Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için başvurular yarın başlıyor

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için başvuruların alınmasına yarın başlanacak.

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için başvurular yarın başlıyor
Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için başvurular yarın başlıyor
GİRİŞ 19.03.2023 09:57 GÜNCELLEME 19.03.2023 09:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere yönelik takvimine göre, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmen, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için "www.ysk.gov.tr" internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa bir yakını aracılığıyla başvurabilecek.

Başvurular, bugünden itibaren 2 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • Yakını yoksa? 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtara gidebilecek form alabilecek olsa zaten niye evde sandık lazım olsun. E-devletten 1 tıklık iş oysa. Varsa hastane raporu tıklar 1 tuşa yalnız yaşayan akrabası uzakta olan onbinlerce yaşlı ve hasta var. İş yapıyorlar güya.
    Cevapla
  • Malbükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakını diye iyi oku
    Cevapla
  • Mehmetx 1 yıl önce Şikayet Et
    Kerpeten, bakım evlerin de kalanlar var. Ayrıca hasta indan taşımak çok zor bir iş üstelik hareketsizlikten aşırı kilo alanları da var. Bilmeden konuşmamak lazım
    Cevapla
  • kerpeten 1 yıl önce Şikayet Et
    yakini olmayan yatalak bir hasta evde yalniz nasil yasayabilir. sirf muhalif olmak icin konusun bakalim. 14 mayistan sonra sesiniz kesilecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı