İYİ Partili isimden şaşkına çeviren 'kurşun' itirafı: Partide herkes sevindi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşun sonrası yaşananlar ortaya çıktı

GİRİŞ 02.04.2023 08:42 GÜNCELLEME 02.04.2023 09:32
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlar sonrası ortalık karıştı. Meral Akşener, bina önüne gelerek, 'İYİ Parti'yi birinci parti yapacaksınız. Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacaksınız.' gibi seçime yönelik ifadeler kullanırken, provokasyona da imza atarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Olayın bir bekçinin, hırsızları kovalarken rastgele ateş açması sonucu meydana geldiği ortaya çıkarken, Akşener, suçladığı Erdoğan'dan özür dilemedi. Akşener'e tepkiler dinmezken, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, İYİ Partili bir iş insanının olaya ilişkin sözlerini köşesine taşıdı. Övür, İYİ Parti'de isabet eden kurşunlar sonrası büyük sevinç yaşandığını yazarken, dikkat çeken ifadeler de kullandı.

İşte İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden o kurşunlar sonrası yaşananlara ilişkin Mahmut Övür'ün yazısı:

Özellikle seçim sürecinde olduğumuz için önceki gün İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşun doğal olarak derin kaygı yarattı.

Yakın geçmişi bilip de kaygılanmamak ne mümkün? Doğrusu ilk anlarda yine birileri mi düğmeye bastı diye düşündüm.

O birilerinin geçmişte, Ecevit, Özal dâhil onlarca siyasi suikasta, Madımak ve Gazi Mahallesi'ndeki gibi çok sayıda kirli saldırılara imza attıkları biliniyor.

Bugün de önümüzdeki seçimleri, "dünyanın en önemli seçimi" ilan edenlerin, "Muhalefet liderliğini açıkça desteklemeliyiz" ve Başkan Erdoğan için, "O bir bedel ödemelidir" diyen ABD Başkanı'nın pusuda beklediği bir zaman diliminde her an her şey olabilir.
Buna rağmen yine de bu tür olaylara daha serinkanlı bakmakta yarar var. Geçmişteki gibi arka planı derin de olabilir, sıradan da...

'MAHCUP OLURSUNUZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu nedenle ilk değerlendirmesinde "mahcup" olmaktan söz etti:

"Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz."

Haksız da değildi; çünkü olay yerine gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den 7'li masa aktörlerine, fondaş televizyonlardan dönmekte sınır tanımayan muhafazakâr köşe yazarlarına kadar hepsi mal bulmuş mağribi gibi olayın üzerine atlayıp kimi

cumhurbaşkanını, kimi de iktidarı suçladı.
Ama ölçüyü en çok kaçıran, son yılların en büyük "siyasi kaybedeni" Meral Akşener oldu.

Akşener, bir kaybeden olmanın öfkesiyle şöyle diyordu:
"Öncelikle seçime 1.5 ay kala ve Sayın Cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanları böyle konuşmazlar, Recep Bey'in üçüncü tehdidi üzerine partimiz hem birinci kattan hem üçüncü kattan, ben bir eski içişleri bakanı olarak konuşuyorum kurşunlamıştır."

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • 10Medi10 11 ay önce Şikayet Et
    Maralın son tiyatrosu bakalım daha ne kadar alçalacak.
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 11 ay önce Şikayet Et
    Yaşanılan hayat sizi hep yalanlayacak. Çok kötü durumdasınız. Kaybettiniz...
    Cevapla
  • Güzel insan 11 ay önce Şikayet Et
    Bu marazlı kadın kesinlikle secimde barajın altında kalacak
    Cevapla
  • 11 ay önce Şikayet Et
    Boşuna kıvırmasın ip pilleri bitti.
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 11 ay önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın munafıklar hakkın karşısında batılın hükmü yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı