ TOPLANTI PAZARTESİ

Yapılan ortak açıklamada "Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geleceğiz." denildi.

ADAY BELLİ OLUYOR

Cumhurbaşkanı adayının ise bugünkü toplantının ardından belli olması bekleniyordu.

Son olarak 18 Şubat'ta "Deprem Özel Gündemi"yle toplanan altılı masa liderleri, toplantı sonrası yaptıkları açıklamada, "Millet İttifakı olarak önceden planladığımız ve yaşanan deprem sonrası tehir ettiğimiz rutin toplantımızı ise Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde, 2 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" demişti.

6'lı masa toplantısında duvardaki fotoğraf dikkat çekti6'lı masa toplantısında duvardaki fotoğraf dikkat çekti

Meral Akşener toplantı öncesi bombaladı! Kılıçdaroğlu'na apoletli mesaj...Meral Akşener toplantı öncesi bombaladı! Kılıçdaroğlu'na apoletli mesaj...

CHP'den 6'lı masa üyelerine adaylık için hodri meydan!CHP'den 6'lı masa üyelerine adaylık için hodri meydan!

ASIK SURATLAR DİKKATLERDEN KAÇMADI

Adayın ilk kez konuşulacağı 6'lı masa toplantısında geçmiş toplantılara nazaran bu kez yüzlerin gülmediği ve gergin bir havanın hakim olduğu fotoğraf karelerine de yansıdı. 

(Bugünkü toplantı)

Daha önce düzenlenen toplantılarda ise yüzlerin sürekli güldüğü fotoğraf kareleri dikkat çekiyordu.

(Eski toplantı)

(Eski toplantı)

ADAYLIK KRİZİ AYLARCA SÜRDÜ

6'lı masada adaylık için kendisini sürekli öne süren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adı da dönem dönem gündeme getirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmaması ve sürekli İmamoğlu ve Yavaş kartlarını öne sürmesi CHP'de büyük rahatsızlık uyandırdı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu duruma karşı 'Belediye başkanları görevlerine devam edecek.' şeklinde açıklamalarda bulunarak adaylık konusunda ortak bir tavrın alınamamasına neden oldu.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 983
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    toplan toplan çay partisi. yahu zaten sizin çayınızda şeker yok zehir var nasıl devlet yonetmeye talip olmak. muhtar yardımcısı olurlarsa ne âlâ...
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden sonra açıklayınız :)
    Cevapla
  • Hüseyin Mırık 1 yıl önce Şikayet Et
    Vasıfsız elaman, Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu , CHP yi günahları kadar sevmezler koltuk peşindeler.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Patron KK. demeliki aday benim. Sonrada herkes partisini kapıt gelsin bana hizmet edeceksiniz demeli. Zaten KK.ya hizmet ediliyor.
    Cevapla
  • SEDAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya masa sakinleri birşey soyledimi kızıyorsunuz kibrit çöpü çekin koşu yarışı yapın veya zıplayın kim kazanırsa onu seçin saf vatandaş olarak fikrim bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kore gazisi İhsan Amca'ya Seul'dan vefa ziyareti
Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasıyla ilgili karar verildi