AK Parti'den açıklama: Cumhur İttifakı'na yeni katılım olacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Yavuz, Cumhur İttifakı'na katılacağı konuşulan partiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 13.03.2023 10:25 GÜNCELLEME 13.03.2023 11:36
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DSP VE ANAP CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?

"Bazı partilerle görüşme halindeyiz. İstişarelerimiz devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'yle ittifakımız devam ediyor. 

HÜDA-PAR ile temaslarımız oldu. Sayın Genel Başkan'ın açıklaması oldu, Cumhur İttifakı'nın adayına oy vereceklerini ama diğer meselelerini partileri arasında görüşeceklerini belirtmişti. Bugün saat 16.00'da inşallah Sayın Numan Kurtulmuş Başkanımızla birlikte ziyaret edeceğiz. Kısa süre içinde nihayete ereceğini umuyorum. 

Onun dışında Yeniden Refah Partisi'yle temasımız oldu. Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım Bey'le birlikte gittik. O süreç işliyor. Söylediğim partilerin dışındaki partilere ilişkin herhangi bir bilgiye sahip değilim. 

ÜÇ DÖNEMİ DOLDURAN İSİMLER ADAY OLACAK MI?

Yetki MKYK'ya bırakıldı. Ona ilişkin herhangi bir karar alınmadı. Üç döneme takılan ya da üç dönemden daha fazla Milletvekilliği yapmış olanlar da dahil herkesten müracaat alıyoruz."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Temel emice 1 yıl önce Şikayet Et
    Perinçek antiamerikancı,antiemperyalist büyük doğucu mutlaka cumhurittifakına davet edilmeli.karşı masdan daha renkli olmayız.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mikail Arslan çok başarılı Ve çok dürüst bir adayımız, milletvekili ve bakan olarak düşülülmelidir.Kırşehiri bir Kırşehir daha yaptı, çalışkan, dürüst, başarılı ve her girdiği seçimde Kırşehir 2 Milletvekili çıkardı, isterseniz arşivlere bakın, diğer muhalefet partileri onun çıkmaması için dua ediyorlar, aday olduğu zaman şanslarının olmadığını biliyorlar
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    HÜDA-PAR cumhur ittifakına katıldığı için HÜDA-PAR a karşı taaruz başladı.Fakat HÜDA-PAR kimseye pabuç bırakmaz evelallah.
    Cevapla
  • SERDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ BİR ŞEY YOKSA KESİN BİR ŞEY VARDIR DİYEN KİŞİ DEĞİLMİ BU dsp katılmaz
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Hudaparla masaya oturmayın .Türk kimliğini yok sayamazlar.Türk,Kürt anlasmazligi yoktur bunu onlar belirleyemezler benim ailem kürt ben Türküm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…