İstanbul Sözleşmesi’ni eleşiren Saadet Partili vekile çizik! CHP’nin listesine giremedi

Seçime CHP çatısı altında girme kararı alan Saadet Partisi’nin TBMM’deki tek milletvekili Abdulkadir Karaduman, CHP listelerinden aday gösterilmedi. İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkan Karaduman, 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını istiyordu.

İstanbul Sözleşmesi’ni eleşiren Saadet Partili vekile çizik! CHP’nin listesine giremedi
İstanbul Sözleşmesi’ni eleşiren Saadet Partili vekile çizik! CHP’nin listesine giremedi
GİRİŞ 09.04.2023 15:11 GÜNCELLEME 11.04.2023 09:49
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

6’lı koalisyon masası ortaklarından Saadet Partisi’nin CHP ile kurduğu ittifak yeni boyut kazandı. Saadet Partisi özelinde Milli Görüş, tarihinde ilk defa parti logosuyla seçimlere girmeme kararı alarak milletvekillerini CHP listesinden aday gösterdi. Saadet Partisi’nden 23 adayın CHP listelerinde yer aldığı belirtilirken, ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

CHP listelerinden aday olan Saadet Partili isimler belli olduCHP listelerinden aday olan Saadet Partili isimler belli oldu

KARADUMAN'A ÇİZİK

Saadet Partisi’nin 27. Dönem TBMM’deki tek milletvekili Abdulkadir Karaduman, liste dışında kaldı. 2018 seçimlerinde CHP listesinden aday gösterilen ve seçildikten sonra istifa edip Saadet Partisi’ne geçen Abdulkadir Karaduman’ın bu defa aday gösterilmediği öğrenildi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın, Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilen CHP listelerinde yer almadığı belirtildi.

“BİZ VAR OLDUKÇA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GELMEZ” DEDİ, LİSTE DIŞINDA KALDI

Çizik yiyen SP’li Karaduman, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarıyla ilgili, “Kadını kalkan olarak kullanıp hem kadınlığı hem de erkekliği bitirmenin, toplumu çökertmenin adıdır İstanbul Sözleşmesi. Bu sözleşmenin kadına şiddeti önleyeceğini savunmak, ABD'nin Irak'a demokrasi götüreceğini savunmakla eşdeğerdir. İstanbul Sözleşmesini savunarak, kadını savunmuş olmuyorsunuz. Bizatihi kadını istismar ediyorsunuz. Saadet Partisi olarak şunu ilan ediyorum; Biz var olduğumuz müddetçe, bu sapkınlığı meşrulaştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.” demişti.

Tartışma konusu olan bir diğer uygulama olan 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını da talep eden Karaduman, “İstanbul Sözleşmesinin kalkması yetmez, dayanak olan yasal düzenlemeler iptal edilmelidir ve milletimizin inancına uygun yasalar getirilmelidir.” sözlerini sarf etmişti.

KILIÇDAROĞLU: İLK 24 SAATTE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULAYACAĞIZ

İstanbul Sözleşmesi için “Biz var oldukça gücünüz yetmeyecek” diyen Abdulkadir Karaduman, yeni dönemde Saadet Partisi’nin vekil kadrosunda olmayacak. Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adaylığını desteklediği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, göreve gelmeleri durumunda İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulamayı vaat ediyor.

CHP’li Kılıçdaroğlu, 21 Ocak 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, “İktidara geldiğimizde haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamaları bitireceğiz. İlk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyacağız.” demişti.

 

Altılı masada İstanbul Sözleşmesi krizi! Saadet Partisi'nden Haber 7'ye açıklamaAltılı masada İstanbul Sözleşmesi krizi! Saadet Partisi'nden Haber 7'ye açıklama

Cumhuriyet gazetesinden ‘Saadet’lik manşet!Cumhuriyet gazetesinden ‘Saadet’lik manşet!

Büyük Ortadoğu Projesi'nde de farklı ses! Karamollaoğlu başka, Kılıçdaroğlu başka konuştuBüyük Ortadoğu Projesi'nde de farklı ses! Karamollaoğlu başka, Kılıçdaroğlu başka konuştu

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 44
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sözleşmesi bu ülkede uygulandı mı? Evet. Peki, bir getirisi oldu mu? HAYIR. Bunu yaşayarak gördüğümüz halde, yine de, bu sözleşmeyi ilk 24 saat içinde uygulamaya koyacağını söyleyen zevata aptal denmezse ne denir?
    Cevapla
  • istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    değdi mi chp listesinden seçilmek abdulkadir. bak sana abi tavsiyesi doğru yerde durursan bu duruma düşmezsin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Temeli dernek başkanı yapsınlar
    Cevapla
  • TiGeR 1 yıl önce Şikayet Et
    peşinden gittiğiniz hdp ve pkk İstanbul sözleşmesinden daha tehlikeli. edebiyatı bırak
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Safınız belli. Cezası hem dünyada hem de ahirette olacak inşaallah. İki elimiz yakanızda olacak ahirette. Şahit olacağız, hesabını da soracağız!!! Hakkımız size haramdır Chp ile, Hdp ile ve diğer bilmem kiminle beraber yürüyen saadetsizler!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı