Kemal Kılıçdaroğlu'nu yıkan anket sonucu: Özer Sencar paylaştı!

CHP'ye yakınlığı ile bilinen anket şirketi MetroPoll, Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu kazanır mı? diye sordu. Sonuçlara göre Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla...

GİRİŞ 03.04.2023 10:00 GÜNCELLEME 03.04.2023 10:34
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

MetroPoll Araştırma'nın Mart 2023 tarihli Türkiye'nin Nabzı başlıklı araştırmasında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili anketini yayımladı.

MetroPoll'ün "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu sizce seçimi kazanır mı?" anketinde dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Katılımcıların yüzde 34.9'u "Kazanır", yüzde 8'i "Kesinlikle kazanır" derken, yüzde 39'u "Kazanamaz", yüzde 10.7'si "Kesinlikle kazanamaz" yanıtını verdi.

Sonuçları paylaşan MetroPoll kurucusu Özer Sencar, "Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Aralık 2022'de bu fark 29 puanmış" dedi.

KESİNLİKLE OY VERİRİM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 19.7

Araştırmaya katılanlara ilk olarak, "Bugün seçim olsa Kılıçdaroğlu'na oy verme durumunuzu belirtir misiniz?" sorusu yöneltildi. "Kesinlikle oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 19.7, "Oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 25 oldu. Katılımcıların yüzde 18.9'u, "Oy vermem" derken, yüzde 30.6'sı ise, "Kesinlikle oy vermem" yanıtını verdi. "Fikrim/cevap yok" diyenlerin oranı yüzde 5.8'de kaldı.

SADECE YÜZDE 34.9'U "KAZANIR" DEDİ

Katılımcılara yöneltilen bir diğer soru ise, "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu sizce seçimi kazanır mı?" oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 34.9'u, "Kazanır", yüzde 8'i, "Kesinlikle kazanır" şeklinde görüş belirtti. "Kazanamaz" diyenlerin oranı yüzde 39, "Kesinlikle kazanamaz" diyenlerin oranı ise yüzde 10.7 oldu. Yüzde 7.3 ise, "Cevap yok" dedi.

SENCAR SONUÇLARI TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Sonuçları Twitter hesabından paylaşan MetroPoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyleyenler vereceğini söyleyenlerden yaklaşık 5 puan fazla. Bu reel durum.

"ARALIK'TA FARK 29 PUANMIŞ!"

Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Bu da seçmenin seçime yönelik algısı. Aralık 2022' de bu fark 29 puanmış. 3 ayda aradaki fark çok büyük oranda kapanmış."

 

İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 139
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz boğaz öbürleri gelse ne maaş ne ev ne ülke ne can güvenliği kalır askere polise savunma sabayi yatırıma herleye jarşılar ülkeyi yok etme dertleri hepsi yavancı kökenli devleti korutacak kimse yok arkasına takılanlar da tam çıkar derdinde ülke kalmadıktan sonra kurunun yanında yaş da yanar ülke insan kalmaz Amerikalı danışman almış onun şartı nüfusu azaltmak gidip kendi ülkesinde yapsın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yorum istemez..
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat’iyen iktidara getirmeyecek. Bediüzzaman
    Cevapla
  • Don Kişot 1 yıl önce Şikayet Et
    Antartika Cumhurbaşkanlığınız hayırlı olsun. Penguenlerin lideri seçilmenizden dolayı sizi kutluyorum. Hatta %90 oyla seçilir.
    Cevapla
  • Mileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Gölgesinden korkan bir insan yanındaki dalkavuklarla değil dünyadaki bütün dalkavuklarla bir olsa ne olur. Cidden yönetime talip bir samimiyet gören var mi? Saygılar…
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Birtanesi degilki hepsi vatanı bölmek için oraya diktiler onlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı