Mehmet Uçum'dan adaylık açıklaması: YSK kararlarının aleyhine başka merciye başvurulamaz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, YSK Başkanı Ahmet Yener'in "Erdoğan adaydır" açıklamasının ardından muhalefetin AYM'ye gideceği söylentilerine cevap verdi. Uçum, "YSK kararlarının aleyhine başka bir merciye başvurulamaz" dedi.

GİRİŞ 31.03.2023 23:23 GÜNCELLEME 31.03.2023 23:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Uzun süredir muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı üzerinden yürüttüğü manipülasyona YSK Başkanı Ahmet Yener "Erdoğan adaydır" açıklamasıyla son noktayı koymuştu. Yener'in açıklaması sonrası AYM'ye (Anayasa Mahkemesi) gideceği konuşulan muhalefet cephesine kapıyı bu sefer de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum kapattı.

Mehmet Uçum'dan adaylık açıklaması: YSK kararlarının aleyhine başka merciye başvurulamaz

YSK, BAŞKAN ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINI RESMİLEŞTİRMİŞTİ

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından onaylandı ve karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan 14 Mayıs'ta sandıkta yarışacak.

Mehmet Uçum'dan adaylık açıklaması: YSK kararlarının aleyhine başka merciye başvurulamaz

Ancak, YSK kararının Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınması konusu muhalefet ve bazı odaklarca güdeme getirildi.

'YSK KARARI ALEYHİNE AYM'YE BAŞVURULAMAZ'

Başkan Erdoğan'ın adaylığı üzerinden yürütülen tartışmaya dair A Haber canlı yayınına katılan Mehmet Uçum yaptığı açıklamada, "YSK kararlarının aleyhine başka bir merciye başvurulamaz" dedi.

Mehmet Uçum'dan adaylık açıklaması: YSK kararlarının aleyhine başka merciye başvurulamaz

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rte'inin kazanacagi hic belli olmaz
    Cevapla
  • Www 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş bacayı sardı, ne yapacaklarini şaşırmışlar, RTE yine kazanacak inşaallah
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bence mahkeme bedava olmayacak her seferinde olaya bakacaksin normal halk degil parti olur ise mahkeme gitmem en az bir milyon lira masraf olacak bedava diye durmadan mahkeme giden cok bu yasak olacak ve masraflari ødeyecekler ve parti olarak sikayet olur ie bes yil her hafta mahkeme cagir ifade ver de
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar çok utanmaz kanun tanımazlar YSK tamam adaydır diyorsa sözün bittiği yerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...