CHP'li isimden Kılıçdaroğlu'na tepki: HDP ile neyin pazarlığını yaptınız!

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklaması sonrası uzun yıllar CHP'de siyaset yapmış isimlerden şeffaflık çağrısı geldi.

GİRİŞ 24.03.2023 07:18 GÜNCELLEME 24.03.2023 08:08
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasının altında yatan nedenlerin kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi.

İÇERİĞİ PAYLAŞILMALI

Siyasi partiler arasında görüşmeler olabileceğini kaydeden Sevigen, "Siyasi partiler birbirleriyle görüşebilir. Desteklemeleri gayet normal. Anormal bir şey yok. Fakat görüşmelerin içeriğini açıklamaları lazım.

Toplumun önünde gerçekleştirildikten sonra ve toplum görüşmelerin içeriğini bildikten sonra problem yok. Seçimden sonra ne sözler verildiğini toplum bilirse mesele yok. Ama toplum bilmediği zaman kafada soru işareti gelir.

Akıllarımıza kayyum gelecek, Suriye'deki operasyonlar gelecek, Kuzey Irak gelecek, sınırlarımızdaki kantonlar gelecek. Birçok mesele aklımıza gelecek. Toplum ne konuştuklarını bilmezse CHP'ye de sıkıntı getirir." dedi.

ŞEFFAFLIK ÖNEMLİ

Meselenin salt bakanlık talebiyle sınırlandırılmaması gerektiğine işaret eden Sevigen, "Yoksa insanlar görüşebilir.

Mesele arkada ne olduğu. Ajandaları bilmek lazım. Kemal beyin açıkça söylemesi lazım. KHK'nın içeriği nedir söylemesi lazım.

Askerlerimiz Suriye'den geri çekilecek mi? Bunların hepsini bilirsek mesele yok. Mesele bakanlık istemesi falan değil. Ajandanın ne olduğu.

Görüşmelerin muhtevasının şeffaf şekilde kamuoyuna deklare edilmesi lazım." şeklinde konuştu.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye karşılık olacak, PKK'ya alan açmak,onları bir nevi meşrulaştırmak işlev hale sokmak için, diyelim olmaz ama, CHP iktidara geldi . PKK'ya müdahale söz konusu olunca HDP üzerinden ikdidarin meşru gördüğü bir yapıya müdahale etmek, demokrasiye baskı savsatasini hemen ortaya atıp müdahalelerin önüne geçmek olacak. Bunun anlaşılmayacak bir yani olmaz. Direk ihanettir.
    Cevapla
  • Dallı 1 yıl önce Şikayet Et
    NASIL BİLMEZ BAZI CHP LİLER.GEÇMİŞTE Leyla Zanalı MECLİSE SOKAN ZİHNİYET de bi değişiklik mi var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye karşılık..
    Cevapla
  • Sancar 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyin pazarlığı olacak,milli devleti,üniter yapıyı yok etmenin pazarlığı yapılmış..Hdp nin istediği zaten bunlar..
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH korussun olası iktidarlarının ömrü kısa olur da bunca yıldır yapılan emekler boşa gider terör örgütleri tekrar canlanır bu kemal k. ile ne yapıp edip bunlara bu memleketi vermemeliyiz çevrenizdeki insanları ikna edin
    Cevapla
  • atıf 1 yıl önce Şikayet Et
    aYNEN, BU VATANSIZLARA KARŞI ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR ÇOK...AKSİ TAKDİRDE SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rize'de 1 ton petrol sızıntısı
Levent Gültekin'den duaya nikah memuru engeline eleştiri: İkiyüzlülük ikrah ettirdi