Milli Görüş'ün zindana atılmış ağabeyi Oğuzhan Asiltürk'ün son sözlerinde 'Erdoğan' vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu millete çok büyük emekleri geçti" diye bahsettiği Milli Görüş camiasının ağabeyi merhum Oğuzhan Asiltürk'ün Erdoğan hakkındaki son sözlerine Haber7 ulaştı.

GİRİŞ 08.03.2023 13:55 GÜNCELLEME 08.03.2023 14:29
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Merhum Necmettin Erbakan Hoca ile uzun yıllar Milli Görüş davası için mücadele edip, Erbakan Hoca'nın vefatıyla Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevine gelen Oğuzhan Asiltürk, 1 Ekim 2021 Cuma günü, Covid-19'a bağlı kalp krizi nedeniyle Hakk'a (C.C.) yürümüştü.

Milli Görüş'ün 10 ismi Haber7'ye konuştu: 'Tarih bunu affetmeyecektir!'Milli Görüş'ün 10 ismi Haber7'ye konuştu: "Tarih bunu affetmeyecektir!"

Kamuoyunda "Milli Görüş'ün ağabeyi" ve "Necmettin Erbakan'ın sağ kolu" olarak tanımlanan Asiltürk, davası için bir yıl hapis yatmış, 10 yıl boyunca siyasetten men edilmişti.

Siyasi kariyerinde 3 kez Malatya, 2 kez Ankara Milletvekili olarak Meclis'e giren dava adamı, 1975-77 yıllarında İçişleri Bakanlığı, 1977-78 yıllarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmıştı.

Ömrünün sonbaharında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sık sık bir araya gelip istişare eden lider, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi'nin içerisinde bulunduğu mevcut durumdan memnun olmayıp, Parti genel başkanının mevcut çizgiye göre hareket etmediğini belirtmiş ve Milli Görüş'ün önemine dikkat çekmişti.

Merhum Oğuzhan Asiltürk'ün çalışma arkadaşı ve Saadet Partisi Genel Başkanlığı'nın eski danışmanı olarak bilinen Harun Macit, Asiltürk'ün son sözlerini Haber 7'yle paylaştı.

Harun Macit

Macit, Asiltürk'ün vefatından bir ay kadar evvel bir araya geldiklerini ve Erdoğan'a vurguda bulunduğunu kaydetti. Milli Görüş'ün merhum lideri, son sözlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'ismiyle hitap edilmesinden' razı gelmemişti.

"İSİM TELAFFUZ ETTİĞİNİZİ DUYMAYACAĞIM"

Milli Görüş liderinin çalışma arkadaşı Harun Macit, Oğuzhan Asiltürk'ün son ziyaretinde yapmış olduğu 'Erdoğan' vurgusunu Haber7'ye şu sözlerle anlattı:

"Oğuzhan Asiltürk Bey vefat etmeden önce çok net bir şekilde Tayyip Bey’le ilgili bir karara varmıştı. Hatta son ziyaretini bize yapmıştı. Orada ‘Tayyip Bey’ denmesine bile müsaade etmemişti. Otuz kişi falan vardı orada. Herkes şahit oldu… Malezya Tarım Bakanı da gelmişti… ‘Muhterem veya Sayın Cumhurbaşkanımız diyeceksiniz. İsim telaffuz ettiğinizi duymayacağım bundan sonra. Tayyip Bey bizim kardeşimizdir. O şu anda bizim inancımızı ve mücadelemizi temsil etmektedir’ demişti… Bu söz yeterli herhalde değil mi?" 

"DEĞERLİ BÜYÜĞÜM, OĞUZHAN AĞABEYİM..."

Oğuzhan Asiltürk'ün cenaze namazı 1 Ekim Cuma günü Ankara'da bulunan Hacı Bayram Camisi'nde kılındı. Devlet erkanından birçok ismin katılım sağladığı merasimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Asiltürk'e olan sevgisini ve muhabbetini şu şekilde ifade etmişti:

"Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi'nin 'Liva'ül Hamd' ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız komasın, ayrı komasın."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 131
  • Urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın'ın değerini ancak sarraf bilir...
    Cevapla
  • Saadetin Hali 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüşe en büyük ihanet bugün partinin başına çöreklenen kadrolardan geldi. Rahmetli Asiltürk son zamanında bu durumu çok açık dile getirince parti yönetimi mırın kurun etmeye başlamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdikleri hoşgörünün hatta muhabbetin yüzde birini Sn. Erdoğan’a göstermeyecek kadar akıl tutulması yaşayan yönetim bu ülkede milli görüşün temsilcisi olamaz. Bu kadroların peşinden gidenler ya basireti bağlanmış gafiller ya da menfaat peşinde koşandır.
    Cevapla
  • hah 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan gör
    Cevapla
  • Trr 1 yıl önce Şikayet Et
    Miras ınız cibildiyetsizlerin elinde onlar da oturmuşlar kuçaga
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey sadetli kardeşlerim : Akp ye kızabilirsiniz hataları olabilir Aynı çatıda olmak zorunda degilsiniz (muhsin yazıcı gibi) AMA ALLAH IN DÜŞMANLARI İLE YAN YANA ONLARIN OKLARI İLE SİZİN OKUNUZ AYNI HEDEFE GİDİYORSA O zaman hadisi şerifde oldugu gibi " kişi sevdiği ile beraberdir" Kendi yerinizi belirleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu