Aytun Çıray’dan İyi Parti’nin adaylarına tepki:Atadıkları FETÖ’cüydü! Öcalan’a ev hapsi...

İyi Parti'nin 14 Mayıs seçimlerindeki pozisyonuna yönelik sert eleştiriler yönelten Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, HABER7'ye yaptığı açıklamada partisinin adaylarına FETÖ ve PKK eleştirilerinde bulundu.

GİRİŞ 13.04.2023 12:25 GÜNCELLEME 13.04.2023 12:41
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İyi Parti’nin seçim listelerine itirazıyla gündeme gelen Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sert çıkışlarına devam ediyor. HABER7'ye konuşan Aytun Çıray, İyi Parti’den Ordu 1’inci sıra milletvekili adayı İdris Naim Şahin’e FETÖ eleştirisi yöneltti. İyi Parti’li Çıray, partisinin İstanbul’dan aday gösterdiği Salim Ensarioğlu’nun, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ev hapsi talep etmesiyle ilgili olarak net konuştu: Bebek katiliyle ilgili hiçbir iyileştirme yapılamaz!

VEKİL OLMASI DEĞİL HESAP VERMESİ GEREKİR

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İdris Naim Şahin’in adaylığına şu sözlerle itiraz etti:

“Benim itirazım vatan millet meselesi üzerine. Şahıslarla işim yok. Bu kişinin İçişleri Bakanlığı döneminde, atadığı 74 emniyet müdürü FETÖ’cü çıktı. Ve normal şartlar altında hesap vermesi gereken birisi. Hesap vermesi gereken birisinin dokunulmazlık kazanmasına araç olunmamalı.”

İKTİDARA İTİRAZ HAKKI KALMAZ

İyi Parti kurmayı Aytun Çıray, mevcut durumda AK Parti’yi eleştirme haklarının ortadan kalkabileceğini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

“15 Temmuz’un hesapları daha sorulmadı. Türkiye’nin bunu sorması lazım. İktidar değişikliği talep etmelerimizden biri buydu. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni dağıtan, zarar veren, 300’e yakın insanımızın şehit olmasına neden olan ve bir iç savaş kışkırtılıcılığı olan 15 Temmuz’un hesabı verilmeden, o olayların müsebbibi FETÖ’cülerin polisimizin ve askerimizin içine girmesinin müsebbibleri hesap vermeden bunlar yapılmamalı. Eğer böyleyse bizim Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eleştirme hakkımız ortadan kalkar.”

ÖCALAN’A EV HAPSİ…

Aytun Çıray’a, İyi Parti İstanbul 2. bölge 2. sıradan listeye giren Salim Ensarioğlu’nun adaylığını da sorduk. İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çıray, konuyu muhatabının veya İyi Parti yetkili organlarının cevaplaması gerektiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Bebek katiliyle ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamalı. Bu kadar!”

BAKANLIK TEKLİFİ GELİRSE KABUL EDECEK Mİ?

Yeni dönemde İyi Parti’den milletvekili adayı olmayan Aytun Çıray, seçim sonrasında bakanlık teklifi alırsa veya herhangi bir partiden teklif gelirse kabul edecek mi? Bu soruyu Çıray, “Kariyerimle ilgili hiçbir planım yok. Sadece bütün kararlarımın odak noktası, kurucu ve kurtarıcılarımızın koyduğu hür ve bağımsız Türkiye meselesi, vatan meselesi. Bunun dışında hiçbir kariyer planım yok. Sadece inandığımı yapıyorum.” şeklinde cevapladı.

___________

Meral Akşener'in başdanışmanı Aytun Çıray, 8 Nisan'da milletvekiliği adaylığından çekildiğini duyurmuştu. Çıray, İYİ Parti'nin oylarının baraj altına düştüğünü belirterek "Kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım" demişti. Çıray daha sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye’de İyi Parti oyları benim yüzümden %6.4’e düşmedi. Düşüren de ben değilim. Her twitin altına benim yüzümden ‘Şehidin bacısına küfrettin’ yazılmıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray sosyal medyadan yaptığı açıklamada, partisine liste eleştirisi yaparak, özetle şu sözleri sarf etmişti:

"Naim Şahin Ordu 1'inci Sıra, Elâzığ 1'inci Sıra Fethullah'a 'Allah dostu' diyen biri. Hatay'da genç, sporcu Gökhan Zan 2. Sıra'ya konularak seçilmesinin önüne geçildi. Gaziantep 1'inci Sıra adayı ise, sosyal medya paylaşımlarında adeta uyuşturucu kullanıyormuş gibi küfürler eden birini getirmişler."

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 77
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar iyi partide ülkücümü varmış
    Cevapla
  • KARADENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Amacınız eğer 15 Temmuzun hesabını sormaksa, yanlış yerde siyaset yapıyorsunuz çıra bey, o zaman derhal iyi kötü çirkin partyle bütün ilişkilerinizi kesin. aksi halde bu marul ablanın başka bir manevrası olduğu çok açık anlaşılıyor
    Cevapla
  • Candede 1 yıl önce Şikayet Et
    Masayı terketti aldığı şiddetli fetö talimatıyla geri döndü sanmayinki vatan ve millet için yaptı.
    Cevapla
  • Aksu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    fetönün kurdurduğu bir parti bunu bilmeyenmi var,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik