Canan Kaftancıoğlu hakkında mütalaa açıklandı

İstanbul'da bir toplantıdaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun mütalaada beraati talep edildi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında mütalaa açıklandı
Canan Kaftancıoğlu hakkında mütalaa açıklandı
GİRİŞ 12.04.2023 11:49 GÜNCELLEME 12.04.2023 13:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Canan Kaftancıoğlu'nun avukatı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı katıldı.  Kaftancıoğlu'nun avukatı söz alarak, “Müvekkilimiz seçim çalışmaları nedeniyle duruşmaya katılamamıştır. Bu duruşma karar verilmeyecek olursa mazeretli sayılmasını talep ederiz. Bir sonraki duruşmada kendisini hazır edeceğiz" dedi. 

Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Bir toplantıda Canan Kaftancıoğlu'nun yapmış olduğu konuşmadaki söyleminin, Türk Dil Kurumu'nca kelime anlamı olarak "Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse" şeklinde tanımlandığını belirtti. Emsal Yargıtay kararlarının da olduğunu belirten savcı, Kaftancıoğlu'nun beraatini istedi. 

Şikayetlerinin devam ettiğini mütalaaya katılmadıklarını belirten Erdoğan'ın avukatı savunma yapmak için süre talep etti. 

Mahkeme, Kaftancıoğlu'nun mazeretini kabul ederek hazır bulunduğunda savunmasının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl kanun bu terörist niye halaa dısarda .gariban olsa soluğu hapiste olur .kanunlar çok gevşek ve yetersiz..lastik gibi
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    siyasi yasak derler nerde hainlik var ise cikiyor bu kari ne secim hazirligi mahkeme gunu mecbursun gidersin mazaret olmaz o gun gelmez ise mahkeme yakalama karari cikari o dk yakalarsin iceri atarsin 6 ay sonra mahkeme gunu verirsin o zaman kadar yatir akli basina gelir bir de mahkeme masraflari øder ne guzel sistem bir gun kendisi gelmez baska zaman avukat gelmez bes yil dava devam
    Cevapla
  • Yozgatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu soyadları birer maske. bu maskeyi ülkemizde çok kullananlar olmuştur. özellikle süryanilerin kullandığı bilgisi var. Kendini ırkını ve inancını gizleyenler kullanıyor. bir bakıma Münafıklık. (o amaçlı kullananlar için. )
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaptancioglu Kilincdaroglu İmamoğlu Karamanlioglu Davutoglu Demirtasoglu Akseneroglu Maşallah
    Cevapla
  • Vatantaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Beraat isteyen savcıyı iyi araştılsın ne demek koçkoca Cumhur başkanına hakaretler edecek beraat öylemi Cumhur başkanına hakarat edenler niye cezaevindeler onları savunan savcılar yokmuydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması