DEVA'dan sonra Gelecek Partisi'nde de istifa: 28 Şubat mimarlarıyla yol yürümem!

Gelecek Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Demir, 28 Şubat mimarlarıyla yola gitmeyeceğini ifade ederek partisinden istifa etti.

GİRİŞ 13.03.2023 16:14 GÜNCELLEME 13.03.2023 16:23
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından, altılı masadan istifa haberleri gelmeye devam ediyor. 

Sabah'ın haberine göre, Gelecek Partisi'nin kuruluşundan beri Bağcılar İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Demir, "28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğini ifade ederek" hem görevlerinden hem de partisinden istifa ettiğini açıkladı. Demir, istifa kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Gelecek Partisi'nin kuruluşundan bugüne dek Bağcılar Kurucu İlçe Başkanlığını yaparak bugüne kadar aynı görevi sürdürdüm. 32 yıllık siyasi hayatımı bir heves, bir nefis, bir sinsi tuzağa heba etmeyeceğimi, zor zamanda ülkemizin geleceğini ne birilerinin siyasi hırslarına ne de birilerinin koltuk rüyasına bırakmayacağımı, 28 Şubat artıklarını eleştirirken, geçmişi karanlık 28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğimi, geçmişte bu ülkenin duvarında tuğla olmaya çalışırken, geleceğinde bu duvarı yıkmayacağımı, bugün yapılan siyasi ittifakın bir parçası olmayacağımı paylaşmak istedim. Hayatım boyunca olmam gereken yerde durdum. Bugünden sonra da dünya görüşüme ters bir yerde olamayacağımdan, son siyasi gelişmelerden sonra gördüğüm zaruri lüzum üzerine Kurucu İlçe Başkanlığı görevimden ve Gelecek Partisi üyeliğimden istifa ediyorum."

DEVA'DAN İSTİFA EDEN KURNAZ: KENDİMİ TANRIKULU, DEMİRTAŞ VE KAVALA KANADINDA BULDUM

Geçtiğimiz gün de DEVA Partisi Tokat İl Başkanı Murat Kurnaz partisinden istifa ederek, "Gelinen noktada kendimi; Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala kanadında buldum" ifadelerini kullanmıştı. 

BÜLENT TURAN: DAHA ÇOK İSTİFA OLACAK

Kurnaz'ın istifasından sonra Twitter'den açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bizden ayrılan arkadaşlarımızın büyük kısmı, (hesabi ve intikam hırsı olanlar hariç) farklı hayallerle ayrıldı ama hiçbiri Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmayı hayal etmedi. Tabii ki emeklerini/hatıralarını birilerinin şahsi hesapları için heba etmeyecekler. Daha çok istifa olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu istifaların gerçekten bu sebepten olduğunu düşünenler var mı? 1 seneden fazla oturdukları masa değiştimi sanki. Yooo masa aynı masa ama vekil olamayacaklar. Evet Bülent turanın dediği gibi çoook istifa gelecek ama masa yanlış olduğu için değil pazarlık yapılan vekilliklerde kendi isimlerini göremedikleri için istifa edecekler. Genel başkanlarının şahsi hırsları değil tamamen kendi şahsi hırsları :)))
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yoluna yalniz ve mumkunse siyaset disi ve tek basina yuru. Mumkunse evinden cikma
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    ne millisi. ne oldu kimbilir. yeni mi anlamış. bir yıldır aklı nerdeymiş.
    Cevapla
  • Aliya murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Demedi demeyin Seçim yaklaştıkça ne deva kalacak ne gelecek. ... Her İkisinin taraftarlarıda Genel başkanlarının kendi şahsi hırsları ve çıkarları adına kendilerini aldattıklarını daha yeni yeni anlıyorlar...
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    geç oldu ama temiz olmuş doğruyu görmek herkese nasib olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe