Saadet Partili eski vekilden CHP için "taşıyıcı anne" benzetmesi

Milli Görüş Platformu Sözcüsü ve Saadet Partili eski milletvekili Necmettin Aydın, CHP ile yapılan iş birliğine tepki gösterdi. Aydın, "CHP listesinden seçilecek SP'li vekil taşıyıcı annesi CHP aleyhine konuşamaz" dedi.

Saadet Partili eski vekilden CHP için "taşıyıcı anne" benzetmesi
Saadet Partili eski vekilden CHP için "taşıyıcı anne" benzetmesi
GİRİŞ 10.04.2023 13:12 GÜNCELLEME 10.04.2023 13:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Görüş Platformu Sözcüsü ve 20. Dönem Zonguldak Milletvekili, Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, Saadet Partisi'nin CHP'yle ittifak yapmasına tepki gösterdi. 

"SP'Lİ VEKİL TAŞIYICI ANNESİ CHP ALEYHİNE KONUŞAMAZ"

"Taşıyıcı anne" benzetmesi yapan Aydın, "Fikir ve gönül dünyaları farklı partilerin birbirlerinin listelerinden aday olmaları eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur" dedi. Aydın ayrıca, "CHP listesinden seçilecek mesela SP'li bir vekil, ideolojik olarak geçmişte en çok çatıştığı, şimdiki taşıyıcı annesi CHP aleyhine konuşamaz" ifadelerini kullandı.

"CHP SEÇMENİ AÇISINDAN DAYATMA"

Siyasetin belli bir fikri iktidara getirme mücadelesi olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: 

"Eğer fikriniz değil, kendiniz iktidar olmaksa amaç, bu fikre düşünceye ihanettir. Bu seçimde bu alenen görülmüştür. Özellikle CHP seçmeni açısından bu bir dayatmadır, hatta ihanettir. Seçmenine temel fikir olarak taban tabana zıt olan görüşlerden kişileri meclise taşıtmak çok yanlıştır. Eğer bir partinin toplumda karşılığı yoksa ve siz o partinin kişilerini meclise taşıyorsanız bu sizin ideolojinize ve yönetiminize zarar verir. Bu siyaseten çok yanlıştır."

"SİYASETİN HAYSİYETİ AYAKLAR ALTINDA"

İdeolojik olarak birbirine yakın partilerin iş birliğinin kabul edilebilir olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın'ın değerlendirmeleri şöyle: 

"İdeolojik olarak birbirine yakın partilerin bu tür iş birlikleri kabul edilebilir. milliyetçi ve muhafazakar tabana dayalı mesela 1977'li yıllarda AP, MSP , MHP koalisyonu kendisini milliyetçi cephe olarak adlandırmıştır. Bu gün de Cumhur İttifakı'nın bileşenleri aynı tabana dayanmaktadır. Ancak Millet İttifakı'nın bileşenleri sosyolojik olarak zıt fikirlerin bir araya gedikleri bir durumdur. Yalnızca kazanma üzerine kurulu bu ittifak sorunludur ve zararlıdır.

Siyasetin de  bir haysiyeti vardır. Her parti kendi fikri ve projeleri ile halkın önüne çıkmalı ve halk bunlar arasından kendine göre en uygununu seçebilmelidir. Partilerin belli bir anlayışla bir araya geldikleri tabanlarına sadakat borcu vardır. Bu gün maalesef bu sadakat ortadan kalkmıştır ve siyasetin haysiyeti ayaklar altındadır."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Taşıyıcı annenin milli ve gayri ahlaki sorunları varsa evladı kime çeker. Yazık doğacak çocuklara...
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence CHP tasfiye ediliyor.Bu dönemden sonra tabela partisi olarak kalacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPseçimlerdeki süreçte listesine HDPye yer verdiğiiçin seçimde sonra teröre taşıyıcı annelik yapıyor inşallah kuzlamaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    C H P Yarının terörüne taşıyıcı annelik yapıyor desene!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok Doğru Söylüyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim