Senato'da YPG'li teröristlere madalya verilmişti: Türkiye'den Fransa'ya nota!

Son dakika haberi: Fransa Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı. Fransa Senatosu'nda YPG'li teröristlerin ağırlanması ve onur madalyası verilmesine tepki gösterilerek nota verildi.

GİRİŞ 27.03.2023 16:35 GÜNCELLEME 13.04.2023 16:16
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Fransa Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak, PKK/YPG üyelerinin Fransa Senatosu'nda ağırlanması ve madalyayla ödüllendirilmeleri kınandı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; Fransa Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Magro'ya, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ile kadın kolları YPJ mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanmaları ve onur madalyasıyla ödüllendirilmelerinin kabul edilmediği ve olayın Türkiye tarafından kuvvetle kınandığı belirtildi. PKK/PYD/YPG ve sözde Suriye demokratik güçlerinin (SDG) Türkiye ve Suriyelilere yönelik saldırıları, bölgedeki ayrılıkçı ve istikrar bozucu faaliyetlerine dikkat çekildi.

Ayrıca, Magro'ya Türkiye'nin, Fransız makamlarından terörle mücadele kapsamındaki beklentileri yinelendi. Bu çerçevede, Fransa'dan PKK'nın Suriye'deki uzantılarına uluslararası meşruiyet kazandırma çabalarına prim vermemesi istendi. Türkiye'nin sınırlarının ve Türk halkının güvenliği ile Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasını desteklemesi ve müttefiklik ruhuna uygun şekilde dayanışma sergilemesi, Fransa'dan talep edildi.  

Konuya ilişkin olarak, Paris'teki Türkiye Büyükelçiliği tarafından da Fransız makamları nezdinde girişimler yapıldı ve tepki güçlü bir şekilde ifade edildi. 

Fransa Senatosu'nda terör örgütü PKK/YPG'nin sözde komutanlarına 'Onur nişanı' verdilerFransa Senatosu'nda terör örgütü PKK/YPG'nin sözde komutanlarına "Onur nişanı" verdiler

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar müttefik olamaz olmadılar da zaten kafirden bize dost olmaz bunu bir kez daha görmüş olduk kâfirler için iyiki cehennem var.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım fransaya neden kızıyorsunuz ki daha dun hdp binasından bombacı aldınız hdp için ne yaprınız biraz daha para mı verdiniz
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    verin verin o madalyaları bitaraflarına takarız biz .14 mayısa kadar ne istiyosanız verin karılarınızı kızlarınızı bile verin son verdikleriniz olacak kafirler.14 mayısta reisle bizde size vericez .alçak lbgt ler sizi
    Cevapla
  • Poyrazim59 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reis sende sarı yelekleri hepsini Paris büyük elçiliğine çağır hepsine madalya ver.. Daha çok Parisin içini cehenneme cevirsinler okadar
    Cevapla
  • Müzisyen Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Doooooooooooo !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor