Türkiye ile Mısır anlaştı: Karşılıklı büyükelçi atanıyor

Türkiye ile Mısır ilişkileri yeni döneme giriyor. Çavuşoğlu, karşılıklı olarak büyükelçi atanacağını söyledi. Şükri ise, Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin olacağını ifade etti. Çavuşoğlu, Fransa'ya tepki gösterdi.

Türkiye ile Mısır anlaştı: Karşılıklı büyükelçi atanıyor
Türkiye ile Mısır anlaştı: Karşılıklı büyükelçi atanıyor
GİRİŞ 13.04.2023 18:31 GÜNCELLEME 13.04.2023 19:25
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile ortak açıklama yapıyor. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

MISIR İLE KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATANMASI KARARI

"Temsilcilik düzeyinin büyükelçi seviyesine yükseltilmesi konusunda somut adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde ortak bir açıklama ile biz sizleri bilgilendireceğiz. O güne kadar bazı adımlar atmaya da devam edeceğiz. Herhangi bir sorunun olmadığını söylemek isterim.

Mısır ile bundan sonra Libya konusunda daha yakın işbirliği içinde çalışacağız.

FRANSA'YA ÇAĞRI: AÇIKÇA SÖYLEYİN

PKK, Avrupa Birliği terör listesinde. Yine Fransa’da da terör örgütüdür. Maalesef Fransa’da senatörler, milletvekilleri bu teröristlerin temsilcileriyle bir araya geliyorlar. Fransa çıksın açıkça ‘PKK’yı terör örgütü olarak tanımıyorum’ desin. 'Biz Türkiye olarak her türlü terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Avrupalıların sahiplendiği örgütlerle de mücadele etmeye devam edeceğiz."

"CUMHURBAŞKANLARI DÜZEYİNDE ZİRVENİN KURULMASI DA SÖZ KONUSU OLACAK"

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise şunları söyledi: 

"İlişkilerimizin karşılıklı olarak gelişmesini ve en yüksek seviyeye gelmesini istiyoruz. Bu, herkese yararlı olacak. Her iki ülkeyi bağlayan tarihi ilişkiler mevcuttur, bu ilişkileri daha ileri düzeye taşımalıyız.

İlişkiler ve temaslarımız hızlı şekilde gelişiyor. Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin kurulması da söz konusu olacak. Güçlü bir siyasi irade var arkamızda, Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da aktifleştirilmesi ve her alanda yükselmesi için.

İsrail'in saldırılarını durdurmamız lazım. Filistinlilerin mallarına mülklerine saldırıyorlar. Bunların önlenmesi gerekiyor."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Cumhur çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırla yıllardır bozuk olan ilişkilere sebep olan yanlış politikalar bir daha asla tekrarlanmalıdır.Mazlumun yanındayız politikası her zaman geçerli değildir.
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede en çok fransa arabaları satılıyor bu millet uslanmaz
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Mısır ilişkileri en yüksek seviyede tutulması gereken bir adım. En çok da İngiltere Fransa İsrail üzülecek bu işe.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır politikamız hatasıydı sim masaya oturduk büyük devletler ilk önce kendi ülkesinin menfaatine çıkarına bakar yıllarca mısırla ters durduk hem ekonomik hem siyasi olarak zararı oldu dış politikamız ülke çıkarları ve menfatlerimize göre olmali yanlıştan dönülmesi güzel oldu
    Cevapla
  • Abc 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail, Mısır, Suriye bizim dostumuz. Chpkk nın gazıyla arayı bozduk. Zararın neresinden dönülürse kardır.
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen iyi misin, bir şey kullandın diyeceğim ama mübarek Ramazan. Mısır ve Suriye'yi anladık da İsrail denilen Müslüman katili, siyonist dünyanın en büyük terörist devleti (ABD'nin de ipleri elinde olduğu için) nasıl bizim dostumuz olurmuş. Senin dostun olabilir ama bizim asla dostumuz olamaz, İsrail bizim en büyük düşmanımızdır.
    Cevapla
  • Sadece ben 1 yıl önce Şikayet Et
    kafa yanmış
    Cevapla
  • Abdullah ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve suriyemi bizim dostumuz yapma allahonı seversen beka vadisinde 40 yıl PKK yı eğitip besleyen eser degilmiydi İsrail hiç bir zaman bizim dostumuz olmadı sizi bilmem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı