Başkan Kabaktepe, Haber7'ye açıkladı: Balkon konuşmasından önce bunu yapacağız

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin konuğu oldu. Kabaktepe, muhalefetin sandık güvenliği iddiaları ve AK Parti’nin İstanbul listesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 08.04.2023 17:11 GÜNCELLEME 08.04.2023 17:11
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin moderatörlüğündeki programa katılan Başkan Osman Nuri Kabaktepe, muhalefetin sandık güvenliği iddiaları ve AK Parti’nin İstanbul listesine ilişkin konuştu.

BAŞKAN KABAKTEPE: ÇALIŞMALARIMIZIN HEPSİNİ TAMAMLADIK

Sandık eğitim ve görevleriyle ilgili çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Başkan Osman Nuri Kabaktepe, “Yaklaşık 6-7 aydır çalışıyoruz. Bizim sandıklarla ilgili kendi görevlerimiz ve çalışmalarımızın hepsi tamamlandı.” dedi.

"MUHALEFET BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEK İÇİN..."

Muhalefetin sandık güvenliğini gündeme getirmesini başarısızlıklarına yönelik bir ön alma olduğunu dile getiren Başkan Kabaktepe, “Muhalefet sandık güvenliğini sürekli gündeme getirerek o gün yaşayacağı başarısızlığını örtmek için bugünden böyle iddialar ortaya atıyor.” ifadesinde bulundu.

Osman Nuri Kabaktepe

"BİZ SANDIKTA AZINLIĞIZ, GÜVENLİK SORUNU BİZİM İÇİN VAR"

İstanbul’da 2019 yerel seçimlerinde görev alan sandık kurulunu örnek veren Kabaktepe, AK Parti’nin sandıkta azınlıkta olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sandıkta kaç kişi çalışıyor? İstanbul için konuşuyorum, 5 kişi. Onlardan sadece 1 tanesi AK Partili, 4’ü ise muhalefet partilerinden. Şimdi vatandaşlarımızın da sandıkta kimin nasıl oturduğunu bilmesi lazım. Sandık kurulları nasıl oluşuyor? 1 tane devlet görevlisi memur oluyor. Memurun dışındaki 5 kişi, o ilde giren siyasi partilerin temsilcisi oluyor. Oya göre belirlenmiyor. Yani İstanbul’da en son seçime giren 5 siyasi parti vardı. İstanbul’da Cumhur İttifakı veya AK Parti, ya 3’e 2, ya da 4’e 1. Sandıkta azınlıkta olan biziz. Güvenlik sorunu varsa, güvenlik sorunu yaşatılabilecek, mağdur olacak biziz. Çoğunluk zaten muhalefette sandıkta, bizde değil. Başarısızlıklarını örtmek için olmayacak sorunları olacak gibi gösteriyorlar.”

MUHALEFETE ÇAĞRI: SANDIĞA HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM

Muhalefete sandığa sahip çıkma çağrıda bulunan Başkan Kabaktepe, şu ifadelerde bulundu:

“Gelin sandığa sahip çıkalım. Gerekli olgunluğu tüm siyasi partilerin temsilcilerinin göstereceğine inanıyorum ve buna davet ediyorum.”

"İSTANBUL'DA LİSTENİN YARISINDAN ÇOĞUNU BİZ ÇIKARACAĞIZ"

Aday listeleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Kabaktepe, “Aday listelerini bekliyoruz. Pazar günü akşam hep beraber öğreneceğiz.” dedi. İstanbul’daki hedeflerini de açıklayan Kabaktepe, “İstanbul’da 98 milletvekili adayımız olacak. İnşallah bunun yarısından çoğunu biz çıkaracağız diye düşünüyoruz. Bunu hedefliyoruz.” ifadesinde bulundu.

"BALKON KONUŞMASINDAN ÖNCE..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşmasından önce İstanbul’da konuşabileceğini söyleyen Kabaktepe,

"Cumhurbaşkanımızı balkon konuşması için Ankara’ya yolcu ederken İstanbul’da bir meydanda veya bir balkonda konuşalım diyoruz. Bakalım bu yeri de seçeceğiz. En yüksek oy aldığımız ilçede yapacağız inşallah."

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 67
  • Çapula çırpa camb 1 yıl önce Şikayet Et
    Konuşandan sonra ne yapacaksınız balkondan?
    Cevapla
  • Trr 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel gör
    Cevapla
  • Kırıkkale 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisi istanbulda fazla tutmayın biz ekipçe ankaraya balkon konuşmasını dinlemeye gideceğiz başkan
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    yapmayin secim kritik aldanmayin cok sıkı calisin butun adaylar halka dokunabilen bolgesinde sevilen sayilan , sahsi olarakta oy getirecek insanlar olsun .
    Cevapla
  • HORASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Islak imzalı tutanakları iyi saklayın. Biz şu partideniz bu partideniz diyenlere bu tutanakları vermesinler. Ayrıca her gözetmen tutanakların iyi bir fotoğrafını videosunu çeksin. Oy kaydırma yapıyorlar! Zillete dikkat edilsin. sandık başında sayıları fazla.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri