Ferhat Murat son anketi paylaştı: Seçim ikinci tura kalırsa oy oranları ne olur?

Haber7 Yazarı Ferhat Murat, 23-24 Mart'ta yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. Murat'ın açıkladığı sonuçlara göre seçimin ikinci tura kalması durumunda katılımcılardan yüzde 53,7'si Erdoğan'ı destekleyeceğini belirtti.

GİRİŞ 27.03.2023 20:31 GÜNCELLEME 27.03.2023 20:31
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

Haber7 Yazarı Siyasal İletişimci Ferhat Murat, CNN Türk yayınında son anket sonuçlarını paylaştı. 

Areda Survey'in 3 bin 109 kişiyle 23-24 Mart'ta yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıkladı. 

Araştırmaya katılanların yüzde 40,1'i AK Parti'ye, yüzde 24'ü CHP, yüzde 9,3'ü MHP'ye oy vereceğini kaydetti. 

Cumhur İttifakı'nda yer alan partilerin toplam oy oranı yüzde 51,6. Millet İttifakı'ndaki partilerin toplam oy oranı ise yüzde 33,9; HDP'yi katınca yüzde 44,9 oluyor. 

Murat, son ankete göre Meclis'te çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olduğunu kaydederek, "Bu da ikinci tura giderken Cumhur İttifakı'nın ortak adayına oy verme motivasyonunu yükseltecek. Çünkü Meclis'te bir iktidar durumu söz konusu. Orada farklı bir seçeneğin yönetimde uzlaşmaya engel teşkil edeceğini düşünerek böyle bir sonuç ortaya koyabilir" dedi. 

Murat'ın açıkladığı sonuçlara göre, seçimin ikinci tura kalması durumunda katalımcılardan yüzde 53,7'si Recep Tayyip Erdoğan'ı, yüzde 46,3'ü ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ifade etti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • Dolbazlar07 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne Recep Tayyip Erdoğan bey. Nokta
    Cevapla
  • araştır 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim oy yazılım sıstemının açıkları varmı dışardan mudahale edilebilirmi.bu tam araştırılmalıdır sandık başkanını getirdiği sonuçları bilgisayara kaydedecek kişi yüzde bir milyon araştırılmalı.sıradan adamlar asla orada görev almamalıdır.mit buraları kontrol etmelidirler.çünkü bu işin arkasında çok hainler sonucu
    Cevapla
  • Ayışığı 1 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir lakin her ihtimali düşünerek temkinli olmakta fayda var şer ittifakı her yolu deniyor iftira komplo çekinmez yalancılar yüzleri kızarmaz.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani kasamızı ve yönetimimizi abd ye mi teslim edelim...hayırdır ne içtiniz siz...helal süt emmiş her bir Türkiye vatandaşı yerli ve milli olan sayın Reçep Tayyib Erdoğa'nın safında yer alır nokta.
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam seçimi kaybetse destekçileri kahrolur da bu yine umursamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı