CHP listesinden adaylığı krize neden olmuştu: Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması

DEVA Partisi lideri Babacan, CHP listesinden aday gösterilmesi krize neden olan Sadullah Ergin hakkında açıklama yaptı. Babacan, "Yeni bir yol ayrımında olduklarını" söyledi.

CHP listesinden adaylığı krize neden olmuştu: Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması
CHP listesinden adaylığı krize neden olmuştu: Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması
GİRİŞ 13.04.2023 18:27 GÜNCELLEME 13.04.2023 18:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sadullah Ergin'in CHP listelerinden aday gösterilmesi, altılı masada krize neden oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Akılcı bir politika izlediklerini" belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca, Ergin'in adaylığının başka bir partinin iç meselesi olduğunu söyledi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise konuyla ilgili günler sonra ilk kez açıklama yaptı. 

"Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum" diyen Babacan'ın paylaşımları şu şekilde: 

"Partimizin kurucularından, 21 yıllık yol arkadaşım Sadullah Ergin ile ilgili hatalı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum. Çoğunun eksik bilgiden ve aşmamız gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum.

2009-2013 arası demokratikleşme, reform ve AB uyum düzenlemelerinin çoğunu Sadullah Bey’in çabalarıyla yasalaştırdık. Kendisi, Adalet Bakanlığı tarihinde görülmemiş hızda bireysel ve kolektif haklara yönelik işlere imza attı.

Tutuklu oranının düşürülmesi, adil yargılanma hakkı, kolluğun demokratikleşmesi, AYM’ye bireysel başvuru, AİHM kararlarının Türkçe olarak yayınlanması, anadili hakkı gibi, yüzlerce değişiklikte katkısı var. Pek çoğu hâlâ topluma nefes imkânı sağlayan önemli düzenlemeler.

Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır. Sahiplendiğimiz geçmiş demokratikleşme dönemidir. Hedefimiz de tam demokratik Türkiye’dir. Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek ve birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni davar çobanı tutmazlardı diyen dayı doğru söylemiş. Çünkü davar çobanı da olsa güvenilir olmak çok önemli zira çakalla iş birliği yapan çoban olamaz.
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım o yol taa pensilvanyaya kadar gidiyor Kim ne herkes bıkıyor Milleti ne sanıyorsunuz 0,1 kusuratlilar
    Cevapla
  • KARADENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk nın fetöcü eşbaşkanları yada fetö nün pkk li işbirlikçileri yada abd nin tuvalet atları yada ingilizin gölge oyuncuları ne dersen de...
    Cevapla
  • DADAŞ 25 1 yıl önce Şikayet Et
    21 yıllık yol arkadaşımız miş yav seni kim takardı Reis olmasaydı, okadar gücün vardiysa başkalarının peşine niye takıldım, hani sandiklari patlatiyordun girseydinya tek başına boyunun ölçüsünü alsaydın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan ve davutoğlu bu paraları nerde buluyor
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Soros babaları sağolsun besliyorlar hainleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!