İYİ Parti: Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretinden rahatsız değiliz; oy isteyebilir

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaretinden, istifa eden Yavuz Ağıralioğlu dışında parti olarak rahatsız olmadıklarını söyledi.

GİRİŞ 31.03.2023 10:12 GÜNCELLEME 31.03.2023 10:45
Bu Habere 670 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuştu.

Partisinin seçimlerde 80 ile 100 arasında bir milltevekili çıkarmaya hedeflediğini söyleyen Özlale, CHP'yle de bazı seçim bölgelerinde ortak liste oluşturacaklarını kaydetti.

AĞIRALİOĞLU'NUN İSTİFASI

Eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasına değinen ve çalışma arkadaşının yaptığı çıkışın partiye yarar sağlamadığını aktaran Özlale, "Bence yaptığı açıklamalar partinin hiçbir şekilde görüşünü yansıtmadığı için partiye de yarar sağlamadı. O bakımdan ben, 'Bu eleştirilerini keşke aile içerisinde söyleseydi. Partiyi hiçbir şekilde bağlamayan, üzen açıklamalar yapmasaydı' dedim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı adayları Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaretine de yorum yapan İYİ Partili Özlale, "Ziyarete tepki gösteren yoktu. Yavuz Ağıralioğlu'nda bir rahatsızlık yarattı ama partide bir rahatsızlık yaratmadı. Biz Ortak Politikalar Mutabakat Metni hazırladık. Anayasa değişikliği önerisi hazırladık. Bütün bunların altına altı siyasi partinin genel başkanı imza attı. Dolayısıyla kendini bağladı. Bu olduktan sonra, bu mutabakat metni imzaladıktan sonra bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayı HDP'yi de ziyaret edecek AK Parti'yi de ziyaret edecek, MHP seçmeninden de Vatan Partisi seçmeninden de oy isteyecek. Oy isterken de o mutabakat metni doğrultusunda oy isteyecek. Kendisini bağlayan metnin dışına çıkıp bir şey vaat etmeyecek. Siyasi parti liderleri o metni imzaladı ve dedi ki; Türkiye'deki her seçmenden, buna HDP seçmeni de dahil, gidip oy isteyeceksin. Bundan daha doğal bir şey yok. Kemal Bey de Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçildikten sonra diğer partileri ziyaret ettiği gibi HDP'yi de ziyaret etti. Bu partide herhangi bir huzursuzluk, tedirginlik yaratmadı" diye konuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 670
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır haspama! İp e oy vercek midesizler düşünsün benim midem asla kaldırmaz hdpkk yı !
    Cevapla
  • Sakarya5403 1 yıl önce Şikayet Et
    Kravatlı teröristler kk'yı reise karşı destekleme kararı alıyor. Özerklikten bahsediyor. Seninle aynı istikamet üzere hareket ediyor hala bu milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Siz olsa olsa projesiniz. Bilerek ve isteyerek hainlik yapıyorsunuz. 40 bin şehidin kanlarının hesabını Allah sizlerden soracak.Bu ihanet size zaten ‰ 5'in altına attı, bir ay sonra silineceksiniz.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    sorumsuzsunuz da ondan rahatsız olamıyorsunuz...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zamanın da Çilleri de satmış birinden ne hayır bekliyorsunuz ki, kanın da var bunun satmak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU ne kadar da doğru söylemiş..."BİZİM TARLAMIZI DA SÜRMÜŞLER" demekle bir eliyle kurt işareti yapan ÇAKMA MİLLİYETÇİLERİ taaa o zamanlar tespit etmiş rahmetli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!