Reuters seçim anketi paylaştı, muhalif medya coştu! Rakamların foyası hızlı döküldü

Daha önce, Türkiye Ofisi için "Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı yapabilecek biri" diye ilan veren İngiliz haber ajansı Reuters şimdi de profilinde CHP'li yazan Aksoy Araştırma'nın anketiyle algı operasyonu yaptı.

GİRİŞ 13.03.2023 20:14 GÜNCELLEME 14.03.2023 09:01
Bu Habere 413 Yorum Yapılmış

Seçimlere kısa bir süre kala Batı medyasının Başkan Erdoğan'a yönelik algı operasyonları ve Türkiye siyasetini dizayn etme girişimi devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN DÜNYADAKİ ROLÜ DE BELİRLENECEK

Reuters'ın haberinde bu seçimde sadece Türkiye'yi kimin yöneteceği değil aynı zamanda başta ekonomi olmak üzere ülkenin nasıl yönetileceği ve çatışmaların sürdüğü Ukrayna ve Ortadoğu coğrafyasında nasıl bir rol oynayacağına da karar verileceğinin altı çizildi.

ÖNCE YUNAN SERVİS ETTİ

Reuters haberi öğlen saatlerinde geçti. Yunan medya kuruluşu Kathimerini de hemen bu haberi aynen alıp "Anketlere göre Erdoğan muhalefete karşı 10 puandan fazla geride" başlığıyla servis etti.

SAHİBİNİN PROFİLİNDE CHP'Lİ YAZAN ANKET ŞİRKETİ

Uluslararası medyada belirli bir saygınlığı olan Reuters'un anket haberinde referans olarak sahibinin profilinde açık açık "CHP'li" yazan anket firması Aksoy Araştırma'yı seçmesi algı planını baştan belli ediyor.

AKSOY ARAŞTIRMA: KILIÇDAROĞLU 10 PUAN ÖNDE

Aksoy Araştırma şirketinin 8 Mart'ta yaptığı ve Cumartesi yayınladığı anket, 6 Mart'ta Millet İttifakı adayı olarak açıklanan Kılıçdaroğlu'nun, %44.4 oy desteği olan Erdoğan'a karşı %55.6 oy potansiyeli olduğunu gösterdi. 

 

Anketlerde Millet İttifakı'nın parlamento seçimlerinde AK Parti'den altı puan önde olduğu, HDP'nin de rahatlıkla %10'un üzerinde oy alacağı ifade edildi.

REUTERS'IN TÜRK SİYASETİNİ DİZAYN ETME ÇABASI

Daha önce altılı masa için pek çok kez Erdoğan'a karşı birleşmeden, politika belirlemeye kadar önerilerde bulunan İngiliz medya devi, Türkiye Ofisi için verdiği ilanda çalışacak kişi için "Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı yapabilecek biri" kriteri koyması büyük tepki çekmişti.

MUHALİF MEDYA REUTERS'A SARILDI

Muhalif medya Reuters'ın açık algı operasyonunu "Erdoğan'ı küplere bindirecek seçim tahmini" "Millet ittifakı önde" gibi başlıklarla manşetlerine taşıdı.

TRT World'den Reuters'a misillemeTRT World'den Reuters'a misilleme

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 413
  • İmam43 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben; bu milletin içinde batı uşağı şakşakçı hainler ne kadar olsada,vatanını,bayrağını,dinini satacak kadar vatan haini olduğuna inanmıyorum.Vicdanlar ancak sandık başında açığa çıkar.Memleketimizin şu anda birlik olma zamanı,50 bin civarında can gitmiş,o kadar şehirlerde ilçelerde binalar yıkılmış, insanlar varlıklarını birikimlerini kaybetmiş ,sağ kalanlar büyük bir tramvanın içinde iken,batının tamda sırası türkiye yi çökermenin fırsatını değerlendirme içinde iken, eğer sendelersek biterizzzz,bir daha belimizi doğrultamayız.
    Cevapla
  • Harbi Atatürkçü 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani HDPKK kılar açık açık, özerklik, Bakanlık, KHK lılara Af isterken Fetöcüler geri mi duracaktı. Daha dur Sümüklü senden kırmızı halı ile karşılama isteyecek, Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı isteyecek. Sen Türkiyede mezhep savaşlarını başlayacaksın, bunun için her türlü tavizi vereceksin. Amerikanın da desteğiyle mezhep devletini kuracaksın, 6 li masadakiler
    Cevapla
  • Aylin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bu değil tabiki..bu bir algı operasyonu.. Cumhur ittifakı kazanınca anketler bunu göstermiyordu, oyları çaldılar da kazandılar diyerek olay çıkaracaklar...orası belli oldu...
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    sandıkları önceki seçimlerdeki gibi bırakırsak inzla yerlerine dikkatli bakmazsak seni oyalar kandirirlar sonra olan ülkeye olur bak İstanbul Ankara'nın haline
    Cevapla
  • bazen 1 yıl önce Şikayet Et
    sandıkları işim gücüm var diye erkenden terk eden canı tatlı arkadaşlar olmazsa erdoğan kazanır. oylara her zamankinden fazla sahip çıkılması lazım. her türlü yolu deneyecekler.
    Cevapla
  • Güneş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç sandık başında durdun mu. Oylar çalınmaz hangi zamanda yaşıyoruz. Seçim oy sayımı sonunda sandıktaki her parti temsilcisine sandık oy sayım tutanağı verilir.
    Cevapla
  • SİNANPAŞALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Oylar AKP ye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması