Dışişleri'nden Danimarka'daki provokasyona tepki: En güçlü şekilde kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağına yapılan provokatif eyleme izin verilmesine tepki gösterdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Bu hatada ısrarcı davranılmasını da not ediyoruz" denildi.

GİRİŞ 31.03.2023 18:07 GÜNCELLEME 01.04.2023 11:19
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağına yönelik provokatif eylem sonrası Türkiye'den tepki geldi. 

AK PARTİ'DEN ÇOK SERT TEPKİ

"Danimarka, Ramazan ayında nefret suçlarının merkezi oldu. Kuranı Kerim’e ve Türk bayrağına yapılan saygısızlığın tekrarlanmasını  lanetliyoruz. Açık bir nefret suçuna izin veren Danimarka makamlarını kınıyoruz.  Danimarka makamlarının nefret suçunun faillerine karşı harekete geçmesi çağrımızı tekrarlıyoruz... Sürecin takipçisi olacağız."

Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Danimarka’da 24 Mart günü kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı gerçekleştirilen nefret suçunun içinde bulunduğumuz Ramazan ayında 31 Mart günü tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz.

"BU HATADA ISRARCI DAVRANILMASINI NOT ETTİK"

Bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve bu yaklaşımın asla haklı gösterilemeyeceğini tekrar vurguluyoruz. Ayrıca, bu hatada ısrarcı davranılmasını da not ediyoruz.

Bu tür eylemlerin önlenmesi için yasal ve idari tedbirlerin yetersizliği ile siyasi irade eksikliğinin yanı sıra faillerin cezasız bırakılmasının yeni provokasyonları cesaretlendirdiği açıkça görülmektedir.

Bu eylem, Avrupa’da İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılığın son dönemde artış gösterdiğinin açık bir kanıtıdır. Bu tür nefret suçu içeren eylemler, aynı zamanda hoşgörüye, barış içinde bir arada yaşama kültürüne ve demokratik değerlere inanan herkese yönelik bir saldırı niteliğindedir. Bunu görememek ve bu eylemlere göz yummak çok vahim bir aymazlıktır.

Söz konusu aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz Bakanlığımıza çağırdığımız Danimarka Büyükelçisine iletilmiştir. Danimarka makamlarını, bu suçun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve bu tür provokasyonların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla etkin tedbirler almaya bir kez daha kuvvetle çağırıyoruz."

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Selami Nallar 1 yıl önce Şikayet Et
    O yaktığınız mukaddes Kuran_ı Kerim'i ve bayrağımızı size öptüreceğiz siyonitler! Bunun arkasında yahudi kafası var. İzler eşek batının, ama akıl siyonit yahudinin!
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka isvec avrupanin kukla devletleri aslinda kinanacak olan avrupa birligi cünkü birlikteki tüm ülkeler hacli zihniyetli islam düsmani ülkeler butür ve daha fazlasi medyaya yansimayan saldirilar suc olarak görülmüyor söz konusu müslüman ise
    Cevapla
  • Ayşe Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde onların ömürlerini uzun yaparız daha çok günâh işlesinler diye . Ayeti Kerim'e
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    biz sadece Not ediyoruz hiçbir şey yapmıyoruz ya
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Barbar danimarka onlardan insanlik hosgörü merhamet beklenemez onlar gücten anlar ayni sekilde misliyle karsilik verilmeli danimarka büyük elcisi istenmeyen adam ilan edilmeli nota verilmeli vize uygulanmali isvec de ayni barbar nato ya girmeleri izin verilmemeli veto vize ambargo yaptirim birde bildirmeden yapilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi