6'lı masayı karıştıracak açıklama! 'Küçük ortaklar'ı 'incitecek' sözler: Mecburlar yoksa..

6'lı masada gün geçmiyor ki içeride yaşanan krizler günyüzüne çıkmasın.. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, masadaki 'küçük ortak'lardan duyulan rahatsızlığı dile getirirek "İttifak kurmaya mecburlar aksi halde kaybedecekler" dedi.

GİRİŞ 13.03.2023 08:15 GÜNCELLEME 13.03.2023 08:31
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda kaos sürüyor. 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kalırken partilerin seçim listesi hazırlıkları da şekillenmeye başladı.

6'lı masada da liste tartışmaları yaşanırken, CHP'nin masadaki 'Küçük ortak'lardan duyduğu rahatsızlık açık bir şekilde görüldü.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, koalisyon masasındaki Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ni kast ederek küçük oy oranına sahip partilerin milletvekilliği hatta bakanlık talep ettiklerini ifade etti.

"SAADET PARTİLİ BİRİNİN CHP LİSTESİNDEN ADAY OLARAK GÖRÜLMESİ İNSALARI RAHATSIZ EDER"

Saadet Partili birinin CHP'den aday gösterilmesinin insanları rahatsız edeceğini ifade eden Atıcı, "Beğenmediğiniz bir ideolojinin listesinde milletvekili adayı olarak yer almak çok vahim bir şey. Siyasi etik açısından ve ideolojiler açısından doğru değil. Millet İttifakı'nda sosyal demokrat olduğunu söyleyen CHP var, Milli Görüşten geldiğini söyleyen üç parti var, bir de ülkücü ideoloji ve orta sağı temsilen İYİ Parti var. Saadet Partili birinin CHP listesinde aday olarak görülmesi insanları rahatsız eder. Ben milletvekili adayı olsam ve deseler ki 'Saadet Partisi'nden aday olarak gireceksin' bu beni incitir." şeklinde konuştu.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı

"AKSİ TAKDİRDE KAYBEDERLER"

İttifaka mecbur olduklarını kaydeden Atıcı, "Kılıçdaroğlu'nun yapacağı başka bir şey yok, mecburlar ittifak kurmaya ve tek listeyle girmeye. Aksi takdirde kaybederler." ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN KANTARINA ÇIKMADAN OY ORANLARINI AÇIKLIYORLAR"

CHP'li Atıcı, "Seçimlerden önce bir koalisyon ortaya çıkıyor. Bir parti diyor ki benim oyum yüzde 20, diğer parti diyor ki benim oyum yüzde 10. Nerden biliyorsun? Milletin kantarına çıktın mı? Millet eline mezurayı alıp senin boyunu ölçmedi. Sen kendi kendine yüzde 20-30 söyleyebilirsin. Bu şekilde çok küçük oy oranına sahip partiler bile milletvekilliği hatta bakanlık alabiliyorlar. Sen daha boyunu, kilonu bilmiyorsun ama şu kadar konuşurum diyorsun, bu yanlış bir şeydir." ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Canım eski kılıçdaroğlu yok artık baksanıza adam camiye girer oldu. CHP'de olmaz ise bir gün istifa eder Saadette bile başkanlık eder artık.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki bundan önceki milletvekili seçimlerinde chp listelerinde o bahsettiği küçük partilerin adayı yokmuş gibi konuşuyor, bakın konya saadet milletvekili hangi listeden seçilmiş
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    chp oyu en fazla % 25, sende büyük parti değilsin ve dediğin gibi sende o küçücük partilere mecbursun, bunu neden söyleyemiyorsun ?
    Cevapla
  • ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    chp listesinden mv olacak ufaklıkların seçim sonrası oy oranları nasıl belirlenecek ve de hangi orana göre bakanlık verilecek?
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Duydunuzmu ufakliklar. Mecbursunuz. Bu saatten sonra ayrilamazsiniz da. Sizi oraya sokan guc cikarmaz. Eee artik yapacak bir sey yok. Iki ucu celal sengorun yediginden bir deynek elinizde. Afiyet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu