Son Dakika: Erdoğan'dan gençlere özel müjdeler!

Erdoğan, kamuya işe alımlarda görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatın kaldırılacağını açıklayarak, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız" dedi.

GİRİŞ 11.04.2023 16:12 GÜNCELLEME 11.04.2023 16:54
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda gençlere de bir dizi müjde verdi.

KAMUDA MÜLAKAT KALKIYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." açıklamasında bulundu.

BİR DEFAYA MAHSUS CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR EDİNİMİNE VERGİ MUAFİYETİ

Erdoğan, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 cigabayt ücretsiz internet vereceğiz. Sosyal yardımlarımızı, yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde, insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız. Sahip olduğumuz kültür-sanat değerlerimizin, her alanda işlenmesini sağlayacak mekanizmalar kurarak, ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçireceğiz." dedi.

"AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURACAĞIZ" 

Aile yapımızı, tüm sapkın akımlardan koruma yanında, her türlü maddi-manevi destekle güçlendireceğiz. Hayata geçireceğimiz “gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. Aile Koruma Kalkanı Programıyla, ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız. Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız.  

"YENİ DİJİTAL TÜRK LİRASI PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ" 

Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceğiz. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. Girişimcilerimize verdiğimiz destekle ülkemizden en kısa sürede 15 adet milyar dolar ve 5 adet on milyar dolar değerinde şirket çıkmasını sağlayacağız. Üretimin tabana yayılmasında çok önemli görev ifa eden KOBİ’lerimizi, büyüyen ekonomimizin lokomotifleri olarak, finansmandan istihdama her alanda daha güçlü şekilde destekleyeceğiz. Bugüne kadar hassasiyetle devam ettirdiğimiz bütçe disiplininden önümüzdeki dönemde de taviz vermeyeceğiz. Tasarım ve kriptoloji altyapısını kurduğumuz yeni nesil Dijital Türk Lirası projemizi hayata geçireceğiz.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 72
  • Vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Burslar zaten karşılıksız, kredilerde faizsiz geri ödeme olabilir.
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var reis birak ne hali varsa gorsun bu millet ne kadar verirsen o kadar nankor var kime isterse gitsin oylarini versin ne gerek var veriyorsun
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    HER AİLEDE MUTLAKA BİR MEMUR VEYA DEVLET IŞÇİSİ OLMALI AİLELERDE BİR KİŞİ İSTİHDAM EDİLİRSE İNSANLARİN GEÇİM VE HUZURU olur.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen bilirsin ama.corana enflasyon deprem derken...üniversite öğrencilerinin geçmiş burs ödemelerine af getirip topuyla silseniz..çoğu yuva kuramıyor yuva kuran borç altında eziliyor kalkınamıyor
    Cevapla
  • Biga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vaatler muhalefetten kopya
    Cevapla
  • bay kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    muhalefette o kadar beyin olsa ydı
    Cevapla
  • RTE ❤️ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dimii hep adam napsa alışmışsınız yediniz ekmeyin illa bi tarafına laf etmeye çok biliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı