İYİ Parti karıştı! Hile nedeniyle peş peşe istifalar: Akşener'e güvenmeyin

İYİ Parti'de milletvekilliği belirleme sürecinde para karşılığında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle çok sayıda partili istifa etti. Aday olmayacağını açıklayan Aytun Çıray ise partiyi topa tuttu.

GİRİŞ 09.04.2023 17:41 GÜNCELLEME 09.04.2023 17:42
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

İYİ Parti İzmir Milletvekili Genel Başkan danışmanı Aytun Çıray, daha önce milletvekilliği adaylığından çekildiğini açıklamış ve oylarının baraj altına düştüğünü de belirtmişti.

Çıray, İzmir'de yapılan temayül yoklaması için 'uyduruk' diyerek Genel Başkan Meral Akşener'i eleştirdi. Öte yandan, İYİ Parti'nin Şanlıurfa'da teyamül yoklamasında para karşılığı adayları üst sıralara çıkardığı da gelen iddialar arasında. 

"OYLARI DÜŞÜREN BEN DEĞİLİM" 

Çıray'a sosyal medya üzerinden tepki gösteren bir vatandaş "Amacın belli oldu. Partiyi neden kötü duruma düşürecek twit attın, ayıp değil mi?" şeklinde gelen tepkiye bomba bir cevap daha vererek İYİ Parti içerisindeki kavganın boyutunu gözler önüne serdi.

Aytun Çıray gelen tepki üzerine şu şekilde cevap verdi:

Türkiye’de İyi Parti oyları benim yüzümden %6.4’e düşmedi

Düşüren de ben değilim. Her twitin altına benim yüzümden ‘Şehidin bacısına küfrettin’ yazılmıyor.

 

 

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN ŞEHİT YAKININA KÜFÜR ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER (Arşiv)

ONLARCA KİŞİ İSTİFA ETTİ

Gazeteci Ersoy Dede, "İYİ Parti Şanlıurfa karıştı. Ahmet Ersin Bucak, Abdullah Tüysüz ve Mehmet Özyavuz adaylıktan çekildi. Şanlıurfa İl Başkanı ile birlikte teşkilattan 57 kişi istifa etti. İddialar korkunç. Para karşılığında bazı isimlerin temayülde üst sıralarda çıktığı iddia ediliyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ersin Bucak, Mehmet Özyavuz, Abdullah Tüysüz ve Opr. Dr. Ziya Bağış’ın ardından bugün eski il başkanı ve yine Milletvekili aday adayı Mehmet Fedai Çakmaklı partisinden istifa etti.

"BU LİDERE GÜVENMEYİN"

Çakmaklı yaptığı açıklamada, "Türkiye'de siyaset çökmüştür. Bu lidere güvenmeyin. Vatandaşın artık şapkasını önüne koyarak muhasebe yapması gerekiyor. İstifa ediyorum. İstifaların arkası da gelecek." dedi.

İYİ Parti’deki istifa furyası il teşkilatına da yansıdı. İl Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Hekimoğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Hekimoğlu yaptığı açıklama da ‘Ahde vefa ve emeğe saygının olmadığı bir yer de kimse kusura bakmasın bende yer almam. " dedi.

HİLE NEDENİYLE BİR İSTİFA DAHA

İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığı için Demre Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Okan Kocakaya, temayül yoklamasında hile yapıldığı iddiasıyla aday adaylığından çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Partili Okan Kocakaya, geçen 16 Mart’ta milletvekili aday adaylığı için Demre Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’nda 2 Nisan günü yapılan temayül yoklamasında, 76 milletvekili aday adayı oylandı. Kocakaya, 1470 oyla 14'üncü sırada yer aldı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Okan Kocakaya, temayül yoklamasında hile yapıldığı iddiasıyla aday adaylığından çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

'HATA YAPMAK, HİLE YAPMAKTAN ÇOK DAHA ONURLUCA BİR EYLEMDİR'

Kocakaya paylaşımında şöyle dedi:

"Alt yapısı ve etik çerçevesi tanımlanmamış, birçok usulsüzlüğü içinde barındıran, demokratik kuralları ve tarafsızlığı sağlanamayan, 34 bin üyeden sadece 6 bin üye ile yapılan temayül yoklaması, sağlıklı ve güvenilir sonuç vermemiştir. Milletvekili adayı belirlemede etik ve ahlaki olmayan usulsüz yapılan temayül yoklamasının esas alınacağının bildirilmesiyle süreç tam bir siyasi mühendislik halini almıştır. Temayül yoklaması sürecinde yapılan tüm usulsüzlükleri genel merkeze bildirmeme rağmen etik ve vicdani değerleri hiçe sayan bir ortamda daha fazla siyaset yapmamın hayat görüşümle uyuşmaması sebebiyle İYİ Parti Antalya milletvekili aday adaylığından çekiliyor, parti üyeliğimden istifa ediyorum. Hata yapmak, hile yapmaktan çok daha onurluca bir eylemdir."

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti, Mhp olmasına rağmen, ülkücülük ayağa ile insanları kandırmak için, mhp'yi bölmek için ve ülkeyi ülkücülük ayağa ile chp'ye kazandırmak ve atatürk kandırmacası ile ülkeyi insanları manupüle edip, sonunda ülkeyi krize sürekleyip, büyümeyi durdurmak ve ülkeyi yavaşlatmak için kurulmuş bir partidir. İşin içinde ise ingiliz aklı vardır. Bir bırakmadılar bizi be, yüzümüze gülüyolar.
    Cevapla
  • Haydar Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleket partisi Muharrem ince ve Sinan Oğan kazanacak boşuna uğraşmayın sonuçta ikisi yarışacak
    Cevapla
  • medo 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın, vatandaşa sesleniyorsun da, muhakeme kabiliyeti olmaya bir avuç ahmağın dışında, vatandaş zaten bu partinin bir Fetö projesi olduğunu ta başından beridir biliyordu. Siz yeni uyanmışsınız, yada istediğiniz olmayınca bağırıyorsunuz.
    Cevapla
  • ftekin 1 yıl önce Şikayet Et
    e şimdi kamal ne yapacak
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu abla bittiniz oy oranınız % 4' e indi. Seçime kadar % 2' ye iner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!