‘PKK terör örgütü değil’ dedi, CHP'nin aday listesine girdi!

CHP'nin İstanbul milletvekili aday listelerinde, PKK'nın terör örgütü olmadığını savunan Türkan Elçi'nin de yer aldığı ortaya çıktı.

‘PKK terör örgütü değil’ dedi, CHP'nin aday listesine girdi!
‘PKK terör örgütü değil’ dedi, CHP'nin aday listesine girdi!
GİRİŞ 09.04.2023 14:56 GÜNCELLEME 11.04.2023 09:50
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

CHP’nin milletvekilliği aday listeleri belli oldu. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifak kurmakla eleştirilen CHP’nin listelerinde tartışmalı isimler yer aldı. “PKK terör örgütü değil” çıkışıyla bilinen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP’den milletvekili adayı yapıldı. Türkan Elçi’nin, CHP İstanbul 3’üncü bölge 3. sıradan aday gösterildiği belirlendi.

CHP’LİLER İSTANBUL’DA BU SÖZLERE OY VERECEK: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL!”

CHP’nin milletvekili adayı Türkan Elçi, 2015 yılında skandal sözlerle gündeme gelmişti. Türkan Elçi, güvenlik güçlerinden kaçan PKK’lı teröristlerin silahından çıkan kurşunla ölen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesinin taşındığı hastane önünde “Katil PKK” diye bağırdığı iddia edilmişti. Ancak Türkan Elçi, “Katil PKK” demediğini, aksine PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini söylemişti.

Skandal sözleri PKK’nın medya uzantısı Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan Elçi, şunları söylemişti:

“Ben asla ‘katil PKK’ falan demedim. Aksine kocamın dediği gibi PKK terör örgütü değildir diyorum.”

CHP’YE KATILDI, YİNE ‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ DEMEDİ

Türkan Elçi, 17 Mart 2023’te CHP’ye katılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP rozeti taktığı Türkan Elçi, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada PKK ile ilgili bir kez daha tartışmalı sözler sarf etmişti.

PKK’nın terör örgütü olduğunu söyleyemeyen Elçi, şu ifadeleri kullanmıştı:

“‘PKK terör örgütü müdür değil midir' sorusuna cevabı bütün aklı başındaki adam biliyor. Bilmiyor mu bizim seküler kesim, tümü bildiği halde gocunmuyor. Mahkemede en çok onlar duruyor. 4 ayaklı minare katılıp anmaya destek veriyorlar. Peki sormak isterim biz sadece Kürtler mi oradayız? Ben şiddete karşı duruyorum. Toplumsal şiddete karşıyım.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 95
  • vatansever asker. 1 yıl önce Şikayet Et
    kocası ölmüş hiç umurunda değil, bu güne bakıyor. Allah ıslah etsin bunları. hendek olayları nasıl unutulur. işte böyle vekillik alarak.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım göreceğiz bu ülkede PKK ya terör örgütü değildir diyen kaç terörist varmış.
    Cevapla
  • Ozkayam 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım, milliyetci geçinen, iyi partililer. Şimdi, hdp pkk ya oyverip destekleyin. Sonrada milliyetcilik edebiyatı yapın. Bu millet nasıl iki yüzlü olduğunuzu görüyor artık. Yazık, yazık. Düştüğünüz şu duruma bakın. Bırakın bu partiyi, aslınıza dönün.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Suç onlarda değil bizde nefes almalarına izin veriyoruz, böyle giderse ne pkk ne de sevicileri bitmez
    Cevapla
  • erkan68 1 yıl önce Şikayet Et
    atatürkcü terörist bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!