Haliliye Belediye Başkanı açıkladı! Yüzde yüzü bitti, yeni aşamaya geçtik

Selin vurduğu Şanlıurfa Haliliye'de Belediye Başkanı Mehmet Canpolat Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Canpolat açıklamalarında, "Mahallelerimiz %100 oranında bitirdik. Şanlıurfa Valiliği ile artık köpükle yıkamaya başladık." dedi.

GİRİŞ 22.03.2023 13:26 GÜNCELLEME 22.03.2023 14:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat sel ile mücadelede gelinen noktayla ilgili Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Canpolat şunları söyledi:

Haliliye Belediyesi, selin olduğu ilk dakikadan itibaren tüm personeli ile 7/24 çalışıyor. Askerlerimiz geldiler, yardım ettiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Valiliğimiz himayesinde, Kaymakamlığımız da dahil olmak üzere AFAD kontrolünde birçok kurum kuruluş ile hareket ediyoruz. Ben onlara şükranlarımı arz ediyorum. Yine yapılan toplantılarda İçişleri Bakanımız, Tarım Bakanımız, Maliye Bakanımız sürekli bizlerle birlikte oldular.

"ARTIK KÖPÜKLE YIKAMAYA GEÇTİK"

Şanlıurfa Valiliği ile hep birlikte Türkiye'nin birçok noktasından gelen araç destekleri ile birlikte Haliliye ilçemizde selin izleri %80-90 civarında silmiş bulunmaktayız. Mahallelerimiz %100 oranında bitirdik. Artık Şanlıurfa Valisi Sayın Salih Ayhan köpükle yıkamaya başladık. Şu anda bulunduğumuz Ertuğrulgazi ve Veyselkarani Mahallelerini köpükle yıkamaya başladık. İnşallah akşam saatlerinde de bu mahalleyi de mahalleli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ben çalışan tüm kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. Şahsım da dahi olmak üzere 7/24 esasına göre çalıştık. Haliliye dimdik ayağa kalktı ve kaldığı yerden devam ediyor. 

"EN KISA SÜREDE SUYUMUZ İÇİLEBİLİR HALE GELECEK"

Kaymakamlığımızla birlikte bizim aşevimizden burda zarar gören kardeşlerimize, ekipler halinde çalışan kardeşlerimize çorba ve aşevimiz hizmet vermeye devam etti. Bir taraftan da Fırat havzasının kirlenmesi nedeniyle şehirdeki içme suyuyla birlikte Kaymakamlığımızla ve Valiliğimizle dağıtımlarımız devam etti. Her geçen gün suyumuzun kalitesi de düzelmeye devam ediyor.  Anlık olarak ŞUSKİ Genel Müdürlüğü suyumuzun laboratuvar ölçümlerini yapıyor. Ve her geçen gün suyun kalitesinin daha iyiye gittiğini söylüyor.  En kısa sürede sularımızda içilebilir vaziyete gelecek. 

Haliliye bu akşam itibariyle tüm mahallelerimizde işimizi bitirmiş, artık ince detay köpüklü yıkamalara geçmiş bir hale geleceğiz.  Bize destek olan başta bakanlarımız Süleyman Soylu, Nureddin Nebati, Vahit Kirişçi ve diğer bakanlarımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletim tüm kurumlarına şükranlarımı arz ediyorum. 

"DEPREMZEDE VE SELZEDE VATANDAŞLARIMIZN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Depremzede ve selzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. İnşallah ramazan ayında da kendileriyle birlikte olacağız.  Hem yapacağımız yardımlarla hem de iftarlarla birlikte her zaman vatandaşımızın yanında olmaya ve onların hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Guney dogumuzun topragi suyu eritmada 1 cidir kirlisulari en rahat temizleme ozelligi var asiti koy su diye icersin .bir kimyager demisti
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa barajın havzasında aşağıda kaldığı için barajın suyu kirlenmez
    Cevapla
  • H77 1 yıl önce Şikayet Et
    içme suyu barajdan geliyor.. (Baraj gölüne ayrı yerlerden sel suları aktı)
    Cevapla
  • seyyah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsınlar sirkeyle mi yıkasınlar çözüm önerin nedir?
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    kullanılan deterjan yıkama kimysallları çevreye zarar vermeyecek mi.. derelere karışıp nehirlere baraj gölüne akmayacak mı? merak ediyorum neyle yıkanıyor caddeler sokaklar...
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Evinde ki kimyasallar deterjanlar nereye akıyor acaba çok merak ettim
    Cevapla
  • TurQuaZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Altyapı mı kaldı da dereye göle dökülecek sular.
    Cevapla
  • İlyas 1 yıl önce Şikayet Et
    Emin ol yol icin kullanılan deterjan normalde kullanilan evlerde kullandığımiz kimyasallarin yaninda devede kulak sen zanmediyormsun camasir bulasik makinasinin sulari dogaya değilde uzaya gidiyor sanki degilmi
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bundan Sonra tanıdık eş dost torpil VS. İle plansız yapılaşma olmaz. Bir husümet bir Nasiat atasözümüz olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi