Son ankette ilk tur için kılpayı sonuç! Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark açılıyor

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleriyle ilgili Areda Survey danışmanlık şirketinin yayınladığı son ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı, seçimin ilk turda tamamlanmasına çok yakın seviyede çıktı.

GİRİŞ 13.04.2023 15:00 GÜNCELLEME 14.04.2023 17:01
Bu Habere 263 Yorum Yapılmış

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine 31 gün kala seçmenin nabzını tutan anketlere bir yenisi daha eklendi. Areda Survey danışmanlık şirketinin yayınladığı anket sonuçları, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok kritik bir aşamaya geldiğini gösterdi.

  • Areda Survey’in anketi, 27-30 Mart 2023 tarihleri arasında 2 bin 731 kişi üzerinde bilgisayar desteği ile yüz yüze gerçekleştirildi.


Areda Danışmanlık’ın kamuoyu araştırma sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark 8,4 seviyesinde.

İLK TUR İÇİN KILPAYI RAKAM

Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların %49,9’u Recep Tayyip Erdoğan olarak görüş belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun oranı %41,5’te kaldı.

Diğer adaylardan Muharrem İnce %5,3, Sinan Oğan %3,4 seviyesinde.

  • Seçimin ilk turda neticelenmesi için bir adayın en az %50 oy alması gerekiyor.

 

İNCE EN ÇOK OYU KİMDEN ALIYOR?

Adaylığı tartışma konusu olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili anketten ilginç bir sonuç çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'yi destekleyeceklerin 2018 genel seçimlerindeki oy tercihlerinde CHP'nin oldukça düşük oranda olduğu görülüyor. Areda anketine göre 2018 genel seçimlerinde CHP'ye oy verenlerin %1,7'si tercihini Muharrem İnce'den yana kullanacak.

MHP'ye oy vermişlerin %12,3'ü, İyi Parti'ye oy vermişlerin %8,1'i, AK Parti'ye oy vermişlerin %5,1'i, HDP'ye oy vermişlerin %1'i cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İnce'yi destekleyeceklerini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 263
  • ek9 1 yıl önce Şikayet Et
    chp seçmenine patates sogan bedava yapın .
    Cevapla
  • atılan oyun vebali 1 yıl önce Şikayet Et
    esas anlayamadığımız sayın ince ile sayın kılıçtaroğlu buluşmasında ilk önce kuru pastalar yenip çaylar içilip sonra iftarlara gidildi bir adaya chp ve hdp seçmeninin oy atmasını anladıkta esas bu haberde belirtilen milliyetçi ve muhafazakar oy olarak zikredilen MHP 12.3 , Ak Parti 5,1, İP 8,1 hangi kafaya dayanarak oy atarlar anlamadık atılan oyun ahirette vebali olduğu unutulmamalı...
    Cevapla
  • ozgür 1 yıl önce Şikayet Et
    valla istedikleri kadar nereye veren versin allahın izniyle %53 erdoğan gerisi nal toplar
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    soğan, domates, salatalık gibi temel gıdayı toplu satın alıp çöp ediyorlar bu alçaklar yakalanıp en ağır ceza verilmeli.
    Cevapla
  • mudtafa 1 yıl önce Şikayet Et
    soğan vb.. gıdaları satın alıp çöpe atanlar chp,ip,pkk ,fetö ve kuyruk acısı olanlar diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Mustafa yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk lılar 38 de kalır muharrem de en fazla yüzde 3 erdoğan 53 sinan Oğan en fazla yüzde 2 göreceksiniz hainlerle iş birliklerine Amerika ile işbirlik yapanlara PKK ile işbirlik yapanlara bir şeyler vadedenlere dini yok sayanlarla bizi dışarılara şikayet edenlere benim milletim geçit vermez onları Sandığa gömer 50.000 şehidimizin kemiklerini sızlatmaz göreceksiniz
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ı birinci çıkaran gördüğüm ilk anket.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    1. erdoğan'ın olduğu çok net göstermeyen anketler manipüle ediyor gene seçim akşamı çaldılar demek için
    Cevapla
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen git uyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Askeri öğrencilerden annelerine, 'Anneler Günü' sürprizi
Kassam Tugayları ve İslami Cihad son dakika duyurdu: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü