AK Parti'den Erdoğan'ın adaylığı hakkında açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır.' dedi.

GİRİŞ 28.03.2023 11:50 GÜNCELLEME 28.03.2023 12:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalarla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu hatırlatarak, "Bu adaylığa karşı bazı partilerin YSK'ya itiraz ettiği basına yansıdı.

Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır. Cumhurbaşkanımız milletimizin iradesine sımsıkı bağlılıkla sürdürdüğü siyasi hayatına, demokrasinin ve sandığın gücüne inanarak devam etmektedir" dedi.

'KİMSE DEMOKRASİ SANDIĞINA İPOTEK KOYAMAZ'

Erdoğan'ın adaylığı konusunda üretilmeye çalışılan sözde tartışmanın hukuki olmadığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu sözde tartışma, hukuk dışı yollarla siyasete yön vermeye çalışan kötü alışkanlıkların depreştiğini göstermektedir. Daha önce de ifade etmiştik: Bu tür söylemler, siyaseti kurgulamaya çalışan masaların gizli ortağının 'Sabih Kanadoğlu zihniyeti' olduğunu ve bu tartışmaların vesayet zihniyetinden beslendiğini ortaya koymaktadır. Türkiye, demokratik süreçlere yalnızca aziz milletimizin yön verdiği bir noktaya gelmiştir.

Geçmişin vesayet zihniyetinden ilham alan girişimlerin bu gerçeği gölgelemesi mümkün değildir. Sözün özü; milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına hiç kimse ipotek koyamaz. Demokratik seçimlerle milletin adayıyla yarışmaktan korkan çevreler, Cumhurbaşkanımızın önüne siyasi hayatı boyunca çeşitli engeller çıkardılar.

Bu yaklaşım, Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarının itirafı olmaktan başka işe yaramadı. Söz ve karar milletindir. Milletimiz, siyasi pazarlıklar yoluyla ülkemizin geleceğine dair kumar oynamak isteyenlere sandıkta bir kez daha demokrasi dersi verecektir.'

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • haberci 2 yıl önce Şikayet Et
    anayasa derki, 2 sefer cumhurbaşkanı seçilir. seçimin adıda cumhurbaşkanlığı seçimi.
    Cevapla
  • 9.köyün delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ağlama duvarları "adaylığı geçerli değildi" , Allah sizi şu mübarek günlerde bildiği gibi yapsın. Aminnnnn
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce MUHTAR bile olamaz dediler Sonra MILLETVEKILI olamaz dediler Yetmedi BASBAKAN olamaz dediler Baykal CUMHURBASKANI olamaz dedi Sabin BAŞKAN olamaz dedi 7 li masa Ikinci kez BAŞKAN olamaz diyor Einstein Aptallığı aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek olarak tarif etmis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
SON DAKİKA: MİT’ten sahte baz istasyonu operasyonu! 7 şüpheliye suçüstü
1,2 trilyon dolarlık ekonomik bedel