Numan Kurtulmuş: 4 parti kendi listeleriyle seçime girecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "İttifaktaki 4 parti kendi listeleriyle seçime girecek." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 07.04.2023 15:03 GÜNCELLEME 07.04.2023 17:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, "Bu seçimlerde de listelerde önemli bir yenileme olacak" dedi.

Kurtulmuş, "İttifaktaki 4 parti kendi listeleriyle seçime girecek." açıklamasında bulundu.

BAKANLARIN MİLLETVEKİLİ OLMASI

"Bakanların milletvekili olması sayın Cumhurbaşkanımızın çok doğru bir kararıydı." diyen Kurtulmuş, "Aday gösterildikleri illerde ilave katkıları olacak." ifadelerini kullandı.

LİSTELERİNDE SON DURUM NEDİR? 

Yoğun bir çalışma yapıldı bu aday tespit sürecinde. Yani hem kamuoyu anketleri yapıldı. Aynı zamanda mülakatlar yapıldı. Alt kurulda bütün aday adayı arkadaşlarımızla görüşmeler yapıldı. Çok ince bir şekilde en kuvvetli, en güçlü adayların belirlenmesi için. İtibarlı, halkta karşılığı olacak olan isimlerin belirlenebilmesi için çok hummalı bir çalışma yapıldı. Uzunca bir süredir de bu devam ediyor.

Artık son noktaya doğru gelindi. Son rötuşlar yapılmaya başlandı ve hafta sonu AK Parti olarak listelerimizi YSK'ya vermiş olaağız. Hayırlı olsun. Çok zor bir seçim kampanyası olacak. Çok hummalı bir çalışmanın olacağı döneme giriyoruz. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Diğer siyasi partilere de bu yarışta başarılar diliyorum. İnşallah demokratik seviyesi çok yüksek, çok güvenli ve huzurlu bir seçim kampanyasıyla Türkiye 14 Mayıs'ta tercihini yapacak, kararını verecektir

AK PARTİ'NİN DSP'YE ZİYARETİ

Nihayetinde önce DSP'nin kendi kararının vermesi lazım. Ondan sonra zaten bu işin formlünü bulunur. Zaten konuşulmuştur bunlar. Sonuçta eğer teklifi kabul ederlerse AK Parti listelerinden seçime girecekleri açıktır.

BU TEKLİF NEDEN DSP'YE YAPILDI?

50+1'de biz hakikaten Cumhur İttifakı olarak başından itibaren ilkeli bir siyaset izliyoruz. Önce AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Yıllardır bu Cumhur İttifakı'nı götürüyoruz. Burada herhangi bir şekilde koltuk pazarlığı asla yapılmadı. Belki Millet İttifakı ile aramızdaki en temel fark burasıdır. Bir ilke bazlı ittifak ortaya çıktı. Biz  bu ittifakı hiçbir zaman koalisyon gibi görmedik. Önce 2 partiydi şu an 4 parti var. Yeniden Refah Partisi de Büyük Birlik Partisi de bu Cumhur İttifakı'nın şemsiyesinin altına girdiler.

İTTİFAKTAKİ 4 PARTİ KENDİ LİSTELERİYLE GİRECEK

İttifaka katılan bu 4 partinin kendi siyasi kimlikleri vardır. Bu kimliklerini eritmiş değildir. Bu kimlikleriyle, bu siyasal varlıklarıyla, bu kendi partilerinin kurum kültürleriyle var olmaya devam edeceklerdir. Ama aynı zamanda da bu seçim kampanyasında özellikle Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek olmak için bu ittifakın altına toplanmış olduk. Aynı zamanda da zaten böylece Türkiye genelinde bütün partilerinin de oylarının 1 sayılacağı daha doğrusu bir ittifak halinde gireceğimiz bir seçim olacak.

Burada bir pazarlık, 'sana şu kadar bana bu kadar', 'sana şurası bana burası değil'... Burada yeniden güçlü bir Türkiye istikametinde yürümek ve Türkiye Yüzyılı kapılarını inşallah 14 Mayıs'ta sonuna kadar açacak millet iradesini kazanabilmektir.

Tabi her seçim öncesinde özellikle bu ittifakların zorunlu olduğ bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçlerde bu tür kulis bilgilerinin ortaya çıkması, olan olmayan birçok konunun gündeme gelmesi tartışılması son derece doğaldır, normaldir. Burada mühim olan partilerin açıkça milletin önünde ortaya koyduğu iradedir. Cumhur İttifakı'na dahil olan 4 siyasi parti de AK Parti, MHP, Yeniden Refah ve BBP bunlar kendi parti listeleriyle, kendi kimlikleriyle girecek. Ama dediğim gibi ortak bir istikamette yürüyüşlerine devam edeceklerdir.

Dolayıslya kulislerde şu konuşuldu, bu konuşuldu... Onun artık hiçbir önemi yoktur. Burada partiler Allah'ın izniyle kampanyayı da çok güzel bir şekilde götüreceğiz. Beraber dayanışma içerisinde ortak hedeflere yürüyerek yolumuza devam edeceğiz. Zaten MHP dün gece itibarıyla listelerini açıkladı. Hafta sonu da bütün ittifakın partileri de lsitelerini YSK'ya verecekler.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER OLACAK?

6 Şubat'taki deprem Türkiye'deki öncelikleri değiştirdi. Hiçbir şey yokmuş gibi seçim kampanyasını gerçekleştiremezdik.

Beyannamede deprem sonrası yapılacaklara dair bilgiler de olacak.

Ulusal Risk Kalkanı projesi çerçevesinde bir "bütüncül" bir programın uygulanması öncelikli hedefimiz. Farklı konuları kapsayan bütüncül bir yaklaşım var.

Beyanname ekibi çalışmalarını sonuna getirdi. 

EKONOMİ POLİTİKASI NASIL OLACAK?

Ekonomiyle ilgili atılacak adımlar da beyannamede yer alacak. Biz üreteceğiz ki Türkiye'de çarklar dönsün istihdam sağlansın. Üretimi ve isdihdamı artıacak adımlar önemli.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRISI

İsrail saldırgan bir politika izliyor. Büyük İsrail'i kurabilmek için Müslümanların bölünmüşlüğünü kullanıyor. Artık sözün bittiği yerdeyiz. 

İslam dünyası kendi derdine düşmüş durumda. İslam ülkeleri ortak bir siyasi tavır gelmedi.

Normalleşme onlar bazı şeyleri kabul ettiği için başladı. Filistin davasına rağmen, asla Türkiye İsrail'le bir normalleşmeyi kabul etmez.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • X Day 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurtulmuş bey AK parti lli Vekiller bütün platformlarda boy göstermeli, özellikle TV lerde.Ak partiyi gazeteci değil vekil savunmalı .Yarın çok geç olur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek liste güçlü kılar
    Cevapla
  • SELAMET 1 yıl önce Şikayet Et
    KANAATİME GÖRE GEÇ OLMADAN TEK LİSTE SEÇİME GİRİLMELİ...ÜÇ BEŞ BÜYÜK BİRLİK REFAH MİLLETVEKİLİ FAZLA OLSA NE OLUR...MECLİSTE ZATENN BERABER OLUNMAYACAK MI.....son ana kadar iyi düşünün iyi karar verin derim....
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim beyannamesinde emekli bayram ikramiyesi her yıl bir önceki yılın enflasyon oranında artar ibaresini koyun
    Cevapla
  • Adana lilar 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa yıldız gencligin abisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri