Evladını PKK'dan söke söke almıştı: Diyarbakır annesi aday adayı oldu!

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme süreci devam ediyor. AK Parti'de eski vekillerin birçoğu adaylık başvurusu yaparken sürpriz isimler de gündeme geliyor. Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer de aday adayı oldu.

GİRİŞ 26.03.2023 07:19 GÜNCELLEME 26.03.2023 09:16
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

AK Parti, milletvekili seçimlerinde ilk kez uyguladığı elektronik temayülü dün gerçekleştirdi. 81 ilde aynı anda başlayan ve aynı anda sona eren e-Temayül’de; il yönetim kurulları, ilçe yönetim kurulları, belde yönetim kurulları, kadın ve gençlik kolları, mahalle ve köy başkanları, belediye başkanları ve meclis üyeleri ve önceki dönem milletvekilleri oy kullandı.

Aday adaylarının belirlenmesinde âdeta kılı kırk yaran AK Parti’de teşkilat mensuplarının her birine dijital kart verildi. Aldıkları kartları ilgili cihaza okutan teşkilat mensuplarının karşısına o ilin milletvekili aday adaylarının fotoğraflı listesi çıktı.

Kartlar kişi bazlı değil, il ve ilçe bazlı olarak dağıtıldığı için gizlilik korundu, kimin hangi aday adayını desteklediği bilinmedi. Sadece hangi ilin ve ilçenin kimleri tercih ettiği görülebildi. Son oy kullanıldığı andan 1 saat içinde sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne düştü. 

Böylelikle temayül sürecini geride bırakan AK Parti, aynı zamanda milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek için alt komisyon çalışmalarına başladı.

Bu komisyonun değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 Nisan’da başkanlığını yapacağı üst komisyonda verilecek.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM ADAY OLDU

Öte yandan AK Parti’de aday adaylığı için başvuran isimler arasında önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış çok sayıda isim bulunuyor. Daha önce Antalya Milletvekilliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Menderes Türel bu isimler arasında.

‘Türkiye Yüzyılı’ şarkısının bestecisi, ünlü sanatçı Yücel Arzen, Gazeteci-Yazar Fadime Özkan, Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, Sosyal medya fenomeni Ece Ronay’ın eşi Mehmet Erdal Bilir de AK Parti’den aday adayı oldu.

Ayrıca, mevcut milletvekillerinden AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, bu kez Ankara’dan adaylık başvurusu yaptı.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da AK Parti aday adayları arasında yer aldı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Mehmet mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk.nın/pkk.nın korkulu rüyası bacımız.
    Cevapla
  • Mehmedi 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK yo kudurtuyor en son evini kundakladılar asla korkutamazsinizbeni diye karşılık verdi
    Cevapla
  • Aciz kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu kadını çok beğeniyorum erkek gibi korkusuz harbi inşaallah adaylık verilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yı rezil etme özelliği var.
    Cevapla
  • Geyiklili 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler yerine teröre karşı duranlar adayımız olsun bu kadın milletin vekili olmayı hak ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi