Namaz, hac, sahabe, mezhep... 7'li koalisyonda dindarlık yarışı

İslam'a mesafeli tutumuyla bilinen CHP'nin oluşturduğu 7'li koalisyon masasında seçim yaklaştıkça her liderden dindarlık açıklamaları yükseliyor. Muhalefetin kronikleşen "dinin siyasete alet edildiği" söylemi ise oy için yerle bir ediliyor.

GİRİŞ 25.04.2023 13:32 GÜNCELLEME 25.04.2023 13:32
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Laiklik argümanıyla din işlerinin devlet işlerinden ayrılmasını savunan CHP öncülüğündeki 7’li koalisyon masası, seçim yaklaştıkça İslami kisveye bürünüyor. Normal zamanlarında LGBT’li eşcinsellere hak tanınacağını ilan eden, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalayacaklarını açıklayan, Kur’an eğitimine “ortaçağ karanlığı” diyen milletvekilini yeniden aday yapan, içkiden alınan vergiyi indireceğini vaat olarak sunan 7’li koalisyon paydaşları, son 10 günde hep İslami konulardaki çıkışlarıyla gündeme geldi.

7’li koalisyon liderleri; mübarek Kadir Gecesi’nde adeta vaaz verdi, Osmanlı başkenti Edirne’de cami ziyaret etti, 5 vakit namaz kıldığını öne sürdü, kimi Alevi, kimi Sünni olduğunu ilan etti…

İşte “ben daha Müslümanım” diye yarışan Millet İttifakı liderlerinin son 10 günlük performansı:

BU DEFA AYAKKABISINI ÇIKARDI

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Nisan’da Edirne’de cami ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Osmanlı döneminde inşa edilen ve içerisindeki hat yazılarıyla ünlü Eski Cami’yi gezdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun iftar etkinliğinde, üzerinde namaz kılınan seccadeye ayakkabısıyla basmıştı. Kılıçdaroğlu, tepkiler üzerine özür dilemişti.

MASANIN GÜNDEMİ MEZHEP

CHP lideri Kılıçdaroğlu 20 Nisan’da “Alevi” etiketiyle paylaştığı videoda “Ben Aleviyim, Hak-Muhammed-Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile aynı gün “Sünni” başlığıyla kısa bir video paylaştı. Davutoğlu’nun 20 Nisan akşamı yayınladığı videoda, “Ben de Torosların zirvesinde bir Sünni yörük Türkmen obasında doğdum. Ben bir Sünniyim.” ifadelerini kullandı.

İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNDEN VAAT

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da devreye girdi. SP lideri Karamollaoğlu, “Yönetime geldiğimizde bütün İslam ülkelerini bir araya toplayacağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyanet’i gündemine aldı. 21 Nisan’da Adıyaman’da konuşan Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyet Halk Partisi… Hiç kimsenin gücü Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatmaya yetmez.” diye konuştu.

HACI AKŞENER

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Nisan’da Konya’da yaptığı konuşmada hacı olduğunu ve farz namazlarını eda ettiğini dile getirdi. Akşener, “Ben hacıyım. 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılarım. Cenab-ı Hak kabul etsin.” dedi.

“ADALETLİ KAFİR”DEN KASIT KİM?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İslam fikriyatına göre idarecinin gayrimüslim olmasının doğruluğundan dem vurdu. 23 Nisan’da Habertürk TV’de konuşan Ahmet Davutoğlu, “Sünni İslam düşüncesinin bütün büyük isimleri diyor ki: Zulümle yöneten bir Müslümandansa, adaletle yöneten bir kafir tercih edilir.” şeklinde konuştu.

SAHABELERİ BİLE KONUŞTULAR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) döneminde yaşayan sahabeler üzerinden tarafgir söylemlerde bulundu. 24 Nisan’da Sözcü TV’ye katılan Akşener, “Muaviye mi, Hazreti Ali mi? Tabi ki Hazreti Ali. Savaşta onun ordusunda yer alırdım.” sözlerini sarf etti.

 

  • O GERÇEK TESCİLLENİYOR
    Ayasofya Cami eski İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, “Bunlar dini siyasete alet ediyor.' diyenlerin hepsi şimdi seçim propagandalarında dini konuları gündeme getiriyor. Bu da istemeseniz de dinin hayattan ve siyasetten ayrı düşünülemeyeceğini gösteriyor." demişti.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 143
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    20 gün sonra biter bunların Müslüman'lığı
    Cevapla
  • m ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Münafık taifesi ne olacaktı ki
    Cevapla
  • KARADENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    EVVELİ ALLAH- şeytanın yollularından ordu kurup, başı na kıdemli şeytanlarını geçirip, ülkemizi istediği gibi idare edeceğini zanneden baş şeytan ingilizin planları bu seferde tutmayacacağı gibi, 1920 lerde kurduģu düzende yıkılmaya başlayacak. Haliyle, yaptıklarıyla umudumuz tek lider RECEP TAYYİP ERDOĞAN...
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Hucurât Suresi 14. Ayette geçtiği gibi : Bedeviler iman ettik dediler, hayır siz iman etmediniz, ancak teslim olduk deyin. Buyuruyor Allah. Tıpkı bizdeklerin durumu gibi, gerçekten inanmadıkları halde milleti kandırmak için gösteriş yapıyorlar.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    aslı varsa. ..... Davutoğlu Türkmen obasinda doğunca noluyor bundan kime ne fayda gelmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!