MGK toplantısı sonrası bildiri yayımlandı

MGK Bildirisi: Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır.

GİRİŞ 30.03.2023 19:07 GÜNCELLEME 31.03.2023 09:44
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

DEPREM VURGUSU

Toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durumun değerlendirilerek, bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulduğu belirtilen bildiride, "Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TERÖRLE MÜCADELE

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberlik ile bekaya yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulduğu ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Suriye ve Irak'ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin, DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG'yi helikopter de dahil, her türlü imkan ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir kez daha vesile olduğu kaydedilmiştir. Operasyonlarımız neticesinde verdiği zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan katılımın da etkisiyle çöküş sürecine giren ve miadı dolan terör örgütünü himaye eden aktörlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, bölücü terör örgütünü ve tüm uzantılarını arkalarındaki her türlü desteğe rağmen tamamen çökertmekte kararlı olduğu ve sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceği hatırlatılmıştır."

Rusya ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaşın bölgedeki diğer ülkelerin istikrarına ve Karadeniz'deki güvenliğe yönelik menfi tesirlerinin değerlendirildiği belirtilen bildiride, kalıcı barışın tesisi, bölgesel istikrarın muhafazası ve insani krizlerin etkilerinin giderilmesine yönelik gayretlerin sürdürüleceği ifade edildi.

"EGE VE DOĞU AKDENİZ" VURGUSU

Türkiye'nin, Balkan ülkeleri ile yakın istişare ve işbirliği içinde tesis ve icra ettiği, barış ve istikrarın muhafazası temelindeki politikası çerçevesinde, bölgedeki meselelere tesir edebilecek mahiyetteki gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulanan bildiride, ihtilafların hakkaniyete uygun bir şekilde çözümünü esas alan tüm yapıcı adımlara yönelik desteğin teyit edildiği kaydedildi.

Yunanistan ile ilişkilerde son dönemde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin, her iki taraf ve bölge için faydalı olacağının mütalaa edildiği aktarılan bildiride, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki güncel gelişmelerin yakından takip edildiğinin altı çizildi.

Bildiride, 14 Mayıs Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirlerin de gözden geçirildiği belirtildi.

 

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 23
  • DEREKÖYLÜ 11 ay önce Şikayet Et
    Ne günlerdi beee, 28 şubat döneminin MGK topları, her toplantı sonra millete, yani müslümanlara parmak sallama, tehditler, sözde demokrasi ve lâiklik vurgusu nerdeeen nereye geldik. Artık ASKER ve devlet milletin hizmetini güvenliğini, terör ve dış tehditleri konuşuyor elhamdülillah...
    Cevapla
  • Savaş Aşık 11 ay önce Şikayet Et
    Eskiden MGK milletin başının örtüsü, sakalı için toplanırdı. Şimdi ise ülkenin küresel mücadelesi için toplanıp kararlar alınıyor. Bu bile başlı başına büyük bir iş.
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Eskiden MGK bildirileri hep Müslümanlara hakaret ve tehdit içerikli olurdu, elhamdülillah nerden nereye.
    Cevapla
  • Ali aksoy 11 ay önce Şikayet Et
    Yahu geçenlerde aklima geldi,haritaya bakinca...yunan ile bir savaş aninda, arzu etmiyor ve istemiyoruz ama...egeden trakyadan yunanistanla savaşma yerine...batidan,batibalķanlardan dogru yunanistana inmek süprüz olur diye düşündüm.
    Cevapla
  • Alim 11 ay önce Şikayet Et
    Sen iyisi hiç düşünme
    Cevapla
  • Ali aksoy 11 ay önce Şikayet Et
    Hemen vakit kaybetmeden,başlayin neredenmi istanbuldan,Fatihte Karagümrükte 4 Kat üstünde ne kadar kaçak,izinli katlar var ise yukaridan aşaģi traşlayin,hemde hemencik,genişletin yollari ne itfaiyenin,ne cankurtaranlari girebilecegi sokakları.Ulan be bir afrika nin bile,böyle karmakarişik bir imar planinin olduguna inanmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”