MHP'li Akçay'dan İHA'lara dokunacağız diyen muhalefete sert tepki: O eli kırarız

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı. Akçay, muhalefetten İHA/SİHA projelerine dönük açıklamalara sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 09.04.2023 11:52 GÜNCELLEME 09.04.2023 13:25
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı. Akçay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye yükselişe geçmiştir. Bu yükselişe ket vurulmaması gerekir.

Türkiye'de uzun süre siyasi istikrarsızlık olmuştu. Muhalefet istikrarsız döneme geri dönmek istiyor. Savunma sanayiindeki hamleler istikrarın sonucudur.

Sanayi Bakanı TOGG aracıyla Meclis'e geldi. Akşam geç saate kadar sergilendi. Muhalefetin vekilleri görmeye bile gelmedi. Bütün dünya Türkiye'nin savunma sanayiinde yaptığı hamleyi konuşuyor fakat içimizde bunları görmemek için inat eden kesimler var.

Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak prestij haline geliyor. Son yapılan toplantıya 75 ülkenin devlet başkanı, pek çok ülkenin bakanları, hemen hemen bütün uluslararası kuruluşların başkan ve yöneticileri Antalya Diplomasi Forumu'na katılıyor. Bu, çok başlılık yönetimden kurtulmuş Sayın Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde yapılan adımlardır bunlar.

"İHA'LARA DOKUNAN ELİ KIRARIZ"

Muhalefet, iktidara gelirsek İHA/SİHA'lara dokunuruz diyor. Buradan ilan ediyorum: İHA'lara dokunan eli kırarız. İHA/SİHA'lar nezdinde milli savunma adımlarımızı sekteye uğratacaklar.

Amerika'ya tabanca ihraç eden bir ülkeyiz biz. Savunma sanayii ürünlerinden 170 ülkeye ihracat söz konusu. Bu ihracat son dönemde ivme kazandı."

PKK BU SEÇİMDEN NE BEKLİYOR?

"PKK terör örgütünü yurt içinden püskürttüğümüz gibi, yurt dışında da aman vermiyoruz. Bitme noktasına geldiklerini zaten kendileri telsiz konuşmalarında, birtakım toplantılarda dile getiriyorlar.

Zaten asıl ittifak CHP ile HDP arasında. Diğerleri figüran, gazoz kapağı deyim yerindeyse. Hiçbir hükümleri de yok. Hani diyordu ya Meral Akşener, 'noter masası olmayız' diye. Kalkmaya çalışınca perişan şekilde tekrar masaya oturttular. HDP, CHP'yi davet etti, 'gel gel' yaptılar. Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Diğerleri suspus oldu. Aralarında ne görüşüldüğü, vaat edildi, meçhul.

CHP iktidarına PKK ve HDP'yi de ortak etmek istiyor. Bakanlık verilecek mi gibi konular önemsiz konular. Kaldı ki bir de FETÖ var. FETÖ de PKK gibi Erdoğan iktidarını devirip Kılıçdaroğlu'yla kurdukları ittifakın iktidar olmasını istiyor. Meclis'imizi bombalayan, 250 insanımızı şehit eden katillere af vadediyor. Yeniden semirmenin yollarını bu ittifakın iktidarından geçtiğini biliyor.

Kılıçdaroğlu 'Demirtaş ve Kavala serbest kalsın istiyorsanız bana oy vereceksiniz' dedi. HDP'nin sözcüleri 'Bebek katili Öcalan'ın özgürlüğünü' vadediyor. Demek bunlar Öcalan'a ve PKK'lı teröristlere af getirecekler."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    12 eylül öncesine milleti zorlamayla çalışıyor yedili masa o zaman eller tetiğe gider ihalara sihalara dokunanlar iyi düşünsünler
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu soysuzlar iktidar diye böğürüp dururken asıl hakettiklerini alacaklar,seçim sonrası...müebbet hapis inşallah,anlamaları gerekiyor elin katilleriyle işbirliği yapmanın büyük bir bedeli olduğunu,bu iğrençliğe destek veren YSK dahil !!!
    Cevapla
  • Turco 1 yıl önce Şikayet Et
    Dokunanı yakarız. Hükümet CHPye geçse dahi dokundurtmayacağız. Siz tekrar müstemleke olmak istiyorsanız gidin ABD'de yaşayın.
    Cevapla
  • Kenan4242 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogu ve guneydoguda onlem alinmali tehditke hdp oy almisti simdi terör bitme noktasindayjen mit iyi calisip bu hdpnin pkk nin koylerde bulunan terorist temsilcilerini iceri stsin bakin dogu ve guneydoguda nasil oylar 3e katlar
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Eger hepimiz bir olursak birsey yapamazlar.Faturalarini ilerde hepsi ödayecek,sabir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...