Erdoğan'dan altılı masanın dağılmasına ilk yorum: Yol haritamız belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'lı masanın dağılması konusunda, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

GİRİŞ 04.03.2023 16:26 GÜNCELLEME 04.03.2023 17:33
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin Altılı Masa'dan ayrılmasına ilişkin, "Biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde. Bu dağılmanın olduğu anda biz neredeydik? Dolmabahçe'de biz 110 kadar ilim adamıyla partimizin bu konudaki yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin Altılı Masa'dan ayrılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BİZ CAN DERDİNDEYİZ, BUNLAR İSE MAL DERDİNDE"

"Biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu dağılmanın olduğu anda biz neredeydik? Dolmabahçe'de biz 110 kadar ilim adamıyla partimizin bu konudaki yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz. Türkiye'de bir deprem olayı var. Felaketlerin felaketi bir durum var. Ve biz bu felaketi nasıl önleriz, nasıl bir an önce bu enkazı kaldırırız ve bunların yerine de halkıma dediğim gibi, bize 1 yıl müsaade edin, biz bir yıl içerisinde inşallah bu enkazı kaldırıp, bir taraftan da konutları Van'da olduğu gibi Bingöl'de olduğu gibi, Malatya'da olduğu gibi, Elazığ'da olduğu gibi, Antalya'da, Manavgat'ta bütün buralarda olduğu gibi, İzmir'de olduğu gibi, aynı şekilde bir an önce inşallah bunları derleyip toparlayıp şu anda dışarıda kalan vatandaşımı tekrar konutlara yerleştirelim istiyoruz. Bunun için bir taraftan zemin etütlerini şu anda yapıyoruz. Bu zemin etütlerinin akabinde de 'Nerede, neyi yapacağız?' Çünkü hedefimiz yani zemin artı 3 gibi konutlar yapmak ve hafif malzemeler kullanmak suretiyle de buraya bir güven tesis etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu güvenle beraber de benim vatandaşım huzur içinde bu kendilerine hazırladığımız yerlere yerleşsin istiyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir tavsiyede bulunmak istediğini dile getirerek, "Yani buradan şöyle Çamlıca Cami'nin altındaki o Ferah Mahallesi, Küplüce, oralardaki yaptığımız konutları bir görmenizi isterim. Eğer oralardan bir çekim yaparsanız, bakın bu kısa süre içerisinde bu konutları nasıl yaptığımızı görürsünüz. Ben hep şunu söyledim; 'Ne olur bize yardımcı olun, bir an önce şu oturduğunuz yerlerden çıkın ve biz de kiranızı, her şeyinizi verelim ve buralara süratle konutları yapalım.' dedik. Maalesef ilk zamanlar hep 'hayır' dediler ama şimdi bakıyorum yavaş yavaş diyorlar ki 'ne olur, bizim buraları ne zaman yıkacaksınız' da diyorlar. 'Eğer siz hazırsanız biz hazırız' diyoruz." ifadelerini kullandı.

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK"

Bir gazetecinin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Biz zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik, yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı da bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz."

CHP'den açıklama: İmamoğlu ile Yavaş'tan Akşener'i ikna ziyareti!CHP'den açıklama: İmamoğlu ile Yavaş'tan Akşener'i ikna ziyareti!

Beslediği yılan kendisini soktu! Akşener'e beklemediği yerden tokatBeslediği yılan kendisini soktu! Akşener'e beklemediği yerden tokat

Akşener'in hamlesi dünya basınında:Erdoğan'a gökten inen bir hediye, muhalefetin intiharıAkşener'in hamlesi dünya basınında:Erdoğan'a gökten inen bir hediye, muhalefetin intiharı

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • Gebzeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıcdaroglu CHP yi iyi satmış.CHP milletvekilleri HDP,GELECEK,DEVA ve SAADET in adamlarından oluşacak.Kılıçdaroglu kukla başkan olacak
    Cevapla
  • ERSİN KAPTAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Masanın tamamı hainlik ve arkadan vurma ile meşhur. Kılıçdaroğlu denilen zat, Baykal'a hıyanetlik edip kasetle Genel başkan oldu, halen Atatürkün partisi deyip Atatürke hıyanet içerisinde. Ahmet Davutla, Babacanın daha parti içindeyken Erdoğana yaptığı ihanetler kendi itiraflarıyla foşş edildi. Meralin ihanet etmediği bir tek Afrika Birliği topluluğu kaldı.Temel zaten en büyük Erbakana hıyanet eden adam. O MASADAKİ İRİ ADAMI SORMAYIN, ONU BEN BİLE TANIMIYORUM
    Cevapla
  • ERSİN KAPTAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Masanın tamamı hainlik ve arkadan vurma ile meşhur. Kılıçdaroğlu denilen zat, Baykal'a hıyanetlik edip kasetle Genel başkan oldu, halen Atatürkün partisi deyip Atatürke hıyanet içerisinde. Ahmet Davutla, Babacanın daha parti içindeyken Erdoğana yaptığı ihanetler kendi itiraflarıyla foşş edildi. Meralin ihanet etmediği bir tek Afrika Birliği topluluğu kaldı.Temel zaten en büyük Erbakana hıyanet eden adam. O MASADAKİ İRİ ADAMI SORMAYIN, ONU BEN BİLE TANIMIYORUM
    Cevapla
  • Milliyetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracı depremzedelere uygun fiyata devlet arazi satsın.Kendilerine ev yapsınlar.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev verilecek kira öder gibi ödeyecekler diye biliyorum
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar neci!Onbinlerce insan öldü.Milyonlar evsiz kaldı.Muhalefete bak HDP yi yalayıp PKK güzellemesi yapıyorlar.Reis dünyanın en şanslı politikacısı sensin.İleriyi görüp MHP ve Bbp yi yanına aldın.Bahceli de semih,ulvi ve olcayı kovar ülkücülere yuvaya çağırırsa bu seçim tamamdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...