Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin altından 'Reuters direktifi' çıktı! İlk vaadi bu oldu

Deprem bölgesini ziyaretinde "kredi alma" vaadinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun IMF'ye göz kırptığı, İngiliz Reuters'ın 6'lı masaya talimat sıraladığı listede yer alan "seçim öncesi IMF'ye mesaj" talebini yerine getirdiği belirtildi.

GİRİŞ 12.03.2023 21:22 GÜNCELLEME 13.03.2023 09:32
Bu Habere 237 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesinde yaptığı kredi açıklamasının altından İngiliz ajansı Reuters’ın direktifi çıktı.

Kahramanmaraş ziyaretinde, “Çok daha uygun koşullarda kredi alabiliriz.” sözlerini sarf eden Kılıçdaroğlu, IMF’ye kapı araladı. CHP liderinin sözlerinin, 27 Şubat’ta Reuters’ın 6’lı masa partilerine yönelik sıraladığı talimat listesinde yer alan “IMF’den kredi” direktifinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

İCRAAT DEĞİL KREDİ ALMAYI VAAT ETTİ

Krizlerin ardından altılı koalisyonun adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’taki ziyareti sırasında ‘icraat vaadi’ yerine ‘kredi vaadi’nde bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda IMF de dahil uluslararası kuruluşlardan kredi alacaklarının sinyalini verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Pek çok kuruluştan düşündüğümüzden çok daha uygun koşullarda kredi alabiliriz. Dolayısıyla Türkiye bu sorunu aşar " dedi.

Kılıçdaroğlu'nun vaadi kredi oldu! 'Pek çok kuruluştan kredi alabiliriz'Kılıçdaroğlu'nun vaadi kredi oldu! 'Pek çok kuruluştan kredi alabiliriz'

TALİMAT REUTERS'TAN MI?

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması İngiliz haber ajansı Reuters’ın seçim öncesi ve sonrası 6'lı masanın yapması gerekenleri sıraladığı listeyi gündeme getirdi. İngiliz gizli servisinin aparatı gibi yayın yapmakla eleştirilen Reuters’ın 27 Şubat’ta yayınladığı “Erdoğan sonrası Türkiye, yeniden kabul görebilir” başlıklı makalede altılı koalisyona direktifler sıralanmıştı.

Reuters: Erdoğan sonrası Türkiye, yeniden kabul görebilirReuters: Erdoğan sonrası Türkiye, yeniden kabul görebilir

Millet İttifakı'nın IMF’ye seçimden önce başvurması halinde daha fazla güvenilirlik sağlayacağını yazan Reuters'ın, 6'lı koalisyona talimat sıraladığı analiz haberinde şu direktiflere yer verildi:

"Erdoğan'ın alışılmışın dışındaki ekonomi politikaları daha kötü bir mali krize zemin hazırlıyor. Türkiye bir mali krizle karşı karşıya kalırsa, döviz kredisi için Uluslararası Para Fonu’na (IMF) başvurabilir. Altı partili koalisyonun daha fazla ekonomik güvenilirlik kazanmak için muhtemelen bunu önceden yapması gerekir. Muhalefetin önerdiği ekonomik reformlar kısa vadeli acılar getirebilir"

ÖZDEMİR: TÜRKİYE’Yİ YENİDEN ESİR ALMA OPERASYONU

Konuyla ilgili Haber7’ye açıklamada bulunan Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yahya Özdemir, IMF ile Türkiye’nin tekrar esir alınmaya çalışıldığını kaydetti.

IMF gündemini değerlendiren ekonomist Dr. Yahya Özdemir şunları söyledi:

“İngiliz ajans Reuters’ın düğmesine basmışlar, ‘Son seçimde istediğimiz kişilerin kazanması halinde biz IMF musluğunu açmaya hazırız’ söylemlerini iletiyorlar. Pek tabii bunlar hayra alamet söylemler değil. Tekrar eski Türkiye’yi geri getirme operasyonu bu. ‘Biz, Türkiye’nin bağımsızlığını, istiklalini nasıl yerle bir edebiliriz. Nasıl kendimize bağımlı hale getirebiliriz ki, istediklerimizi Türkiye’ye kabul ettirelim’ operasyonu bu. Bundan dolayı, siyasi muhalefetin bu oyuna gelmemesi lazım. Başka bir Türkiye yok. Biz Türkiye olarak da kendi ayaklarımızın üstüne durabildiğimizi de zaten Batı’ya gösterdik. Yıllarca IMF’den para istemedik, hatta IMF’ye para verme teklifinde bile bulunduk. Böyle güçlü bir yapımız var. Oynanan oyunu görmek lazım.”

  • CHP ve İYİ Parti'nin IMF yetkilileriyle gizli görüşmesi ortaya çıktı!

IMF'YE İHTİYAÇ YOK

Asrın felaketiyle karşı karşı karşıya kalan Türkiye’nin IMF’nin kredisine ihtiyacı olmadığını ve yeniden şaha kalkacağını belirten Özdemir, şunları söyledi:

“Bundan dolayı kendi ayaklarımız üzerinde durduğumuzu üretimimizle, ihracatımızla gösterebiliyoruz. Bundan sonra da gösterebileceğimize inanıyorum. Evet, Türkiye son dönemde bir deprem kriziyle dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıya kaldı. Ekonomi tabi ki etkilendi ama bir akademisyen olarak Türkiye’nin yeniden şahlanacağı bir döneme girebileceğine inanıyorum. Türkiye bunu başarabilir. Türkiye’nin hiçbir zaman IMF’nin kredisine ihtiyacı yok. Bunu ülke olarak kenetlenerek bu günleri atlatabileceğimize inanıyorum.”

AMAÇLARI, TÜRKİYE’YE BORÇ VERİP TEKRAR ESİR ALMAK

Biz IMF’den kredi aldığımız dönemde, hiçbir zaman ülke olarak ekonomimizi bağımsız hale getiremedik.” diyen Özdemir, Türkiye’nin artık kendi ayakları üzerinde durduğunu kaydetti.

Borç vererek Türkiye’nin yeniden esir alınmak istendiğine vurgu yapan Özdemir, şu ifadelerde bulundu:

“IMF, para verdiği zaman sizi esir alıyor. Yoksa bizim kaşımızı, gözümüzü beğendiği için para vermiyor. Geçmiş süreçlerde gördük; FETÖ operasyonuyla karşılaştık, PKK istediği gibi bombalar patlatıyordu. Ama biz ne zaman ki para almadık, o zaman kendi ayaklarımızın üzerinde durduk. Batı, bizi esir alamaz hale geldi. Biz kendi özgüvenimizle ayakta kaldık. Tekrar eski Türkiye’yi getirmek istiyorlar. Amaçları, Orta Doğu’daki o planları uygulamak için Türkiye’ye borç verip tekrar esir almaktır. Bu planları uygulamak için de parayı bir araç olarak kullanıyorlar. Türkiye’yi esir alıp ülkemizi etkisiz hale getirmek istiyorlar.

______________________

IMF İLE GİZLİ GÖRÜŞTÜLER

Altılı Masa ortaklarından CHP ve İYİ Parti, IMF ile daha önce de masaya oturmuştu.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Ankara Hilton Otel'de IMF yetkilileriyle bir araya gelmiş, Öztrak ve Yılmaz dikkat çekmemek için farklı kapılardan giriş yaptığı görülmüştü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise IMF ile yapılan görüşmeyi gayet normal bir durummuş gibi savunmuş ve bunun ilk görüşme olmadığını söylemişti.

FAİK ÖZTRAK: BORÇ ALAN EMİR ALIR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği "IMF'ten borç alacağım" sinyali, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamayı da akıllara getirdi.

Öztrak, "Hep söylüyoruz; borç alan emir alır" ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 237
  • türk38 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara oy vermeyi düşünen müslüman varsa önce imanını sorgulasın
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin.. 2 güne ülkenin bütün kazanımlarını yerle yeksan etme sözü veriyorlar..
    Cevapla
  • caniy 1 yıl önce Şikayet Et
    allah bu zillet ittifakını zelil etsin inşallah fırsat bulamasınlar ne amaçla türkiyenin başına getirilmek istendikleri belli bu kuklaların amrikaya telim edip bu halkı perişan edip şahlanmayı durdurma planı yapılanları yıkıp üretimi durdurma planı halkı yüzyıl yine borçlandırma planı allah fırsat vermesin inşallah halkımızında bunu görebilmesi lazım tabiki
    Cevapla
  • haberci 1 yıl önce Şikayet Et
    yok, yabancı, yok, dış güçler, yok yabancı bankalar, yok imf, yok abd, valla neymiş bizim muhalefet , haberimiz yokmuş. :)))
    Cevapla
  • ibrahim yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorun borç almakta değil ki, borcu ödemekte... Ya da daha uygun bir tabirle alınan borcu, en uygun şekilde kullanmakta... Ki zaten uygun kullanılan para geri ödeme garantisi demektir... CHP, oğlu DP, ve torunu AP'nin en büyük sorunu da buydu zaten... Borç alınırken harcayabileceği yerler emrediliyordu, mesela 2.dünya savaşından kalma şu eski tanklar, süt tozları gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir