Saadet Partisi'nden 'pes artık' dedirten itiraf gibi 6'lı masa açıklaması!

HDP'nin de açık bir şekilde desteklediği 6'lı masada her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Tongüç'ün ardından bu sefer de Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'dan itiraf gibi bir açıklama geldi.

GİRİŞ 03.04.2023 19:08 GÜNCELLEME 04.04.2023 09:47
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

HDP destekli 7'li koalisyonda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'dan sürpriz bir çıkış geldi.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Saadet Partisi'nin Millet İttifakındaki varlığı algıları engelleyen bir paratoner vazifesi görmektedir." şeklinde itiraf niteliğinde bir açıklamada bulundu.

SAADET PARTİSİ'NDE KRİZ BÜYÜYOR

Geçtiğimiz hafta ise Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki göstererek şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Millî Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Parti Genel Merkez yönetiminde artık çözüm kalmamıştır. Bu iş, tabanı oluşturan samimi, gayretli, cefakâr, çileli Millî Görüşçü kardeşlerimizin omuzlarındadır. Şu an da partinin girdiği ittifakın hareketimize, partiye ve millete fayda getirmeyeceği açıktır. Ne olacağını istişare etmeden bir oldubittiye getirilip dayatılan ittifakı ve çıkardığı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu şartlarda desteklememiz düşünülemez"

'MÜCAHİT' BENZETMESİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Saadet Partili Ümit Çebi'nin Necmettin Erbakan ile özdeşleşen 'mücahit' unvanını Kılıçdaroğlu için kullanması milli görüş tabanında büyük tepkilere neden olmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SECCADE ÜZERİNDEN POZ VERMESİNE TEPKİ GELMEDİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun katıldığı iftar programında seccade üzerinde poz vermesine Saadet Partisi'nden bir tepki gelmemesi de krizi derinleştirdi.

"SAADET PARTİSİ PARATONER VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR"

Saadet Partisi'nde HDP ile iş birliği ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sebebiyle kriz büyürken Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaya, "Saadet Partisi'nin Millet İttifakındaki varlığı algıları engelleyen bir paratoner vazifesi görmektedir." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ki bazı insanlar zamanla mensubu oldukları dini değiştiriyorlar. Saadet te siyasi bir yapı olarak aynı şeyi yapmış gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ittifak milli görüşle uzaktan yakından alakası kalmamış olan Saadet partisinin yonetiminin ve temel karamollaoglunun siyaset sahnesinden silinmesini izletecek bizlere. 14 Mayıstan sonra saadet yönetiminin eziklik açıklamalarına itibar etmemeli bu millet. Ve o yönetim hatta il ve ilçe yönetimleri Yeniden Refah ve Akparti teşkilatlarına katılmak isterse asla kabul edilmemeli. Çürükler..
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti bu çürükleri almamalı. Çürük, sepetteki diğer ürünleri de çürütür. Çürük dükkanı değiliz.
    Cevapla
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu duruma göz yumak partililerin ümmeti bölenlerin islama karşı olanların yanında yer alanlara hakkımızı helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar mücahit diye diye öyle moda soktularki şimdi seccadelerin üstünden inmiyor bay müco kemal.
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mücahit kavramının da içini boşalttılar. Kemal sunal repliği gibi sen de paşasın hepimiz paşa olalım. Her sakallıya bilge dersen her besmele çekene de mücahit dersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!
Paris'e karşı ayaklanma büyüyor: 4 kişi öldü...