Reuters'tan Ali Babacan iddiası! Merkez Bankası'nın başına getirilecek isim de belirlendi

Millet İttifakı kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda Babacan'ı ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getireceğini belirtti. Yetkililere göre, Merkez Bankası'nın başına getirilecek isim de belirlendi.

GİRİŞ 12.03.2023 06:42 GÜNCELLEME 12.03.2023 09:10
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'ndan dört üst düzey yetkili, ittifakın 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirileceğini söyledi.

Reuters'a konuşan dört üst düzey kaynak, İttifak'ın hemen görevi devralıp çalışmalarına başlayacak Merkez Bankası Başkanı adayının da hazır olduğunu belirtti. Fakat kaynaklar bu adayın kim olduğunu söylemedi.

"HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İKİYE BÖLÜNEBİLİR"

İttifak'tan üst düzey bir yetkili, "Çok büyük ihtimalle, henüz verilmiş bir karar yok ama Babacan'ın yöneteceği bir sistemde, önemli bakanlıkların diğer partiler tarafından üstlenileceği, kurum ve kuruluşların en uygun şekilde sorumlulara bağlanacağı bir yapı olacaktır" değerlendirmesini yaptı. Yetkili ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye bölünebileceği öngörüsünü paylaştı. DEVA Partisi ise, konu ile ilgili Reuters'a herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

"MERKEZ BANKASI'NIN BAŞINA GETİRİLECEK KİŞİ HAZIR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir yetkili ise, "Ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine dair çalışmalar ve hazırlıklar var elbette" diyerek, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "göreve geldiğinde yapacağı ilk işlerden birinin Merkez Bankası Başkanı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerini görevden almak olacağını daha önce de söylediğini" hatırlattı.

"Şu anda Merkez Bankası Başkanlığı için genç, hem yurt içinde hem uluslararası arenada kredibilitesi olan, merkez bankacılığını bilen, hemen görevi devralıp çalışmalarına başlayacak bir aday var, o da hazır durumda" diyen CHP'li yetkili, "Bağımsız bir Merkez Bankası olacak" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİ YÖNETİMİ İÇİN DEVA VE BABACAN HAZIR GÖRÜNÜYOR"

CHP'li yetkili sözlerinin devamında, "Siyasi müdahaleler olmayacak. Ekonomi yönetimi açısından şu anda DEVA Partisi ve Babacan daha çok hazır görünüyor. Partilerimizin ekonomi kadroları oldukça iyi ve iddialı. Serbest piyasa koşullarının uygulandığı bir yapıya kavuşacağız" açıklamasında bulundu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 172
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan elden gidecek ey halkım uyan artık uyan bu bir seçim değil var olma yık olma savaşı koca ulke rifkinin elinde oyuncak olacak
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size fırsat vermesin Millet belasını arıyorsa ülke bölünsün imf nin kapısında 3 sente muhtaç olalım pkk fetö devlete yerleşim batı sömürüsü abd emir eri bir ülke istiyorsanız buyrun beyaz duman çıkaran vatikan çı geleneklere bağlı kendi silah sanayisine düşman tiplere oy verin ama ülke diye birşey kalmayacak 4 yıl sonunda 100 yıl batının güdümünde girer
    Cevapla
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulkeyi simdiden paylastilar erbakanin dedigi gibi kanli mi olacak kansizmi
    Cevapla
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Naci ağbal gelirse Türk lirası gerçek değerine kavuşur. Tecrübeyle sabit kimse bunu görmemezlikten gelemez kim olursa olsun, Yeter ki ülkeye faydası olsun
    Cevapla
  • İshak 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel karamollaoğlu mb başkanı olsun Yaşlı olduğu için çok tecrübelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak