Alinur Aktaş, Hatay'dan güzel gelişmeyi duyurdu: Mobilyacılar sitesinde üretim başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Aktaş, Hatay'da mobilyacılar sitesinde üretimin başladığını söyledi.

GİRİŞ 12.03.2023 12:37 GÜNCELLEME 12.03.2023 13:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

Aktaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

MOBİLYACILAR SİTESİNDE ÜRETİM BAŞLADI

"Mobilyacılar sitesinde üçüncü hafta bin 700 kişiyle üretim başladı. Şu anda 3 binlere yaklaştı.

Ben ilk 6 gün Gaziantep'te görevlendirildim. Nurdağı ve İslahiye çok etkilendi. Nüfus bazında en fazla vefatın olduğu yer Nurdağı desem mübalağa etmiş olmam. Altıncı gün akşamı ben Genel Başkan Yardımcımız ve Sayın Bakanımızdan telefon aldım. Hatay'a geçmemi ifade ettiler. Aradaki mesafe 90-100 kilometre civarında. Orada Konya, Denizli, Kocaeli belediyelerimiz görevlendirilmiş. Gerçekten düzenli çalışmalara başlanmış ama Hatay merkezde gerçekten çok büyük yıkım var. Hayatın normalleştirilmesi adına bunların bir bir yapılması lazım. İlk 12, 13 gün arama kurtarma faaliyetleri devam etti.

Önemli olan geçiş sürecinde altyapıyı oluşturmak. Bugün şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Artık Hataylı hemşerilerimizin kalacağı konteynerler çok seri bir şekilde hazırlanıyor. Sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 3 ayrı yerde 110 dönümlük alanda 2 binden fazla konteyneri konuşlandırdık. Şu an hizmet veriyor.

Bu şehirlerimizin ayağa kalkması lazım. Ülkemizin dengesi açısından önemli. Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.

BURSA DEPREME NE KADAR HAZIR?

İki önemli işimiz var. Biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü gelir aracı olarak görmüyoruz. Bir lira beklentimiz yok. 9-10 tane kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Belediyeye kalan hiçbir şey yok. Aksine altyapı çalışmaları da biz yaparak ekstra maliyetlere katlanıyoruz.

BURSA'DA KURAKLIK TEHLİKESİ VAR MI?

Bütün tedbirlerimizi aldık. En az kayıp kaçağın olduğu il Bursa oldu. Altyapımız iyi. Bursa Büyükşehir Belediyesi bütün kayıp kaçaklarını denetleme imkanına sahip. Nilüfer Barajı'nı aktardığımız için böyle bir algı oluştu. Su tasarrufunu muhakkak söylüyoruz ama bir taraftan da Çınarcık Barajı'nın Bursa'ya getirilmesiyle ilgili 150 milyon avroluk bir yatırımı iki yıl içinde hayata geçireceğiz. 2060 yılına kadar Bursa'nın suyla alakalı herhangi bir su sıkıntısı asla olmayacak."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • İsmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanın kendi fotoğrafını koyma bu haberlere
    Cevapla
  • salman 1 yıl önce Şikayet Et
    nerede chpkk nın üç büyükşehir belediyesi, algı dışında yaptıkları bir icraat var mı.
    Cevapla
  • Vanli 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah en kısa sürede toparlanırsınız duamız sizinle
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    başkanım Umurbey mahallesine kentsel dönüşüm istiyoruzaman selamlar olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah başkanım. önce Allah'a sonra size güveniyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'