Kılıçdaroğlu'nun yalanı ortaya çıktı: Kürtçe üzerinden algı operasyonu!

HDP ile görüşen Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Meclis tutanaklarında Kürtçe için 'bilinmeyen dil' ibaresinin kullanıldığı söyleyen Kılıçdaroğlu yine büyük bir yalana başvurdu.

GİRİŞ 21.03.2023 01:14 GÜNCELLEME 21.03.2023 09:32
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı koalisyonun adayı olmasının hemen ardından masa altındaki PKK'nın siyasi ayağı HDP'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

HDP'NİN ADAY ÇIKARMAMA İHTİMALİ YÜKSEK

Kılıçdaroğlu yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası HDP'nin taleplerini basın toplantısında paylaştı. HDP'nin seçimlerde aday çıkarmayacağı ve Kılıçdaroğlu'na destek vereceği iddiaları güçlenirken HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı açıklamada "Görüşmenin içeriğini kurullarımıza taşıyacağız, ittifak güçlerimiz ile bu görüşmeyi değerlendireceğiz ve çok geçmeden 1-2 gün içinde kamuoyuna daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE BİLİNMEYEN DİL Mİ?

Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada yalan başvururken Kürtçe'nin TBMM'de "bilinmeyen dil" olarak tanımlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu "TBMM'de kürsüde konuşulur, 'İngilizce' yazar parantez içinde, bu söz İngilizcedir, Fransızca söz Fransızcadır vs. Her şey yazılır. Konuşma metninin içinde Kürtçe bir cümle geçtiği zaman 'bilinmeyen bir dil' deniyor." ifadelerini kullandı.

YALAN TBMM TUTANAKLARINDA ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konuya ilişkin yaptığı açıklamada bir örnek paylaşarak Kılıçdaroğlu'nun yalanını ortaya çıkarttı. Turan yaptığı paylaşımda "Tüm diller azizdir. Meclis'te Kürtçe konuşulduğunda "bilinmeyen dil deniyormuş" Ne demek bu?! Resmi dili mi değiştireceksiniz? Konu Kürtçe değil, bkz İngilizce ifademiz tutanağa nasıl geçmiş! HDPnin bile terk ettiği Kılıçdaroğlu'nın bu iftirasına bakalım 5+2 ne diyecek." ifadelerini kullandı.

GAF DEĞİL NET İFTİRA

Turan paylaşımının devamında "Resmi dil dışında, Mecliste konuşulan tüm diller doğal olarak tutanağa; "Bu bölümde hatip Türkçe olmayan kelimeler kullandı" şeklinde yazılır. Yani konu KK'nın ifade ettiği gibi Kürtçe değil tüm dillerdir. Cumhurbaşkanıı adayı olan birinin bu yaklaşımı gaf değil net iftiradır. Yazık!" ifadelerini kullandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 53
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna pkk lılar dışında oy verecek olan seçmenler, kendilerinin lütfen sorgulasın...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun için orda ya
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuzaklarınızda yok olun zaten son çırpınışınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yalanlarınızda boğulun inşallah....
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuva yapmış yuva
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...