Çıkartma propagandasında ‘ABD’ ayrıntısı! Bu suçtan tutuklandılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mahir Akkoyun'un tasarladığı çıkartmaların bir benzerinin uygulandığı ABD'de etiket yapıştıran şahısların 'kamu düzenini bozmak' ve 'özel mülke zarar' suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

Çıkartma propagandasında ‘ABD’ ayrıntısı! Bu suçtan tutuklandılar
Çıkartma propagandasında ‘ABD’ ayrıntısı! Bu suçtan tutuklandılar
GİRİŞ 08.04.2023 15:25 GÜNCELLEME 08.04.2023 15:25
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerinde fotoğraflarının bulunduğu çıkartmaların hazırlanarak dağıtıldığı ve bu propaganda araçlarının marketler ve mağazalarda ürünlerin üzerine yapıştırıldığı belirlendi. 

Twitter’da yayınlanan etiketleri tasarlayan şahsın, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İzdoğa Çevre Koruması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri çalışanı Mahir Akkoyun olduğu tespit edildi. 

Ürünlere "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı çıkartmalar yapıştırdığı iddia edilen Akkoyun gözaltına alındı. İfadesinde etiketleri tasarladığını ancak kendisinin yapıştırmadığını öne süren Akkoyun, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

ABD’DE KAMU DÜZENİNİ BOZMAK VE ÖZEL MÜLKE ZARAR SUÇLARINDAN TUTUKLANDILAR

Benzer propaganda yöntemi, geçtiğimiz yılın Nisan ayında akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle çeşitli protestolara sahne olan ABD’de de yaşandı. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın fotoğrafının kullanıldığı etiketlerde “Bunu ben yaptım (I did that)” ifadesi kullanılarak akaryakıt pompalarına yapıştırıldı. 

Fiyatların yanına yapıştırılan çıkartmalar, birçok eyalette tutuklamalara neden oldu.  Güvenlik güçleri tarafından yakalanan şahıslar, özel mülke zarar vermek ve kamu düzenini bozmak suçlarından tutuklandı.

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 76
  • DesirE 1 yıl önce Şikayet Et
    Son çırpınışları inşaallah. İstibab gelecek bunlar bitecek
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    noldu kafir aldılarmı seni reis yüzünden .reis kadar baş düşsün başınıza aşagılık haşşaşiler fötöşler.atın bunu zindana unutun
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    adamın daha önceki paylasimlarina bakılırsa hem devlete hem de Türkeş e katil demiş. Bu adam İzmir buyuksehur belediyesinde kamuda maaş alıyor. gerçekten çok demokrasi var ülkemizde. Hdpkk bile AYM kararı ile ha ine yardımı alıyor.Gercekten bu güzel ülkem çok Özgür. başka ülkelerde olsa bunlara su bile vermezler
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yargı Vatan Millet Din düşmanlarına Terör örgütü destekçilerine bir madalya takmadığı kaldı ve sesi çıkmaz ken Vatan Millet Din düşmanlarını eleştirenleri de Hakaret davalarını haibler provakatörler lehinde gerek hem maddi hemde manevi olarak ezerek susturarak cezalandırıyorlar
    Cevapla
  • Kasimpasali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi yasanmaz bulanlar bu ülkeyi yasanmaz kılanlardır CEMIL MERIC
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
İstanbul'da faciadan dönüldü! Uçağın iniş takımları açılmadı