Türkiye'den İsrail'e Mescid-i Aksa tepki: Saldırıları derhal durdurun

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyip Müslümanları darp ettiği görüntüler, Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Siyasiler İsrail'i kınarken, Çavuşoğlu, "İsrail ile angajmanımız kesinlikle Filistin davası pahasına olamaz" dedi.

GİRİŞ 05.04.2023 13:46 GÜNCELLEME 05.04.2023 15:33
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin, dün geceden itibaren Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve Filistinli sivillerin gözaltına alınmasını lanetledi.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini lanetledi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez" denildi. 

"SALDIRILARI DERHAL DURDURUN"

Açıklamada ayrıca, saldırıları derhal durdurma çağrısı yapıldı:

"Başta Gazze olmak üzere şimdiden bölgeye sirayet eden tırmanmadan büyük endişe duyuyoruz.

İsrail hükümetinin, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açabilecek her türlü tahriki, eylemleri ve saldırıları derhal durdurması gerekmektedir."

"İSRAİL'LE ANGAJMAN FİLİSTİN DAVASI PAHASINA OLAMAZ"

NATO Karargahı'nda Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da böyle provokasyonların olmaması konusunda kendilerini uyarmıştık. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail bu tür saldırılarla iyice haddini aştı. İsrail ile angajmanımız kesinlikle Filistin davası pahasına olamaz. Biz ilkelerimizden hiçbir şekilde taviz veremeyiz" dedi.

İşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın! Korkunç görüntülerİşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın! Korkunç görüntüler

Mescid-i Aksa baskını sonrası İsrail Gazze Şeridi'ne de saldırdıMescid-i Aksa baskını sonrası İsrail Gazze Şeridi'ne de saldırdı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediİsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

FUAT OKTAY: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına ve Filistinli sivillere uyguladığı şiddete tepki gösterdi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in, mübarek ramazan ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıyı ve Müslümanlara uyguladığı şiddeti lanetliyorum. Kudüs'ün tarihi statüsünü zorla değiştirmeye çalışan İsrail'e karşı Filistin halkının yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz." ifadesini kullandı.

MECLİS BAŞKANI: İSRAİL'İN YAPTIĞI VAHŞETİ LANETLİYORUM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik silahlı müdahalesini yönelik, "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti lanetliyorum" dedi. 

TBMM Başkanı Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in masum Filistinli kardeşlerimize aralıksız devam eden zulmü, ramazanda, Müslümanların mukaddes vakitlerinde de devam ediyor. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti lanetliyorum. İnsanlık dışı bu vahşeti kınamak ve Filistin halkının haklı davalarını desteklemek, onların yanında olmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir" dedi.

BAHÇELİ: TÜM GÜCÜMLE KINIYORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İsrail hükümetini gerilimi tırmandıracak şiddet eylemlerine derhal son vermeye, aynı zamanda aklıselim bir çizgiye gelmeye davet ediyor, Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısız, kaba, orantısız, yaralayıcı ve insanlık dışı operasyonları tüm gücümle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki gösteren Bahçeli, "Mübarek ramazan ayının kutlu iklimini iliklerimize kadar teneffüs ederken Mescid-i Aksa'ya yönelik menfur ve mütecaviz muamelelerden derin bir kaygı ve üzüntü duyduğumuzu özellikle ifade etmeyi manevi ve milli bir sorumluluk olarak addediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

ERBAŞ: İSLAM DÜNYASI HAREKETE GEÇMELİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail'in yaptıklarından hesap sorulması için İslam dünyasını ve uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye ve güçlü tavır ortaya koymaya davet etti.

Erbaş, yayımladığı mesajda, İsrail tarafından Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik baskını ve ibadet edenleri hedef alan saldırıları lanetledi.

​​​​​​​Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini hiçe sayan, "türlü zorbalıklarla" Müslümanların canına kasteden bu zihniyete son verilmesi gerektiğini belirten Erbaş, "İbadet özgürlüğüne, mabetlerin kutsiyetine ve insan haklarına düşman olan İsrail'in tüm zorbalıklarının hesabının sorulması için İslam dünyasını ve uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye ve güçlü bir tavır ortaya koymaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail’in Mescid-i Aksa’ya mübarek Ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırıları, Müslüman kardeşlerimize yönelik şiddeti ve yasaklamaları kınıyorum. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin haklarını korumak için çalışmaya, her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka mescidi aksa nın bahçesine bile gır memeleri gerekir.. İsrail terör devleti
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya sessiz Rabbım sen. EBABİL KUŞLARINI GÖNDER
    Cevapla
  • Özaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyaya özgürlüğü Türk Müslüman halkı sağlayabilir daha önce olduğu gibi bundan sonra da Filistin haklarını bizim himayemiz altına almamız lazımdır
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    filistinlilere silah verin silah silah silah
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Derhal yolunu bulup Türk Baris gücü yerlestirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!