Sarıgül'den seçim açıklaması

TDP lideri Mustafa Sarıgül, parlamenter sistemi desteklediklerini belirterek, "Bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

GİRİŞ 13.03.2023 15:17 GÜNCELLEME 13.03.2023 15:53
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti olarak parlamenter sistemden yana olduklarını belirterek, "Bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesini doğru bulmuyoruz. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı istiyoruz." dedi.

Sarıgül, TDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılması gereken çalışmaların başarıyla yönetilemediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde tüm yetkilerin cumhurbaşkanına verildiğini belirten Sarıgül, "Bürokrasi hata yapma korkusuyla hiçbir şey yapmıyor, sorumluluk almıyor, inisiyatif kullanamıyor. Sistem sadece Sayın Erdoğan talimat verirse çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Sarıgül, deprem bölgelerindeki esnafa, çiftçiye kredi değil, hibe desteği verilmesi, depremzedelerin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarıyla elektrik, su, doğal gaz ve telefon borçlarının silinmesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Yapılacak konut ve iş yerleri depremzedelere bedelsiz verilmelidir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına koşul aranmaksızın ölüm aylığı bağlanmalıdır. Depremde yaralanan veya engelli hale gelen vatandaşlarımıza özel hastaneler dahil olmak üzere tedavi, ilaç, protez, araç ve gereçlerin ücretsiz verilmesi şarttır."

Seçim tarihinin açıklanmasının ardından ittifak arayışlarının hızlandığına işaret eden Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak parlamenter sistemden yanayız. Bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesini doğru bulmuyoruz. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı istiyoruz." dedi.

Sarıgül, bu amaca hizmet eden ve ilkelerine uyan işbirliklerini destekleyeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün yine hangi ıslah evinin önünden gonuşuyon eli ganlı suçlu tecavuzcülere bana oy verin af çıkaracam diye vaad ediyon. Sandıkta sarı rengini mora çevirecek seçmen
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İllaki 90 lı yıllara dönüp üç ayda bir hükümet yıkacaklar sonra IMF kapısına gidecekler , parlementer sistem olursa libya politakanız olamaz , doğu akdeniz olamaz daha neler neler bunlar daha bunu idrak edememiş...Ayrıca 90 larda hükümetleri yıkan zihniyetlere bakın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sarigul son zamanlarda youtube payladimlarinizi goruyoruz ciddi sekilde uzgunum bi doktora gorunseniz iyi gormuyorum sizi
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ki...seni kim takar...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk isterse yönetir tabi ki, ne yani yüzde 1 oyu olmayan yönetime ortak mı olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...