Saadet’in Kadın Kolları Başkanı Ekinci, LGBT’ci derneğin toplantısında! AGD'den tepki

Seçime CHP listelerinden girme kararı alan Saadet Partisi şimdi de LGBT destekçisi derneklerle kol kola girdi. SP Kadın Kolları Başkanı Ekinci’nin Havle Derneği'nde yaptığı konuşma tepki çekti.

GİRİŞ 01.05.2023 17:18 GÜNCELLEME 01.05.2023 22:12
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

LGBT’li eşcinellere verdiği destekle bilinen ve kendilerini “Müslüman feminist hareket” olarak lanse eden Havle Kadın Derneği ile Saadet Partisi aynı çatı altında buluştu. LGBT’ci Havle Derneği’nin düzenlediği toplantıda Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Ekinci de yer aldı.

Havle Kadın Derneği’nin 2. Açık Forum adı altında düzenlediği etkinlikte Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Ekinci’nin yanı sıra; CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sevgi Kılıç, CHP’nin düşük İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Deva Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Elif Menderes,  İyi Parti İstanbul Milletvekili Adayı Dilruba Oğulcuklu, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Fatma Aydın Ataş, HDP/YSP İstanbul Milletvekili Adayı Yağmur Kavak ile Burcu Ayyıldız, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Adayı Esmeray Özadikti, EMEP İstanbul Milletvekili Adayı Cevriye Aydın gibi isimler konuşma yaptı.

Neyi değiştirmeyi amaçlıyorsunuz” sorusunu cevaplandıran kadın siyasilerin İstanbul Sözleşmesi mesajları vermesi dikkat çekti. Saadet Parti’li Ekinci’nin “cinsel kimlik”, “kişinin kendisinin tercihi” şeklindeki sözleri LGBT’ye sinyal olarak yorumlandı.

Havle Kadın Derneği, Instagram hesabı üzerinden SP'li Ekinci'nin konuşmasını böyle paylaştı.

TERCİHİ KİŞİYİ İLGİLENDİRİR, BİZ HİZMETLE MÜKELLEFİZ!

SP Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, şunları söyledi:

“Farklılıklara saygı duyuyorum. Hiç kimsenin dininden, dilinden, cinsel kimliğinden, kadın ya da erkek olmasından, mezhebinden, ne sayarsanız sayın buraya asla ayrımcılığa maruz kalmasını kabul etmiyorum. Çünkü benim hem inancım hem de siyasi görüşüm insanı merkeze alır. İnsanı merkeze aldığımız bir durumda da herhangi bir kişiyi, özellikle fiziksel şiddet ya da cinsel şiddet ya da psikolojik şiddet noktasında asla kabul etmemizin mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. Kişinin tercihi kendisini ilgilendirir. Ben siyasetçi olarak o insana benim vatandaşım dediğim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dediğim herkese hizmet etmekle mükellefim.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VAATLERİ

Toplantıda konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sevgi Kılıç, “İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirerek ve sonra Özel Yetkili Yargıtay Dairesi kurarak çok yönlü şiddeti önleyeceğiz.” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Adayı Esmeray Özadikti: “Önce İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğiz. Sonra kadının siyasete katılımını artırmaya çalışacağız.” ifadesini kullandı.

AGD’DEN TEPKİ SESİ

Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi mesajlarının verildiği toplantıda bulunan ve eşcinselliğe kapı aralayan sözler sarf eden SP Kadın Kolları Başkanı Ekinci, Milli Görüş camiasında rahatsızlığa sebep oldu.

SP'li Ekinci'nin boy gösterdiği Havle Kadın toplantısında ilginç kıyafetli kişiler çeşitli sorular yöneltti.

Milli Görüş camiasının önemli kuruluşlarından Anadolu Gençlik Derneği'nin Denizli İl Başkanı Av. Bilal Furkan Şimşek, “sapkınlık” vurgusu yaptığı tepki açıklamasında, fertlerin cinsel kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramaması ifadesi altına saklanan gayeyi irdeledi. Şimşel, yapılan yanlışlara ses çıkarmanın fitne değil farz olduğunu söyledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’YLE GETİRİLMEK İSTENEN DÜZEN BU!

AGD İl Başkanı Bilal Furkan Şimşek, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kimsenin ‘cinsel kimliğinden’ dolayı ayrımcılığa uğramaması istemek, tam da İstanbul Sözleşmesi ve ilgili kanunların getirmek istediği düzeni tarif ediyor. Böyle bir düşünceye sahip birisinin İstanbul Sözleşmesine karşı olduğunu belirtmesi boş laftan ibarettir. Cinsel kimlik ne demektir,bu kimliğe sahip olanlara uygulanan şiddetler (psikolojik, ekonomik, cinsel vs) nelerdir? Mesela cinsiyeti erkek olan ama kendisini kadın hisseden birisi kadınlar tuvaletine girmek istediğinde erkek olduğundan dolayı alınmaması bir şiddet ve ayrımcılıktır.

Yönelimi üzere cinsiyet değiştirmek isteyen birisine devletin ekonomik olarak destek sağlamaması, ameliyat masraflarını karşılamaması ekonomik ve cinsel şiddettir. Cinsel kimliğinden dolayı kimsenin ayrımcılığa uğramamasını isteyen birisi dolaylı olarak yukarıda belirttiğim ve dahası olan bir çok meselelerde de ayrımcılık olmaması gerektiğini savunmaktadır.

Kişinin tercihi elbette kendisini ilgilendirir ama kişinin sapkınlığı herkesi özellikle de bu noktada dini ve milli hassasiyeti ve sorumluluğu olanları ilgilendirir. Biz suya sabuna dokunmayan bir inanışa sahip kişiler değiliz. Herkese çiçek dağıtmak isteyenlerin yeri bellidir.

Artık bu dönüşüme ses çıkarılmaması dönüşüme dahil olma gibi bir tehlikeyi de içinde barındırmaktadır. Yapılan yanlışlara ses çıkarmak fitne değildir; FARZDIR.”

Havle Kadın Derneği, Saadet Partisi'nin itiraz ettiği İstanbul Sözleşmesi'ni her platformda savunuyor.

Namaz, hac, sahabe, mezhep...  7'li koalisyonda dindarlık yarışıNamaz, hac, sahabe, mezhep... 7'li koalisyonda dindarlık yarışı

İstanbul Sözleşmesi’ni eleşiren Saadet Partili vekile çizik! CHP’nin listesine giremediİstanbul Sözleşmesi’ni eleşiren Saadet Partili vekile çizik! CHP’nin listesine giremedi

Büyük Ortadoğu Projesi'nde de farklı ses! Karamollaoğlu başka, Kılıçdaroğlu başka konuştuBüyük Ortadoğu Projesi'nde de farklı ses! Karamollaoğlu başka, Kılıçdaroğlu başka konuştu

Cumhuriyet gazetesinden ‘Saadet’lik manşet!Cumhuriyet gazetesinden ‘Saadet’lik manşet!

Altılı masa Saadet Partisi’ni kandırdı mı? İstanbul Sözleşmesi çatlağıAltılı masa Saadet Partisi’ni kandırdı mı? İstanbul Sözleşmesi çatlağı

İşte rakamlar: Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden çıktı, kadına şiddet azaldıİşte rakamlar: Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden çıktı, kadına şiddet azaldı

Türkiye bunlardan kurtuldu! Madde madde İstanbul Sözleşmesi'nin zararlarıTürkiye bunlardan kurtuldu! Madde madde İstanbul Sözleşmesi'nin zararları

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 143
  • Müjdeci 11 ay önce Şikayet Et
    Milli görüş camiası fetöcülerin eline düşmüş yoldan sapmak üzereler
    Cevapla
  • Hasan 11 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin emi, bu yaptığınız, şirktir, Kurana isyandır, Lut Aleyhisselama haksızlıktır, günahtır. İnsan bu kadar da alçalmaz. Aman bir birinize sıkı sıkı sarılın ve İnşallah birlikte haşrolunursunuz.
    Cevapla
  • Orhan 11 ay önce Şikayet Et
    Cinsel dönüşüm için KK ya oy versinler.
    Cevapla
  • Fahri Özcan 11 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten SP,yi halen daha milli görüşü temsil ettiğini sanan varmı SP,nin alternatifi yeniden refah,tır
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli erbakan Hoca görse bunları aklını yitirirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler