Cumhur İttifakı'nda 19 ilde ortak liste planı

AK Parti'de üst Komisyon toplantısında listelere son şeklinin bugün verileceğine işaret etti. Listeler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bu kararın ardından gönderilecek.

GİRİŞ 06.04.2023 16:56 GÜNCELLEME 06.04.2023 17:06
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı ortakları, 14 Mayıs’ta 19 ilde ortak liste ile seçime girmeye hazırlanıyor. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs'ta en fazla dört milletvekili çıkartabilen 19 ilde seçimlere ortak liste ile gitmeye hazırlanıyor.

10 İLDE MHP İLE 9'UNDA DİĞERLERİYLE

AK Parti kaynakları, 19 ilin 10'unda MHP ile ortak liste oluşturulabileceğini ifade ederek, "Genel Merkezler arasında geliştirilen diyaloga bağlı olarak il sayısı 5'e kadar düşebilir" bilgisini paylaştı. Kaynaklar; Yeniden Refah Partisi, BBP, HÜDA PAR ile de 9 ilde ortak liste oluşturmak için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. HÜDA PAR’ın biri Doğu ve biri ise Güneydoğu Anadolu'da olmak üzere AK Parti listelerinden iki ilde seçimlere girmek için istişareler yürüttüğünü aktaran kaynaklar; AK Parti'de üst Komisyon toplantısında listelere son şeklinin bugün verileceğine işaret etti. Listeler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bu kararın ardından gönderilecek.

25’İNCİ DÖNEMLİKLER 3 DÖNEM DIŞI

AK Parti kaynakları, 3 dönem kuralı üzerinde de fikir jimnastiğinin sürdüğünü bildirerek, 7 Haziran 2015 seçimleri ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında beş aylık 25'inci dönemin 3 dönem kuralı kapsamına takılmayacağını da vurguladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 91
  • Kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni yüzler görmek istiyoruz. hep fotokopi listeler çıkıyor karşımıza. özellikle kayseride
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    saffet sancaklı kocaeli adayı.ya başka adam mı yok.yeter alın artık bunu kocaeliden
    Cevapla
  • Gakkos 1 yıl önce Şikayet Et
    Saffet sancaklı mhp mılletvekılı senı haberın dunyadan yok
    Cevapla
  • Hamit Gülcen 1 yıl önce Şikayet Et
    3 dönem kuralı muhakkak işletilmektedir, çalışan veya çalışacaklara uygun işler bitmez.Artık yüzlerine tahammülümüz kalmayanlar, partiyi bitirme noktasına getirmek üzeredirler.Reisle beraber 5-bakanı çıkarsak, %10 oy oranını bulamayız.
    Cevapla
  • Ersin Durmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de MHP 81 il için kendi listelerini açıkladı bu akşam. Ne oldu ortaklık?
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    çoğu ilde çıkarmadı mı? listeye baktın mı bütün illerde çıkarmış
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu ilde çıkarmadı kardes
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    herşey iyi güzelde şu sanatçı sepetçi tayfasından milletvekili adayı yapmasınlar. sanki çevirdikleri dizi ve filmlerle söyledikleri şarkılarla millete zerre faydaları yok millet vekili seçilince sanki bir icaatları olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'