DSP'den Cumhur İttifakı açıklaması! Genel Başkan Önder Aksakal ortaklık için çağrı yaptı

Türkiye genel seçimlerinin yapılacağı tarihin belli olmasının akabinde Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Haber 7'ye konuşan Aksakal, Cumhur İttifakı'na çağrıda bulundu.

GİRİŞ 10.03.2023 18:37 GÜNCELLEME 11.03.2023 08:31
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye genel seçimlerinin 14 Mayıs Pazar günü yapılacağına yönelik karara imza atmasının ardından yurt genelinde seçim sathına girildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: Seçim 14 Mayıs'taCumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: Seçim 14 Mayıs'ta

AK Parti, MHP ve BBP bileşeninden oluşma Cumhur İttifakı, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı üzerinde mutabık kalırken, kamuoyunda 'altılı masa' olarak lanse edilen Millet İttifakı, sancılı bir sürecin akabinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında anlaşmaya varmıştı.

Seçimlere iki aydan az bir süre kala ittifaklar, sandıktaki oy oranını artırabilmek için arayışlarını sürdürüyor. Bu noktada Önder Aksakal'ın genel başkanı olduğu Demokratik Sol Parti'nin (DSP) seçimlerde izleyeceği strateji gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde HDP ile altılı masa arasındaki görüşme ihtimalini 'şantaj' ifadesiyle yorumlayıp 'böyle bir ittifakın içerisinde olmayız' diyen Genel Başkan Aksakal, Haber 7'ye özel açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakına iki parti daha katılıyor! Erdoğan'a destek verecekler!DSP'den altılı masa mesajı

Seçimlere ittifak halinde girmeye yeşil ışık yakan DSP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı'na mesaj göndererek ortaklık gerekçelerini Haber 7 ile paylaştı. İşte, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın özel açıklamaları:

"HERHANGİ BİR İTTİFAKLA GÖRÜŞMEDİK"

Gün içerisinde Demokratik Sol Parti'nin Başkanlık Kurulu toplantısına katılan Genel Başkan Önder Aksakal, şimdiye dek herhangi bir ittifakla görüşme yapmadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"Şu ana kadar herhangi bir ittifakla görüşme yapmadık. Demokratik Sol Parti olarak siyaset gündemine yansıyan konuları takip ediyoruz. Yorumlar yapıyoruz. Altılı masada yaşananları gördük. Bu çerçevede bir konuşma yapmıştık. Demokratik Sol Parti’nin milli hassasiyetleri var… Türkiye’de kendisini milliyetçi, vatansever ve sol parti olarak tanımlamış ve Bülent Ecevit’in bu değerleri üzerine kurgulanmış bir partinin genel başkanıyım ben. Dolayısıyla Türkiye’nin ulusal birliğini, toprak bütünlüğünü, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti niteliklerini tartışmaya açabilecek bir siyasetin içerisinde olmayacağımızı söyledim. Bu bizim zaten var olan görüşlerimiz… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarıyla seçim takvimi bizim için de başlamıştır."

İTTİFAK İHTİMALİNE YEŞİL IŞIK

Başkanlık Kurulu toplantısında ittifak görüşmelerini gerçekleştirmek için tam yetki aldığını belirten DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, gelen teklifleri değerlendirmeye alacağını aktardı:

"Her parti, son tahlilde kendi milletvekilleriyle seçimlere katılır. Her parti derken, seçimlere katılma yeterliliği olan partilerden bahsediyorum. Ama sistem artık partilerin tek başına seçimlere katılması halinde elde edebilecekleri kazancın çok fazla olmayacağını belirleyerek ittifakların yolunu açtı. Bugün AK Parti ve CHP, ittifak arayışıyla seçimlere hazırlanıyorsa, diğer partilerin de ittifak yapısı içerisinde seçimlere katılma arzusu ve niyeti makuldür. Ama bu hâkim partilerin diğer partileri davet etmesiyle gerçekleşebilecek bir olaydır. Hâkim partiler kim? Bir tarafta AK Parti, diğer tarafta CHP… Bizi davet ederlerse, görüşme isterlerse değerlendirilir. Bugün Başkanlık Kurulu’nda yapmış olduğumuz değerlendirme bu minvaldeydi. Bu tip görüşme talepleri geldiğinde ve ittifak söz konusu olduğunda imzalama noktasında bana tam yetki verildi. Yarın da parti meclisimizde bu konuları tekrar görüşeceğiz ve onlara bilgi vermiş olacağız."

CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAKLAR MI?

Son olarak DSP'nin Cumhur İttifakı'na katılma ihtimalini değerlendiren Önder Aksakal, Haber 7'ye yaptığı özel açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı:

"Görüşürüz tabii ki. Neden görüşmeyelim? Şu ana kadar herhangi bir ittifakla görüşmedik. Lakin AK Parti’den veya Cumhur İttifakı’ndan bu yönde bir talep gelirse tabii ki görüşürüz. Artık eskiden olduğu gibi partiden istifa edilmiyor ki. Yeni kanuna göre istifa edilmeden de ittifak yapılabiliyor. Bize bir öneri geldiği zaman bunu değerlendireceğiz. Ama 600 milletvekilimizin dosyaları hazır şu anda. Bunu da belirteyim."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 73
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem ağa bir sol milliyetçisi olarak senide cumhur ittifakına desteğini vermeni isteriz. Seçim sonu K.K ya bay bay edilince sahipsiz kalacak CHP yi hainlerin elinden kurtar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    DSPnin muhakkak Cumhur İttifakına katılması lazım. Belki sağ tabanlı cumhur ittifakına ters düşebilir solcu bir parti olarak, ama; millet ittifakında oluşan solun adresi imajını yıkması açısından önemlidir.
    Cevapla
  • sawe 1 yıl önce Şikayet Et
    SOLdan komünistlerden hayır gelemz ne memleketimize ne de dünyamıza. bakınız dünyaya. nerede SOL komünist varsa orada anarşi var terör var fitne var fesat var kan var kin var. ve utanmadan başklarını amerikancılıla (denizgezmiş örneği) suçlarken kenidleir ABd kucağından inmiyor. bakın 70 li yıllaırn solcuları bugün ABD den gelecek bir TWİTE BAĞIMLILAR. hadi oradan.
    Cevapla
  • Arif kabacali 1 yıl önce Şikayet Et
    DSP siz bu milletin temel taşısınız en değerli taşısınız düşünceniz su katılmamış saflıkda bi solculuk biz sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız
    Cevapla
  • osmanlı sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence ciddi hata olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek